Opmærksomhed på nakkestretning i Covid-19-processen!

Vær opmærksom på nakkestretningen i den covide proces
Vær opmærksom på nakkestretningen i den covide proces

Under den sociale isolationsproces, der er forårsaget af pandemien, udvikler mange mennesker rygmarvsforstyrrelser såsom kropsforstyrrelse og som følge heraf nakkejustering på grund af inaktivitet og lange timer brugt foran computeren.Det mest almindelige symptom på nakkestretning angives som nakkesmerter. Smerten kan spredes til ryggen og skulderen, og derefter kan en hovedpine ledsage dette billede. Hvis nakkeudretningen ikke behandles, påvirker det livskvaliteten betydeligt. Fra Institut for Fysioterapi og Rehabilitering af Memorial Antalya Hospital Uz. Dr. Feride Ekimler Süslü gav oplysninger om nakkestretning og dens symptomer.

Rygsøjlen skal ligne bogstavet C

I en sund krop; Rygsøjlen kurver i fire separate regioner i sin struktur, der strækker sig fra kraniet til halebenet. Disse ligner bogstavet C i nakke- og taljeområdet og som det omvendte bogstav C i ryggen og halebenområdet. Det faktum, at disse kurver er mere eller mindre end normalt, forårsager forskellige spinal lidelser. Disse ændringer i knoglerne forårsager mange symptomer ved at placere en ekstra belastning på både de forskellige rygsøjler og muskelgrupper og ledbånd omkring dem. Glatning af halsen Denne krumning, som skal være normal i rygsøjlen, aftager, og billedet forsvinder som bogstavet C, og der dannes et fladt billede, eller bogstavet C betyder, at billedets vinkel falder.

Retning af nakke manifesterer sig med følgende symptomer:

 • Nakke smerter,
 • Begrænsede nakkebevægelser,
 • Svaghed i nakkemuskler, hovedpine,
 • Rygsmerte,
 • En følelse af tyngde og smerte, såsom en følelse af vægt på skuldrene,
 • Nakke smerter
 • Hvis der er pres på nerverødderne, er smerter i armene og følelsesløshed i hånden de mest almindelige symptomer.

Holdningslidelse påvirker for det meste nakken

Den mest almindelige årsag til nakkejustering er dårlig kropsholdning, dvs. kropsforstyrrelse. Derfor forsvinder de fysiologiske krumninger, der skal være i rygsøjlen, og nakkejustering opstår. Derudover kan udfladning af nakken forekomme på grund af rygsøjlelidelser såsom skoliose eller kyphose under rygsøjlens udvikling. Under den anatomiske udvikling af ryghvirvlerne, der udgør rygsøjlen, kan der opstå deformiteter, og nakkestretning kan forekomme som et resultat. Degenerationen af ​​skiverne på grund af væsketab på grund af alderdom eller stigningen i pukkel på grund af knoglekollaps forårsaget af osteoporose kan forårsage en flad hals. Retning af nakke kan forekomme efter udsættelse for fysisk traume eller efter overdreven belastning og beskadigelse af muskel, bindevæv, ledbånd og fascia omkring halsbenene.

De faktorer, der forårsager kropsholdning, er som følger;

 • Stigende brug af computere og telefoner i lang tid i dag
 • Brug af tung rygsæk
 • Miljøet er ikke ergonomisk i arbejdslivet
 • Øget skrivebordsarbejde
 • Øget telefonbrug
 • Ønske om at skjule kroppen, især hos piger i ungdomsårene

Behandlinger forbedrer livskvaliteten

Ekstra ortoser (halskrave, korset) kan bruges til behandling af nakkejustering. Patienten informeres om dagliglivslinjer såsom computerbrug, telefonbrug, arbejdsmiljø og valg af pude, der kan forårsage nakkejustering. I den første fase af behandlingen foretrækkes fysiske medicinske metoder. Hos patienter med smerte, smertelindring og ikke-steroide lægemidler, hvis nødvendigt, kan muskelafslappende midler anvendes til patienter med muskelspasmer og topiske behandlinger, når det er nødvendigt. Disse eliminerer ikke nakkejustering, men er effektive til at øge patientens livskvalitet. Derudover kan metoder som kinesio-tapning, tør nåle, smertefulde punktinjektioner og neural terapi anvendes til patienter.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar