Historie om skak, hvordan man spiller skak, hvad er egenskaberne ved stykker?

historie skak hvordan man spiller skak hvad er funktionerne i sten
historie skak hvordan man spiller skak hvad er funktionerne i sten

Skak er et vigtigt strategispil for både børn og voksne. Skak, der går tilbage til oldtiden; Det er et bemærkelsesværdigt spil med dets regler, forskellige taktikker og åbninger.

Historie om skak

Der er solide beviser for, at skak opstod i Egypten for 4000 år siden. Bortset fra dette er der arkæologiske fund, der viser, at det blev spillet i Mesopotamien, Kina og Anatolien. Imidlertid tager skakspelet sit nuværende navn fra det 3. og 4. århundrede e.Kr. De første skriftlige dokumenter om skak blev fundet i Indien. Spillet i Indien på det tidspunkt betragtes spillet kaldet "chaturanga" som forfader til skak. Skak spredte sig fra Indien til Iran, Arabien, Spanien og Europa takket være andalusierne. Den første skakbog bortset fra de arabiske og europæiske manuskriptkilder blev udgivet i Spanien i 1497.
Skak med bogen udgivet med de nye spilleregler i Spanien; Det spredte sig hurtigt i Italien, Frankrig, USA og Rusland. I det 19. århundrede begyndte skakmestre som Anderssen, Morphy, Rubinstein og Steinitz at høre deres navne. I 1886 blev verdensmesterskabet i skak afholdt for første gang mellem de to stærkeste skakspillere på det tidspunkt. Som et resultat af kampen mellem Steinitz og Zukertort blev Wilhelm Steinitz den første officielle verdensmester i skak. Ifølge teorien fremsat af Steinitz, som også er pioner for begrebet systematisk skakspil, er udgangspunktet at spille skak i henhold til en plan, der passer til positionens karakteristika. Undersøgelser af positionens funktioner har dannet grundlaget for moderne skak.

Grundlæggende spilleregler

8 × 8 spilles på et gulv (bord) bestående af i alt 64 firkanter. 32 hvide og 32 sorte firkanter er tilgængelige. Begge spillere har i alt 16 sten med forskellige bevægelsesevner. Det spilles af to spillere, der flytter deres brikker efter tur. Formålet med spillet er ikke at ødelægge alle modstanderens brikker, men at fange modstanderens konge. Dette kaldes 'Parring'.
Tilstedeværelsen af ​​forskellige brikker i skakspelet beriger spillet og gør spillet både sjovere og vanskeligere. Lad os kort kende skakbrikkerne

I skakspelet er der sten med 6 forskellige egenskaber. Disse;

 • bonde
 • At
 • Slot
 • Fil
 • vesir
 • shah

bonde

Hver spiller har 8 bønder. Det er den mindst værdifulde sten. Det kan kun bevæge sig fremad og ødelægge (spise) sten placeret på tværs af det. Bonden, som kan flytte begge firkanter i starten, kan derefter kun bevæge sig en firkant ad gangen.

At

Hver spiller har to. Det er en sten, der bevæger sig i 'L' form med to bevægelser fremad og den ene side og ikke bevæger sig lineært. Det har evnen til at passere over andre sten.

Fil

Hver spiller har to. Bevæger sig diagonalt i alle retninger

Slot

Hver spiller har to. Det har evnen til at bevæge sig lodret og vandret.

vesir

Hver spiller har en. Det har evnen til at bevæge sig lodret, vandret eller diagonalt i alle retninger. Det er den stærkeste sten. Det har både slottets og elefantens talent.

shah

Hver spiller har en konge. Kongen kan kun bevæge sig en firkant i enhver retning, lodret, vandret eller diagonalt. Målet med spillet er at fange modstanderens konge ved at beskytte vores egen konge. Derfor er det den vigtigste sten.

Hvordan spiller jeg skak?

Inden spillet startes, er skakbrættet placeret, så det nederste hjørne er hvidt. Brikkerne placeres derefter på de to første vandrette sider af skakbrættet i overensstemmelse med skakreglerne. I den første vandrette placeres slotte i begge hjørner, derefter placeres heste og elefanter ved siden af ​​slottene. Derefter placeres dronningen og kongen, så dronningen placeres på pladsen i sin egen farve (den sorte dronning er i den sorte firkant og den hvide dronning er i den hvide firkant). 8 bønder er placeret på den anden vandrette.

Efter placeringen af ​​brikkerne er færdig, begynder spilleren med de hvide brikker at spille. Spillere skiftes til at spille. Dette kaldes 'at lave et træk'. Spillet fortsætter, indtil et af resultaterne, der kræver, at modstanderens konge er fanget, eller slutningen af ​​spillet inden for skakreglerne er nået.

Selvom skak er meget let at lære, er det et spil, der tillader brug af kreativitet, beregning og planlægning på det højeste niveau på grund af de mange muligheder, det giver.

Som et resultat af de første træk kaldes placeringen af ​​sten på tavlen inden for en bestemt plan åbning. Det faktum, at der er 500 forskellige åbninger i skakspelet og mange forskellige sekvenser viser hver, hvor dybt spillet er.

Nogle af de klassiske åbninger er som følger;

 • Dronningens gambit åbning,
 • Siciliansk forsvar,
 • Fransk forsvar,
 • Ruy Lopez indvielse,
 • Slavisk forsvar.
Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar