International Great Silk Road og Turkic World Conference afholdt

International Silk Road og tyrkisk verdenskonference blev afholdt
International Silk Road og tyrkisk verdenskonference blev afholdt

Den internationale videnskabelige konference "Great Silk Road and the Turkic World" og præsentationsceremonien for bogen "On the Azerbaijan Silk Road" blev afholdt i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan, fra International Turkish Culture and Heritage Foundation. Ved arrangementet gav præsident for fonden Günay Efendiyeva information om de projekter, der arbejdes med for at beskytte den tyrkiske verdens kultur og arv.

Med henvisning til vigtigheden af ​​Great Silk Road-undersøgelsen for fonden, Günay Efendiyeva, IV. Inden for rammerne af det verdens interkulturelle dialogforum "Den tyrkiske verden ved krydset mellem kulturer og civilisationer" i 2017 inden for rammerne af det 2019. verdens interkulturelle dialogforum, internationale organisationer samt det tyrkiske råd, TURKPA, TURKSOY, UNESCO , IRSICA, repræsentanter, ambassadører, akademikere og turkologer fra hele verden afholdt et rundbord om "den store silkevejs rolle i opbygningen af ​​dialog mellem tyrkisk-talende lande".

Gamle artefakter i historiske lande frigjort fra besættelse ødelagt

Efendieva erklærede, at konferencen blev afholdt på tærsklen til Republikken Aserbajdsjans dag den 28. maj, og erklærede, at ferien blev fejret med større stolthed end andre år i anledning af Aserbajdsjans genforening med sine gamle lande.

Fondens præsident Günay Efendiyeva understregede, at en af ​​hovedkrydsene på Den Store Silkevej er Aserbajdsjans historiske og evige lande frigjort fra besættelsen. Han nævnte de gamle Hudaferin-broer i Jabrayil-regionen i Aserbajdsjan som et eksempel.

Efendiyeva understregede, at de originale arkitektoniske monumenter, campingvogne, gamle moskeer og madraser, der eksisterede i tusinder af år ved skæringspunktet mellem Silkevejen, blev revet ned som følge af besættelsespolitikken. Fondens formand sagde, at takket være Aserbajdsjans berettigede sejr i dag vil kunstværker genvinde deres udseende på kort tid, og at denne vej vil føre til udvikling, fred og integration.

Projektet gennemføres i fondens medlemslande.

Efendiyeva erklærede, at udgivelsen af ​​bogen er den første del af det omfattende internationale projekt med titlen "Turkic Speaking Countries on the Great Silk Road", der blev udført af International Turkish Culture and Heritage Foundation, og erklærede, at projektet er planlagt at blive realiseret i Stiftelsesmedlem og observatørlande. Han understregede vigtigheden af ​​at bringe tyrkisk-talende folk tættere på hinanden og fremme al tyrkisk kulturarv.

"Jeg tror, ​​at den historiske Silkevej vil blive genoplivet"

Tyrkiets ambassadør i Baku Assoc. Dr. Cahit Bağçı holdt også en tale og takkede dem, der bidrog til udgivelsen af ​​bogen for at bære civilisationen, kulturen og den historiske fortid til i dag.

Understreger vigtigheden af ​​projektet sagde Bağcı, at bogen vil blive drøftet på mange konferencer og sagde, "Ikke kun i Aserbajdsjan, men også i Tyrkiet, Kasakhstan, Kirgisistan, Usbekistan og Tadsjikistan, seminarer og symposier, der vil sætte pris på rollen som historiske Silk Road, "Forskningerne vil være grundlaget for akademiske artikler."

”Der er meget gode ordsprog på tyrkisk. 'Lys kommer fra øst'. Det er vist her, at ikke kun sollys, men også civilisation blev dannet i øst. Der er beviser for, at der er historiske monumenter i 10 år tilbage i Anatolien. Der har været historiske spor efter Silkevejen i Baku, Sheki, Kuba, Gebele såvel som i andre tyrkiske geografier. Vi kan genforene civilisationens sti ved at beskytte vores forfædres værdier, samarbejde på alle områder og bevise, at vores styrke er i vores enhed.

Med henvisning til Karabakh-sejren understregede Bağçı, at Aserbajdsjans befrielse af sine egne lande fra besættelse gjorde hele den tyrkiske verden stolt.

trt nyhedslogo

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar