36 milliarder omkostninger i YHT-projekter steg til 134 milliarder lira

I YHT-projekter steg de samlede omkostninger på milliarder til milliarder lira.
I YHT-projekter steg de samlede omkostninger på milliarder til milliarder lira.

Årsagen bag stigningen i de samlede omkostninger på 36,5 milliarder TL i High Speed ​​Train (YHT) -projekter til 2021 milliarder TL i investeringsprogrammet i 133,9 var manglen på planlægning.

Ministeriet for transport og infrastruktur, Ankara-Izmir, Bandırma-Osmaneli, Adana-Gaziantep, Yerköy-Kayseri, Gebze-HalkalıModtaget Aksaray-Yenice YHT-projekter fra de tyrkiske statsbaner (TCDD) og overførte dem til generaldirektoratet for infrastrukturinvesteringer (AYGM).

Ifølge nyheden om Erdem Sevgi fra CumhuriyetDe rekordstore omkostningsstigninger, der opstod i denne proces, blev bragt på dagsordenen for forsamlingen af ​​CHP's næstformand Ahmet Akın. Akın spurgte ministeriet for transport og infrastruktur, hvorfor omkostningerne ved projekterne steg fra 36,5 milliarder TL til 133,9 milliarder TL.

I svaret fra ministeriet blev det anført, at mens de relevante YHT-linjer over hele Tyrkiet var under TCDD, var der kun infrastrukturværker i investeringsprogrammet. I svaret erklærede AYGM, at ovennævnte linjers overbygningsarbejder, elektrificeringssignaleringsarbejder, der udgør stationens faciliteter og transport af de konventionelle linjer ved byens centrumkrydsninger uden for byen, blev angivet. I svaret blev det sagt: "Der er en omfangsforskel, ikke en stigning", hvad angår de omkostninger, der er afholdt i YHT-linjer.

'VIL FORÅRSAGE OFFENTLIG SKADE'

CHP-medlem Akın erklærede, at ministeriet erkendte, at den ekstraordinære omkostningsstigning i YHT-linjer var forårsaget af uplanlagt og sagde, ”Ministeriets svar er en klar indrømmelse af, at regeringen ikke kan herske over Tyrkiet. Ufuldstændig planlægning er foretaget for YHT-linjerne. Mangler fik omkostningerne til at formere sig i 2021-investeringsprogrammet. Denne situation er et tegn på nærsynethed og uplanlagt. I det sidste år er valutakursen steget, udenlandske kreditomkostninger er steget. ”Ufuldstændig planlægning i 2020-programmet vil forårsage offentlig skade,” sagde han.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar