13. internationale bevidsthedsdag for niveaukrysning afholdes den 10. juni

den internationale bevidsthedsdag for krydsning afholdes i juni
den internationale bevidsthedsdag for krydsning afholdes i juni

Den 13. internationale bevidsthedsdag for niveauovergang (ILCAD) fejres den 10. juni i regi af International Union of Railways (UIC).

På trods af den aktuelle situation har UIC og ILCAD-partnere besluttet at holde denne verdensomspændende kampagne i live i 2021. Som i 2020 afholdes ILCAD-konference, der er vært for Network Rail på York National Railroad Museum og oprindeligt opfattet som en personlig begivenhed, online.

På grund af succesen med tidligere onlinekonferencer, der blev afholdt på engelsk og spansk i 2020, afholdes konferencen på engelsk, spansk og fransk for at udvide rækkevidden og muligheden for at dele det fremragende arbejde, der er udført af jernbane- og vejmyndigheder over hele verden. Flere oplysninger på et senere tidspunkt http://www.ilcad.org offentliggøres kl.

Da sikkerhed er i centrum for jernbaneaktivitet, har UIC besluttet at sprede sikkerhedsbevidsthedsbudskaber mere end nogensinde den 10. juni gennem sociale medier, pressemeddelelser og plakater delt med ILCAD-partnere.

Selvom jernbane- og vejtrafik er faldet betydeligt under de forskellige udgangsforbud i mange lande rundt om i verden, er der desværre rapporteret om mange nedbrud og tilskadekomne ved planovergange. I nogle tilfælde, da livsstil har ændret sig med ”arbejde hjemmefra”, er andre mennesker begyndt at bruge planovergange. Nogle lande, herunder Storbritannien, har set en stigning i antallet af næsten ulykker med disse nye brugere.

Efterhånden som udgangen af ​​udgangsforbud og antallet af tog begynder at blive bedre og igen nærmer sig normale niveauer, er der en risiko for øgede nedbrud og dødsfald, især da chauffører og fodgængere for nylig er vant til at have langt færre tog, der krydser planovergange.

Uden at undskylde brugerne er det vigtigt at forstå, at mennesker kan blive forstyrrede eller distraherede i denne vanskelige periode, såsom arbejde, skole, børnepasning, stadigt skiftende sundhedsregler, søvnforstyrrelser osv. Det er vigtigt at acceptere, at de kan være stressende af forskellige årsager.

Ulykker kan forekomme ved planovergange, fordi nogle brugere bevidst beslutter at krydse ved ikke at følge grundlæggende sikkerhedsregler og vejregler, når barrierer er lukket eller lys blinker. Eller det kan være fordi de er distraheret eller ikke er opmærksomme, eller fordi de har travlt med at tage toget, gå på en date eller aflevere deres børn i skolen. Konsekvenserne af uhensigtsmæssige beslutninger, der træffes på det forkerte tidspunkt, kan være dramatiske og i nogle tilfælde forårsage alvorlig personskade eller død.

Temaet for ILCAD 2021 er "Distraktion dræber!" Sloganet er distraktion.

I en ideel verden ville der ikke være nogen planovergange. Ifølge UIC's sikkerhedsdatabase estimater er der dog en halv million planovergange verden over. Derfor er det meget vigtigt for brugere, der krydser jernbanerne gennem denne grænseflade, at overholde vejreglerne og være opmærksomme på de vejskilte, signaler og barrierer, der er der for at beskytte dem. Fodgængere og cyklister påvirkes lige så meget som trafikanterne.

98% af køretøjskollisioner ved planovergange skyldes forsætlig eller utilsigtet overtrædelse af trafikreglerne. Kørselsfejl kan være forårsaget af distraktion såvel som hastighed. Antallet af kollisioner med sårbare brugere som fodgængere og cyklister stiger i nogle lande. Nogle gange krydser brugerne med lukkede barrierer, og lys blinker, eller kolliderer i nogle tilfælde med et andet tog, der kommer fra den modsatte retning, efter at det første tog er passeret. De har muligvis iført en hættetrøje eller ørepropper, der forhindrer dem i at se eller høre det nærliggende tog. Nogle brugere er løbere eller cyklister, der har travlt, mens andre inkluderer ældre, der regelmæssigt bruger planovergange og ikke længere er opmærksomme på deres potentielle risici.

ILCAD eksisterer for at levere grundlæggende sikkerhedsmeddelelser på tværs af niveauer til så mange mennesker som muligt.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar