De første kvindelige stationtilsynsførere begyndte at arbejde i Istanbul Metros

De første kvindelige stationtilsynsførere i Istanbul-undergrundsbaner begyndte at arbejde
De første kvindelige stationtilsynsførere i Istanbul-undergrundsbaner begyndte at arbejde

De nye stationsovervågere, der med succes afsluttede deres uddannelse på METRO ISTANBUL, et af IMM's datterselskaber, begyndte at arbejde. For første gang i virksomhedens 33-årige historie er der 13 kvinder blandt stationtilsynsførere.

Tyrkiets største bybane jernbanesystemoperatør, Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), fortsætter med at vokse og skabe beskæftigelse med sine nyåbnede linjer på trods af pandemien. 5 stationsovervågere, der med succes afsluttede deres uddannelse, begyndte at arbejde i virksomheden, som i alt beskæftiger ca. 30 tusind mennesker inklusive sikkerheds- og rengøringspersonale.

Özgür Soy, daglig leder for İBB datterselskab METRO ISTANBUL, sagde, at 2 af de 30 stationsovervågere, der begyndte at arbejde efter 13 måneders teknisk og teoretisk træning, blev valgt blandt kvinder for første gang og sagde: ”En første i vores virksomheds 33- års historie. 13 af vores kvindelige venner, der havde succes i træningen og eksamenen, begyndte at arbejde som stationsledere. Vi har i alt 268 stationsovervågere, og 255 af dem er mænd. Fordi jernbanesystemer er en mandsdomineret sektor rundt om i verden. Vi satte os for at skabe en familiær atmosfære, der prioriterer kvinder og prioriterer fortjeneste og karriereudvikling. ”

Påmindelse om, at der kun var 2019 kvindelige lokomotivførere i 8, og at den kvindelige medarbejderrate i virksomheden var 8 procent, sagde Özgür Soy, at for at eliminere denne ubalance var 2020 procent af ansættelserne i september 92 kvinder, og de omfattede 88 kvinder lokomotivførere i holdet. Understreger, at de sigter mod at øge antallet af kvindelige medarbejdere, der steg til 9.44 procent, til 15 procent i anden fase og derefter til meget højere niveauer, sagde Soy:

”Vi ser, at kvinder i İBB-familien kan udføre ethvert job meget vellykket på alle områder. Kvinder, der arbejder i job, der annonceres som mænds job; det får vores unge til at sige, 'Hvorfor ikke, jeg kan også gøre det' ved at give inspiration og opmuntring til andre kvinder. Vi kan se dette ud fra de historier, de fortæller i de interviews, vi har med de kvindelige lokomotivførere, der søgte til vores firma. Som METRO ISTANBUL ser vi vores passagerer ikke som kunder, men som gæster. Det er vores gæld til Istanbuliterne at byde dem velkommen på den bedste måde og med et smilende ansigt. Vores stationsovervågere er vores synlige ansigter, der repræsenterer os mod vores passagerer på marken. Derfor forventer vi, at de kommunikerer godt med vores passagerer og kører den sikreste og mest behagelige tur. "

På METRO İSTANBuL begynder sikkerhedstilsynere deres arbejde med at gennemgå en vanskelig teknisk og teoretisk træningsproces, der varer i 2 måneder. Hver kandidat Han gennemgår en bred træningsproces, der dækker områder som krise og teamledelse, ledelse, førstehjælp og kommunikation. I slutningen af ​​disse kurser, hvoraf nogle er praktiske, gives der både skriftlige og praktiske eksamener. Kandidaternes succes måles i spørgsmål som at reparere en defekt rulletrappe eller elevator og at gribe ind i en passager, der besvimer ved stationen.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar