Hvorfor skal 20 års tænder udvindes? Hvordan forårsager 20 års tænder problemer?

Hvorfor skal sørgende tænder trækkes ud? Hvordan forårsager sørgende tænder problemer?
Hvorfor skal sørgende tænder trækkes ud? Hvordan forårsager sørgende tænder problemer?

De sidste tænder, der bryder ud i munden, kaldes visdomstænder. Så hvornår skal visdomstænderne, som er mange menneskers frygtelige drøm, trækkes ud? Dr. Dt. Beril Karagenç Batal gav vigtige oplysninger om emnet.

Visdomstænder er de tredje molarer på bagsiden af ​​vores mund. Der er 20 stykker i vores mund, højre-venstre, nederste-øverste. Gennem røntgenstråler og mundtlig undersøgelse kan vi diagnosticere problemer med dine visdomstænder, før de opstår. De behøver ikke altid trækkes, så længe de er sunde, fuldt drevne, fuldt forsænkede, tygges ordentligt og rengøres ordentligt.

Men når vi ser på flertallet, er der ikke nok plads i munden til, at visdomstænder kan bryde ud. Det skaber problemer for dine andre tænder. Fordi de er placeret meget bag i munden, har patienter ofte svært ved at rengøre dem. Især når de er halvgravede, det vil sige, de stikker kun delvist ud i munden, og den resterende del er dækket af tandkød, det er næsten umuligt at rengøre området med en børste og fjerne madrester og bakteriel plak. Derfor skaber sådanne visdomstænder en risiko for karies for tilstødende tænder.

Visdomstændernes bidrag til at tygge er meget lidt eller endda næsten ikke-eksisterende. Men deres skade er meget mere end fordelene ved den risikokoefficient, de skaber.

Hvordan forårsager visdomstænder problemer?

  • Det kan forblive helt indlejret i hagen. Påvirkede visdomstænder kan undertiden forårsage patologier som cyster og tumorer.
  • Visdomstænder, der kun delvis brister, og nogle få af dem er synlige i munden, kan danne en passage for bakterier. Fordi visdomstænder er vanskelige at nå som en del af den daglige rengøring, kan en tandkødsinfektion og byld udvikle sig omkring en delvist udbrudt visdomstand.
  • Visdomstænder er vanskelige at holde rene og forårsager svære at behandle hulrum og knoglehul i tilstødende tænder.
  • En af de mest almindelige årsager til dårlig ånde er abscesserede eller semi-påvirkede visdomstænder, der ikke kan rengøres.
  • Tænderække kan blive påvirket. Hvis visdomstænderne ikke har nok plads, når de bryder ud i munden, kan de komprimere eller beskadige de andre tænder.

Hvornår skal visdomstænder trækkes ud?

Planlægning af ekstraktionen, før de negative bivirkninger af visdomstænder opleves, bør betragtes som en forebyggende idé.

Du kan bestemme den bedste løsning for dig ved at tale med din tandlæge om tændernes position og helbred. Hvis du vælger at forsinke udtrækningen af ​​dine visdomstænder, skal du se en tandlæge, så snart du begynder at opleve ændringer i tænderne eller et af følgende symptomer:

  • Smerter, tygevanskeligheder, begrænsning ved åbning og lukning
  • Tilbagevendende blødt vævsinfektion omkring de sidste tænder
  • Tandkødssygdomme
  • omfattende tandkaries
  • dårlig lugt, dårlig smag
Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar