Mobilisering af slim startet i provinser, der grænser op til Marmarahavet

Musilagemobilisering startede i provinserne, der grænser op til Marmarahavet
Musilagemobilisering startede i provinserne, der grænser op til Marmarahavet

Efter cirkulæret sendt af Ministeriet for Miljø og Urbanisering til de 7 provinsielle guvernørskaber og borgmesterskaber, relevante ministerier og ikke-statslige organisationer vedrørende gennemførelsen af ​​'Marmarahavshandlingsplanen' startede en mobilisering af slimhinder på Bursas kyster, som i alle provinser med en kyst til Marmarahavet.

Med slimhinden, der begyndte at dukke op ved bredden af ​​Marmarahavet i anden uge af marts og snart opslugte hele Marmara og farvede havet lysebrunt, blev den lokale kampindsats hidtil omdannet til en regional handlingsplan. Efter den akutte handlingsplan på 7 emner, der blev udarbejdet på mødet af ministeren for miljø og urbanisering Murat Kurum i Kocaeli sidste søndag og deltog af guvernørerne i 22 provinser, borgmestre og det relevante institutdirektorat, er en samtidig mobilisering af slimhinder lanceret den alle Marmara kyster i dag. Bursa-benet af værkerne, der blev iværksat af ministeren for miljø og urbanisering Murat Kurum fra Istanbul, startede ved bredden af ​​Gemlik. Bursa-guvernør Yakup Canbolat, borgmester Alinur Aktaş, Gemlik-borgmester Mehmet Uğur Sertaslan, AK-provinsens provinspræsident Davut Gürkan og relevante institutionsledere deltog i begivenheden om rensning af slimhinder.

Marmara er os alle sammen

Bursa Metropolitan kommunes borgmester Alinur Aktaş mindede om, at Bursa har en 125 km kyst til Marmarahavet i distrikterne Gemlik, Mudanya og Karacabey og sagde: ”Denne skønhed er Bursas skønhed, denne skønhed er Tyrkiets skønhed. Global opvarmning ved du allerede. Vi har undersøgelser om klimaændringer. Der er mange dimensioner, der påvirker og udløser dette arbejde, fra husholdningsaffald til termisk affald, landbrugsaffald og industriaffald uden at forbinde emnet til kun et stof. Dette er ikke noget, der skal politiseres over. Marmarahavet er en værdi for os alle. På dette tidspunkt er Istanbul måske en af ​​de byer, der udleder mest med hensyn til befolkning og omfang. Men hver af vores byer, store eller små, har ansvar, der påhviler os. Vi hævder, at vi er en af ​​de bedste blandt de provinser, der har en kyst til Marmarahavet. Der er afstande, vi skal dække i forhold til industrisektoren. Der er bestemt nogle problemer, vi mangler, ”sagde han.

Ikke kun overfladerensning

Præsident Aktaş understregede, at det udførte arbejde ikke skulle opfattes som bare overfladerengøring, ”Vi startede et rengøringsbevægelse i dag. Men vi bør ikke glemme de dimensioner af denne virksomhed, der påvirker den under havet. Akutplanen med 22 poster er et projekt, der ikke kun forventes i dag, men også i de næste 3 år. Jeg vil gerne takke alle, der viste følsomhed. Vi har alle de samme bekymringer og spændingen. Lad Marmarahavet være rent og smukt, så vores folk nemt kan svømme i havet og fiske. Derudover har vi fælles studier med Bursa Technical University og Uludag University. Vi arbejder på at bruge mucilage både som gødning og for at forhindre dannelse. Må Gud aldrig lade os stå over for sådanne problemer igen. Jeg takker oprigtigt ministeren for miljø og urbanisering og hans team for denne organisation, der fandt sted under præsidentens præsident.

7/24 rengøring

Bursa-guvernør Yakup Canbolat sagde også, at de er startet med et arbejde, der vil rense Marmarahavet fra mucilage og skal udføres døgnet rundt. Canbolat sagde, ”Vi håber, at denne undersøgelse vil genoprette Marmara til sin tidligere naturlige tilstand og omdanne den til sit naturlige liv. Vi glæder os over alles input her. Vi forventer bidrag fra ikke kun kommuner og OIZ'er, men også alle borgere. For det er ikke kun institutionernes spørgsmål at forhindre denne forurening. Det er et projekt, der vil fortsætte med deltagelse og støtte af alle vores borgere på alle niveauer. Dette er et spændende projekt. For Marmara er vi alle begejstrede for, at Marmara vender tilbage til sit naturlige liv. Vores regering vil også yde al slags støtte, fra organiserede industrielle zoner til behandlingsinfrastrukturen i vores kommuner til andre faciliteter. ”

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar