Reaktorbygning af enhed 1 i Akkuyu NPP hævede 11.6 meter på en dag

Akkuyu NPP's Pearl Unit Reactor Building hævet meter på en dag
Akkuyu NPP's Pearl Unit Reactor Building hævet meter på en dag

I den første kraftenhed i Akkuyu Nuclear Power Plant (NGS) blev det tredje lag af reaktorsektionens indvendige beskyttelsesbygning installeret. Det tog cirka en dag at samle den cylindriske struktur, der vejer 1 tons.

Det tredje lag af den indvendige beskyttelsesbygning, en svejset metalstruktur, består af 11,5 sektioner, der hver er 5,8 m høje, 13,4 m brede og vejer 24 ton. Sektionerne blev kombineret til en enkelt blok med en cirkellængde på 138 meter. Samlingsprocessen af ​​strukturen blev udført ved siden af ​​reaktorsektionen i 1. kraftenhed. Efter afslutningen af ​​samlingen blev kvaliteten af ​​alle svejsede samlinger testet ultralyd.

Samlingen af ​​det tredje lag af den indvendige beskyttelsesbygning blev udført af en af ​​de mest kraftfulde bæltekraner i verden ved hjælp af en specielt udviklet teknologi, der kræver bevarelse af geometriske parametre under installationen. Den tilladte afvigelse fra den specificerede diameter oversteg ikke 5 mm.

Efter installationen af ​​det tredje lag steg reaktorbygningens højde med 11.6 meter og nåede +28.55 meter. Efter afslutningen af ​​dette trin vil eksperterne begynde processen med at kombinere det andet og tredje lag, styrke og beton beskyttelsesbygningen. Efter hældning af betonen bliver væggene 1,2 meter tykke. Den indvendige beskyttelsesbygning består af i alt 4 lag og 1 kuppel. Bygningen gennemgår også en lækagetest, når samlingen af ​​alle dens komponenter er afsluttet.

At afgive en erklæring om emnet, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Sergei Butckikh, første vicegeneraldirektør og direktør for NGS Construction, sagde: ”For bare en uge siden installerede vi reaktortrykbeholderen i den første kraftenhed og er nu passeret en anden vigtig fase af konstruktionen. Det tredje niveau af den indvendige beskyttelsesbygning blev installeret på den forventede placering. Vi havde et godt tempo med hensyn til at gennemføre de vigtigste byggefaser. De næste switchinstallationer finder sted på 2. kraftenhed i sommer. Disse vil omfatte installationen af ​​reaktorakslens armerede betonbjælke, det andet lag af den indvendige indeslutningsbygning og støttebjælken. Vi har afsluttet støbningen af ​​fundamentpladen til turbinebygningen i 3. enhed, og fundamentpladen til reaktorbygningen vil snart være klar. ”

Reaktorbygningerne i Akkuyu NPP-projektet vil blive udstyret med to-lags beskyttelsesbygninger. Den ydre beskyttelsesbygning, der er lavet af armeret beton, er designet til at modstå alle slags ekstraordinære ydre effekter. Den indvendige beskyttelsesbygning er derimod lavet af speciel beton med en stålbelægning, der sikrer reaktorsektionens uigennemtrængelighed. Den interne beskyttelsesbygning, som er et sikkerhedssystem, der lokaliserer atomkraftværket, sikrer ikke kun stabiliteten i reaktorrummet, men fungerer også som en stangkranestøtte, hvor kernereaktorvedligeholdelsesoperationer udføres under rørledningerne og NPP-driftsfasen .

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar