Island tog ekspeditioner bør foretages fra Adapazarı Central Station

ø-togforbindelser skal foretages fra adapazari centralstation
ø-togforbindelser skal foretages fra adapazari centralstation

Den uafhængige politiker Ender Serbes erklærede, at Ada-toget mellem Adapazarı og Istanbul ikke skulle foretages fra Mithatpaşa-stop, men fra Adapazarı Central Station Building, og sagde: ”For at nå den sikre og billige transport af befolkningen i Sakarya, skulle ekspeditionerne genåbnes til stationsbygningen for at undgå at spilde tid og betale endnu et minibusgebyr. Det skal startes fra. ” sagde.

VI KAN IKKE EVALUERE JERNBANESYSTEMET TILGÆNGELIGT OG EFFEKTIVT

Ender Serbes bemærkede i sin erklæring, at jernbanesystemet er blevet det vigtigste transportmiddel i verden i dag. Serbes udtrykte, at de udviklede lande har foretaget enorme investeringer i jernbaner og har gjort en stor indsats for at udvide deres netværk, ”Selv om der har været en alvorlig udvikling inden for jernbanefeltet i Tyrkiet i de senere år, og jernbanesystemets betydning er blevet forstået Adapazarı-Istanbul togforbindelser er meget sjældne, og det er en vanskelig station at få adgang til. Det er uforståeligt, at det kører gennem Det er en stor kontrast, at jernbanesystemet, der har eksisteret i Sakarya siden fortiden, ikke vurderes tilstrækkeligt og effektivt, mens det længes efter provinser uden jernbanetransport. ”

REJSER SKAL STARTE FRA LAGERBYGNINGEN OG FORØGELSE

I en erklæring om, at den historiske proces med jernbanelinjen Adapazarı-Istanbul dateres tilbage til 1899, mindede Serbes om, at ekspeditionerne blev annulleret på grund af vejbygningsarbejderne på High Speed ​​Train (YHT) på denne linje i februar 2012. Serbes, der informerede om, at flyene startede igen i marts 7 efter 2019 år, sagde: ”I mange år fortsatte arrangementet af højhastighedstoglinjen. Island Train genoptog tjenesterne, men antallet af ture faldt meget.

Denne gang, på grund af de beslutninger, der blev truffet i kampen mod pandemien, blev Island Train-tjenesterne helt stoppet i marts 2020. Da starten på normaliseringsprocessen den 28. maj fortsatte flyvningerne fra Mithatpaşa station, ikke fra Adapazaris hovedbanegård. Der blev afgivet et bud på fornyelse af de gamle elledninger fra centrum til Mithatpaşa station. Men selv efter lang tid er renoveringsarbejdet på stedet endnu ikke startet. Adapazarı Express er en tjeneste, som Sakarya-folk bruger, drager fordel af og forventer. ” han sagde.

SIKKER OG BILLIG TRANSPORT SKAL GENDANSES

Påpegede, at Ada Express, der transporterer passagerer mellem Adapazarı, Kocaeli og Istanbul, skulle være færdig med det samme og starte fra centralstationsbygningen, sagde Serbes: ”I de foregående år arbejdede Adapazarı-Istanbul Express intensivt i form af 11 afgange og 11 returflyvninger. Der var stor interesse for denne linje. Især vores kolleger, der gik fra Sakarya til industrizonen Kocaeli og Istanbul for at arbejde, foretrak jernbanen, som er et godt alternativ, som er næsten halvdelen billigere end vejtransport.

Med introduktionen af ​​YHT faldt antallet af ture, og de sidste 2 afgange blev reduceret til 2 omdrejninger. Flytning af startpunktet til Mithatpaşa-stop medførte også yderligere økonomisk byrde og tidstab for borgerne. På denne linje, hvoraf nogle dele deles med YHT, bør antallet af rejser øges så meget som muligt med en god planlægning og stabil anvendelse, mindst 5 afgange og ikke mindre end 5 ankomster om dagen.

Hvis stabiliteten opretholdes, og ekspeditionen fortsætter regelmæssigt, vil den tidligere høje efterspørgsel fortsætte. Vores folk drager fordel af denne alternative, billige og pålidelige transportmulighed, hvis infrastruktur allerede er klar. Derudover har vores handicappede brødre og søstre haft fordel af denne linje gratis og med rabat i grupper som pensionister og sikkerhedspersonale. ”

Påpegede, at de nødvendige ordninger skulle afsluttes så hurtigt som muligt, og Ada Express-tjenesterne, der har en vigtig plads i Sakaryas historie, skulle startes igen fra Centralstationsbygningen, understregede Serbes, at den ineffektive brug af sådan en klar linje med et højt kundepotentiale er et stort tab for vores by. Serbes sagde, ”Som Sakarya skal vi beskytte jernbanesystemet sammen. Alle herskere og politikere med magt bør forene sig og forene sig om dette spørgsmål. ” han ringede.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar