Ali Kuşçu Mosque-i Şerif blev verdens første LEED guldcertificerede moske

Ali Kuşcu Mosque's Sheriff blev verdens første Leed Gold Certified Mosque
Ali Kuşcu Mosque's Sheriff blev verdens første Leed Gold Certified Mosque

Ali Kuşçu Mosque-i Şerifi, der ligger i Airport City syd for Istanbul Airport, er blevet registreret som verdens første LEED Gold v4-certificerede moske af American Green Building Council.

IGA fortsatte med at arbejde i overensstemmelse med principperne for bæredygtig udvikling og modtog et vigtigt certifikat til Ali Kuşçu-moskeen, den første struktur i Airport City, som et resultat af dets anvendelse til American Green Building Council. fra det amerikanske Green Building Council; Med "LEED Gold v4" -certifikatet tildelt i kategorien "LEED v4 Building Design and Construction" blev moskeen den første moske i verden, der modtog dette certifikat.

LEED Gold-certificeringsprocessen, der startede med møder for mål- og strategibestemmelse, fortsatte under projektets design og byggeproces af moskeen. På denne måde blev målene i overensstemmelse med LEED-certificeringsprocessen nået hurtigst muligt.

Ali Kuşçu Mosque-i Şerifi bestod alle evalueringerne og fik tildelt guldcertifikatet ...

Selvom LEED-certificeringssystemet er en langsigtet proces, der starter fra designprocessen og fortsætter indtil færdiggørelsen af ​​konstruktionen, dækker det emner, der vedrører flere discipliner. Systemet evaluerer bygninger om forskellige emner som bæredygtig jord, vandeffektivitet, energi og atmosfære, materialer og ressourcer, indeklima, innovation i design, lokal rækkefølge. Bygninger, der opfylder forudsætningerne, registreres som certificeret, sølv, guld eller platin baseret på de scoringer, de får som et resultat af evalueringerne.

Maksimal opmærksomhed blev lagt på beskyttelsen af ​​det naturlige liv under og efter opførelsen af ​​Ali Kuşçu Mosque-i Şerifi jord beliggende i Airport City. Forholdet mellem grønne områder på moskeområdet er designet til at være over 30%. Mens forholdet mellem hårde gulve blev holdt lavt for at minimere konstruktionsbyrden for infrastrukturen og især regnvandsnetværket, foretrak man lyse belægningsmaterialer på taget og hårde gulve for at reducere varmeøeffekten.

Den mest miljøvenlige moske i verden ...

I Ali Kuşçu Mosque-i Şerifi blev der arrangeret cykelparkeringsområder for at tilskynde til brug af cykler til ansatte og besøgende, mens der blev søgt efter vandbesparende funktioner i vandhaner og sanitetsartikler, der blev brugt i moskeen. EPA (US Environmental Protection Agency) standarder blev taget i betragtning ved disse valg. Mens alle de energiforbrugende systemer i moskeen blev inspiceret i overensstemmelse med "idriftsættelse" -procedurerne specificeret af LEED, blev det bestemt, at de fungerede i overensstemmelse med de målrettede præstationskriterier under både samling og brug.

Mens energieffektivitet blev prioriteret i belysning og mekaniske systemer, der blev brugt i moskeen, blev moskeens kulstofaftryk nulstillet lige så meget som det årlige energiforbrug. Ud over alle disse blev der udført arbejde for at maksimere brugen af ​​dagslys til design af moskeen. På denne måde var det både rettet mod at reducere den energi, der blev brugt på belysning, og at bruge de positive effekter af dagslys på de besøgende indendørs.

Den første moske, der værdsætter nul affaldspolitik ...

IGA fortsætter sine aktiviteter med Zero Waste-missionen og genbruger det meste af affaldet, der genereres under opførelsen af ​​Ali Kuşçu Mosque-i Şerifi, mens alt husholdningsaffald og genanvendeligt affald, der genereres under byggeprocessen, overvåges regelmæssigt. Mens de bæredygtige og miljøvenlige byggematerialer, der blev brugt i moskeen, primært blev foretrukket, blev mere end 20 typer EPD (Environmental Product Declaration) certificerede materialer anvendt inden for projektets anvendelsesområde. På denne måde blev brugen af ​​miljømæssigt og økonomisk foretrukne produkter, der måler miljøpåvirkningen af ​​produktionsprocessen, fremmet.

Mens det mekaniske ventilationssystem for luftkvalitet og gæstekomfort i det indre af Ali Kuşçu Mosque-i Şerifi var designet til at være over 30 procent af de friske luftværdier bestemt i ASHRAE-standarden, blev alle processer bestemt med indetemperaturværdier i overensstemmelse med ASHRAE-standarden. Således er gæsternes komfort bragt til det højeste punkt.

â € <

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar