Aydın Denizli Highway Route ændret for tredje gang

aydın Denizli motorvejsrute er blevet ændret for tredje gang
aydın Denizli motorvejsrute er blevet ændret for tredje gang

Aydın-Denizli Highway vil passere gennem en landbrugsrig region i Aydın-sletten, efter at dens planer er blevet ændret for tredje gang. CHP's Hüseyin Yıldız, der bragte sagen på dagsordenen for forsamlingen, sagde: ”Der vil være tab af 2500 grunde, fig og forskellige egetræer, 150 dekar jord, 5 huse og 5 stalde i vores landsby. I alt 47 landsbyer vil lide under denne ændring. Hvis denne rute ikke ændres, vil der være en massakre på naturen, ”sagde han.

Ifølge nyheden i Birgün; “Ruteplanerne for Aydın-Denizli Highway, hvis fundament blev lagt den 16. november 2020, er blevet ændret for tredje gang. For det første var det planlagt at gøre vejen til Eyüpbükü beliggende øst for Buharkent og for det andet til indgangen til Feslek Mahallesi Organized Industrial Zone (OSB).

CHP Aydın Stedfortræder Hüseyin Yıldız bragte sagen op på dagsordenen for forsamlingen og forelagde et parlamentarisk spørgsmål til ministeren for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu. Yıldız sagde, at ruten var bestemt udelukkende med motivet til at tjene penge, ”Ved at ødelægge landbrugsområderne Kuyucak og Buharkent blev der taget skridt mod folks samtykke. Lad vejen passere landskabet, i bunden af ​​bjerget, i overensstemmelse med den første plan, og disse huse bør ikke reves ned. Motorvejen, der kommer ind i landsbyen, vil også påvirke menneskers sundhed negativt. Ødelæg ikke huse fulde af minder, figen- og oliventræer, der er 50 år gamle. Det bør ikke glemmes, at grundlaget for den nationale økonomi er landbruget. Der vil være tab af 2500 jorden, fig og forskellige egetræer, 150 dekar jord, 5 huse og 5 stalde i vores landsby. I alt 47 landsbyer vil lide under denne ændring. Hvis denne rute ikke ændres, vil der være en massakre på naturen, ”sagde han.

Yıldızs spørgsmål til Karaismailoğlu er som følger:

  • Hvorfor blev Aydın-Denizli Highway-projektet ændret to gange i Kuyucak og tre gange i Buharkent? Har denne ændring noget at gøre med det faktum, at nogle landbrugsjord på 2. vejrute tilhører navne tæt på AKP-regeringen?
  • Hvorfor ignoreres borgernes problemer, der vil miste deres hjem og frugtbare landbrugsjord på grund af projektvejen Aydın-Denizli Highway? Hvorfor er denne vejrute ikke lavet uden at ofre borgerne?
  • Ville det ikke være billigere, hvis Aydın-Denizli Highway Project blev bygget med build-operate-transfer (BOT) -modellen i stedet for at få det bygget af staten af ​​staten? Hvorfor afspejles motorvejsgarantien i alle Tyrkiets lommer? Vil vores borgere, der bruger motorvejen, være i stand til at betale disse tunge gebyrer?
  • Med angivelse af, at indgangene til Sarayköy, som ligger 14 km væk fra Buharkent, og Kuyucak, som er 13 km, vil være tilstrækkelige, kræver lokalbefolkningen, at motorvejsindgangen, der er planlagt til at blive bygget i Buharkent, annulleres. Derudover er det muligt at forhindre ødelæggelse af frugtbare landbrugsjord, som vil blive taget ca. 200 m nord for motorvejsruten. Af hvilken grund passerer den vej gennem landsbyen Kuyucak Çamdibi?
  • Er det sandt, at denne ændring, som vil ødelægge landbrugsjord, blev foretaget for at reducere entreprenørvirksomhedens omkostninger eller for at øge prisen på nogle private jorder?
  • Vi taler om 14 tusind dekar frugtbart land, som alle er fulde af figen-, oliven- og mandeltræer. Hvordan vil du kompensere for det tab, det vil medføre i landets økonomi? Virksomhedens embedsmænd skræmmer borgerne ved at sige, at hvis du ikke underskriver, betaler staten ikke dig 1 TL. Der er heller ikke betalt 3 TL i 1 måneder i områder, hvor underskrifter blev foretaget og skåret, hvordan kan du forklare dette?
  • Vil ikke bonden også skulle migrere til byen, når han mister sit jord, hus og lade? Hvilken slags arbejde planlægger du at gøre for at tilpasse familier, der ikke har boet i byen til bylivet? Var det ikke et forsøg på at flytte byens borgere til landsbyerne, hvilket var det sidste mål som en stat? I dette tilfælde, hvordan vil du kontrollere den befolkningsvækst, der vil forekomme i byer? Hvor vil den arbejdsløse bonde arbejde, fordi han er en ufaglært arbejdstager? Hvordan vil han forsørge sin familie?
Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar