Samarbejde med kræfter for at gøre Sea Sallow til fordel i Bursa

havspytkatastrofe kunne være mulighed for økonomi
havspytkatastrofe kunne være mulighed for økonomi

Bursa Metropolitan Municipality og Bursa Technical University (BTU) gik sammen om at gøre den ugunstigt stillede situation til en fordel ved at bruge mucilage, som fiskere kalder havspyt, som påvirker Marmarahavets bredder i landbrugssektoren.

Bursa Metropolitan Municipality fortsætter sin kamp med alge / planktoneksplosionen (mucilage), som fiskerne kalder havspyd, som begyndte at blive set ved bredden af ​​Marmarahavet og påvirket kysterne i Yalova, Izmit Bay, Çanakkale og Balikesir, som samt Blikas kyststrækning Gemlik og Mudanya. På den ene side begyndte Metropolitan Kommune, der begyndte at genoprette havet til sit gamle udseende ved at samle størknet slimhinde med rengøringsværktøj, på den anden side startede arbejdet med at bringe den opsamlede slimhinde til økonomien med opkaldet fra BTU. BTU-rektor Prof. Dr. Informationsmødet, som Arif Karademir var vært, deltog i Metropolitan Kommunes generalsekretær Ulaş Akhan, BTU-prorektor Prof. Dr. Beyhan Bayhan, vicegeneralsekretær for Metropolitan Kommune Ahmet Aka, chef for miljøbeskyttelses- og kontrolafdelingen Yıldız Odaman Cindoruk, chef for afdelingen for parker og haver Muhammet Ali Akaç, chef for bioingeniørafdelingen Prof. Dr. Mete Yılmaz fra Institut for Skovbrugsteknik og Landskabsarkitektur, Dr. Professor Kamil Erken fra Institut for Skovbrugsteknik Assoc. Dr. Salih Parlak fra Institut for Miljøteknik, Prof. Dr. Mehmet İşenler deltog.

"Det kan blive til gødning"

BTU-rektor Prof. Dr. Arif Karademir sagde, at kommunerne er klar til at tjene i ethvert emne, der falder ind under deres aktivitetsområde for at være gavnligt for samfundet. Han erklærede, at mucilage, som man for nylig har talt om, er en naturkatastrofe, og at det er nødvendigt at gribe ind i den nuværende situation såvel som at fjerne årsagerne hertil. Rektor Karademir forklarede, at mucilage bruges i landbrug, dyrefoder og som råmateriale i produktionen af ​​nogle kemikalier i verden. Dr. Mete Yılmaz har også startet vigtige undersøgelser om dette emne. Vi ønsker at bringe slimhinden opnået fra rengøringsarbejdet udført af Metropolitan Kommune til økonomien. Mens slim synes at være et vigtigt problem, kan det blive til en gødning, der giver frugtbarhed til landmandens afgrøder. Som BTU er vi altid klar til at støtte de områder, hvor Metropolitan Kommune har arbejdet, og at gøre grøn Bursa mere beboelig. ”

Metropolitan Kommunes generalsekretær Ulaş Akhan sagde, at de er i tæt samarbejde med BTU inden for forsknings- og udviklingsprojekter inden for rammerne af videnskabelige og tekniske behov. Akhan sagde, at havkælet i Marmarahavet påvirker hele regionen, og sagde, at ministeriet, kommunerne og det akademiske miljø har et godt arbejde med de foranstaltninger, der skal træffes, og de skridt, der skal tages for at forhindre, at det sker igen. Forklarende, at de udvekslede synspunkter med BTU for at tale om, hvad de skulle gøre på vegne af Bursa og regionen, sagde Akhan, ”Der er miljøundersøgelser udført i mange områder mellem Metropolitan Kommune og BTU. Mange projekter er forberedt. Vi vil have gode meddelelser i de kommende dage. BTU-rektor Prof. Dr. Jeg vil gerne takke Arif Karademir og vores lærere. Forhåbentlig viser vi en vilje til at løse de problemer, der er forårsaget af denne og lignende naturlige begivenheder. ”

"Vi kan vinde inden for landbrug og andre områder"

Leder af BTU Bioingeniørafdeling Prof. Dr. Mete Yılmaz sagde, at slimstrukturen dannet af mikroorganismer er et stof, der er blevet undersøgt i laboratoriet i mange år, og hvordan man bruger det. At forklare, at disse er meget værdifulde materialer, fortæller Prof. Dr. Yılmaz sagde, ”Du kan få forskellige farmaceutiske tilsætningsstoffer fra disse. Det har antivirale og antibakterielle egenskaber. De forbedrer jordens egenskaber. Det øger produktiviteten i landbruget. På den anden side reproducerer det stof, vi har prøvet at producere i laboratoriet i årevis, naturligt i tons i Marmara. Dette kan være en miljøkatastrofe. Det skader vandlivet. Men hvis vi samler det på en eller anden måde og nedbryder det værdifulde stof i det, kan vi bringe det ind i bioteknologi, landbrug og andre områder. Da han først kom til bredden af ​​Mudanya, indsamlede vi vores prøver. I laboratoriet begyndte de studerende deres karakterisering. De adskilt det værdifulde polysaccharidstof, der udskilles af cellerne i det, fra andre stoffer. Det blev undersøgt, hvilke strukturer disse blev dannet, og i hvilke områder de kunne evalueres. Først og fremmest ønskede vi at evaluere det inden for landbruget. Vil det forbedre jordegenskaberne? Vil det øge landbrugsproduktionen? Kan vi bruge dem som gødning? Kan vi bruge dem som forebyggende midler mod landbrugsskader? Vi startede forskningen, ”sagde han.

"Vi kan gøre det til et nyttigt produkt"

Yilmaz sagde, at de allerede har inkluderet studerende i projektet for at deltage i TEKNOFEST-konkurrencer, og de vil præsentere det produkt, der er opnået fra havspyt næste år. Yılmaz erklærede, at de kan tørre noget af det produkt, der er indsamlet af Metropolitan Municipality og bruge det i deres eksperimenter, at de kan samarbejde med Tarım AŞ om forsøgsområdet for at forbedre jordens egenskaber. Yılmaz sagde, ”Vi kan gøre det til et nyttigt produkt i stedet for at lade det rådne et eller andet sted efter at være samlet på havet. Fordi det er dyrt. Jeg ved, fordi vi forsøgte at fremstille produktet i laboratoriet. Sådanne strukturer dannet af mikroorganismer anvendes i vid udstrækning i mad, som det ses i mange madlavningskonkurrencer. Det begyndte at blive populært. Sådanne polysaccharidstrukturer anvendes ofte i fødevare-, landbrugs- og farmaceutiske industrier. Vi har muligvis en chance for at gøre dette til et produkt på en eller anden måde. Formentlig er vi de eneste i Tyrkiet med denne tilgang. Ja, det er et miljøproblem, og vi har eksperter om dette emne. Vi vil også arbejde på 'hvorfor', men vi kan også gøre det til et nyttigt produkt. ”

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar