Hvad er deflation? Hvad er årsagerne og konsekvenserne af deflation? Hvordan kan man forhindre deflation?

hvad er deflation, hvad er årsagerne og konsekvenserne af deflation, hvordan kan deflation forhindres
hvad er deflation, hvad er årsagerne og konsekvenserne af deflation, hvordan kan deflation forhindres

Deflation defineres som et vedvarende fald i det generelle prisniveau. Med andre ord er svaret på spørgsmålet om, hvad der er deflation, den konstante billiggørelse af varer og tjenester på markedet. I deflationsmiljøer, mens priserne på varer eller tjenester bliver billigere, falder efterspørgslen efter dem også med forventningen om, at priserne fortsat vil falde. Med andre ord, i en deflatorisk økonomi kan en vare eller en tjeneste ikke finde en køber, selvom prisen falder. Som det kan forstås ud fra alle disse definitioner, fungerer definitionen af ​​deflation på den modsatte måde til inflationen i økonomien.

Hvad er årsagerne til deflation?

Der kan være forskellige årsager til dannelsen af ​​deflation. Når den nuværende kredit- og pengemængde falder med centralbankernes beslutninger, kan der ses et fald i prisen på alle varer på markedet.

En anden faktor, der får priserne til at falde, er faldet i den samlede efterspørgsel efter varer og tjenester. Blandt årsagerne til en sådan recession kan være faldet i de offentlige udgifter, faldet på aktiemarkedet, forbrugerens ønske om at spare og spare eller de strammere tendenser i pengepolitikken.

I tilfælde hvor økonomien vokser hurtigere end penge- og kreditforsyningen, der cirkulerer på markedet, kan der ses et fald i priserne. Dette forekommer sandsynligvis i situationer, hvor produktiviteten i økonomien stiger med den teknologiske udvikling, og de sektorer, der drager fordel af teknologien, stiger. Mens der således opleves operationelle forbedringer, falder produktionsomkostningerne, og dette reflekteres for forbrugeren som lave priser. Således kan øget produktivitet føre til deflation.

For kort at opsummere årsagerne til dannelsen af ​​deflation;

 • At øge tilbøjeligheden til at spare mellem producenter og forbrugere,
 • Faldet i pengemængden,
 • Fald i købekraft,
 • Faktorer som utilstrækkelig udenlandsk efterspørgsel.

I økonomier med deflation kan det ses, at store virksomheder lider store økonomiske tab.

Hvad er konsekvenserne af deflation?

Deflation kan have forskellige konsekvenser på forskellige områder. Effekterne af deflation kan angives som følger:

 • På grund af den økonomiske recession er der et fald i de nationale indkomster i lande med deflation.
 • Med stigningen i lager og faldet i salg falder virksomhedernes overskud.
 • Arbejdsløsheden stiger med faldet i overskud i virksomheder.
 • Forbrugere har tendens til at reducere forbruget med den opfattelse, at priserne fortsat vil falde.
 • Med stigningen i værdien af ​​penge begynder forringelsen i udenrigshandelsbalancen.
 • På grund af de oplevede tilbagegang giver kapitalejerne op med at investere og foretrækker at dirigere deres eksisterende formue til rentebærende investeringsinstrumenter. Dette fører til et yderligere fald i efterspørgslen.

Hvordan kan man forhindre deflation?

Det kan være nødvendigt at tage forskellige forholdsregler for at forhindre deflation, hvilket påvirker landets økonomi negativt. Deflationsforanstaltninger kan anføres som følger:

 • Offentlige udgifter kan øges.
 • Udgifter og investeringer kan tilskyndes gennem rentesænkninger.
 • Stigende investeringer og udgifter kan understøttes ved at reducere skattesatserne.
 • Medarbejdernes løn kan øges.
 • Den private sektor kan tilskyndes til at investere gennem incitamenter.
Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar