Bitcoin bliver officiel valuta i El Salvador

Bitcoin bliver officiel valuta i El Salvador
Bitcoin bliver officiel valuta i El Salvador

El Salvadors præsident Nayib Bukele meddelte, at han vil sende en regning, der definerer Bitcoin som en lovlig valuta til Kongressen i næste uge. Med loven vedtaget af Kongressen vil El Salvador være det første land, der anerkender Bitcoin som en officiel valuta. I øjeblikket bruger landet den amerikanske dollar som sin valuta.

Med den nævnte lov vil der ikke være nogen hindringer for handel med kryptopenge i landet. Den amerikanske dollar bruges i øjeblikket som valuta i El Salvador. Med lovens vedtagelse begynder Bitcoin at blive brugt i daglige transaktioner sammen med dollaren.

I sin meddelelse sagde Bukele, at denne beslutning vil øge beskæftigelsen og den økonomiske adgang i landet på kort sigt. NayibBukele talte også om de mellemfristede fordele ved beslutningen. Bukele delte videoen af ​​denne meddelelse på sine sociale mediekonti med meddelelsen 'Velkommen til fremtiden'.

Påpegede, at Bitcoin har en markedsværdi på 680 milliarder dollars, sagde Nayib Bukele, “Hvis 1 procent af dette investeres i El Salvador, vil vores økonomi vokse med 25 procent. Derudover vil Bitcoin potentielt nå 10 millioner nye brugere. Det vil være den hurtigst voksende metode til overførsel af 6 milliarder dollars om året (fra udlandet). En stor del af disse 6 milliarder dollars går i øjeblikket til formidlere, ”sagde han.

Bukele mener, at hvis El Salvadorans, der bor i udlandet, sender penge til deres land med Bitcoin, vil mere end 1 million familier med lav indkomst modtage flere penge.

Desuden påpegede Bukele, at 70 procent af El Salvadors befolkning ikke har en bankkonto og arbejder i den uformelle økonomi, "At øge finansiel adgang er ikke kun et moralsk imperativ, men også en metode til at vokse økonomien."

El Salvador, et mellemamerikansk land med en befolkning på 6.5 millioner, har en økonomi på 27 milliarder dollars. Derfor forventes beslutningen ikke at have en øjeblikkelig indvirkning på kryptokurrencypriserne.

Mange lande i verden har mulighed for at shoppe med Bitcoin. Tilsynsmyndigheder i næsten alle lande fortsætter dog med at arbejde for at placere kryptokurver i en juridisk ramme.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar