Den mest rationelle brændstofmulighed for vores fremtidige LPG

den smarteste brændstofmulighed til vores fremtidige LPG
den smarteste brændstofmulighed til vores fremtidige LPG

Årsagerne som den stigende virkning af global opvarmning og sygdommene forårsaget af luftforurening begyndte at påvirke flere og flere mennesker startede processen, der førte til forbuddet mod forurenende brændstoffer. Mens kulstofemissionsværdier konstant opdateres, er dieselbrændstof, der forårsager luftforurening, forbudt i mange lande. I 2030 forbereder Storbritannien og Japan sig på at forbyde salg af benzin- og dieselbiler. Forklaring af betydningen af ​​LPG i transport den 7. juni, Verdens LPG-dag, sagde Tyrkiets administrerende direktør for gigant for alternative brændstofsystemer BRC Kadir Örücü, ”Vi vil se transportkøretøjer, der arbejder med alternative brændstoffer i fremtiden. LPG er miljøvenligt, rent, økonomisk og transformerer de køretøjer, vi bruger i øjeblikket, og fanger fremtiden med en vigtig investering som bioLPG. LPG-køretøjer vil fortsat blive brugt indtil den dag, vi siger farvel til forbrændingsmotorer.

LPG, som er den mest miljøvenlige brændstoftype til motorkøretøjer, skiller sig ud som den mest fremtrædende mulighed blandt alternative brændstoffer. Mens stater og mellemstatslige organisationer opdaterer deres CO2030-emissionsværdier årligt, er dieselolie forbudt i mange europæiske lande på grund af dets forurenende natur. Mens EU satte et nyt kulstofemissionsmål for 2030, meddelte Storbritannien og Japan, at de ville forbyde benzin- og dieselbiler i XNUMX.

Kadir Örücü, Tyrkiets administrerende direktør for BRC, verdens største producent af alternative brændstofsystemer, afgav en særlig erklæring den 7. juni, verdens LPG-dag, og sagde: ”De dage, hvor køretøjer, der kører med alternativt brændstof, bliver mere udbredte. Selvom elektriske køretøjer udgør et seriøst alternativ til forbrændingsmotorer, har batteriteknologier endnu ikke nået det ønskede punkt.

“LITIUMBATTERIER BRUGT AF ELEKTRISKE KØRETØJER ER GIFTIGE”

Påpeger, at lithiumbatterier, som vi ofte bruger i vores elektroniske varer, også bruges i elektriske køretøjer, sagde Kadir Örücü, ”Lithiumbatterier genbruges i modsætning til andre batterier.

Det smides væk, fordi det ikke genbruges. Da udviklede lande ikke accepterer giftigt, brandfarligt og reaktivt lithium, sælges batterier med slutningen af ​​deres levetid til underudviklede lande som 'skrald'. I betragtning af at et gennemsnitligt Tesla-køretøj indeholder ca. 70 kilo lithium, kan vi forstå den skade, som elektriske køretøjer vil påføre miljøet, medmindre der introduceres en ny batteriteknologi.

“OMVANDLING TIL ALTERNATIVE BRÆNDSTOF”

Påmindelse om 2030-målene sagde BRC Tyrkiets administrerende direktør Kadir Örücü: ”De nye kulstofemissionsmål, som EU har sat for 2030, vil skubbe forbrændingsmotorteknologierne til det yderste. Vi forventer, at de dieselforbud, der startede i Tyskland, Italien og Spanien, vil blive implementeret i andre lande på grund af både emissionsmål og stigningen i faste partikler (PM), der truer menneskers sundhed. Målet med at forbyde benzin- og dieselbiler i 2030, som blev meddelt af Storbritannien og Japan i slutningen af ​​sidste år, har været det mest radikale af de hidtil trufne beslutninger. Vi kan sige, at den transformation, der startede i europæiske lande, er accelereret og vil sprede sig over hele verden. ”

“PRODUKTION FRA AFFALDSMATERIALER, BILLIGE: BioLPG”

At minde om, at biologiske brændstoffer udvikler sig gradvist, og at metangas er opnået fra affald i mange år, sagde Kadir Örücü, ”BioLPG, der opnås gennem en proces svarende til biodieselbrændstof, kan være fremtidens brændstof. Mens vegetabilske olier såsom palmeolie, majsolie, sojabønneolie kan bruges i produktionen, kan BioLPG, som ses som biologisk affald, affald af fisk og animalske olier og biprodukter, der bliver til affald i fødevareproduktion. er i øjeblikket tilgængelig i Storbritannien, Holland, Polen, Spanien og USA. produceret og taget i brug. At det produceres af affald og dets produktionsomkostninger er lave, gør BioLPG meningsfuld. ”

“BioLPG ER SELV MERE MILJØ END DEN MEST MILJØ FOSSIL BRÆNDSTOF LPG”

Örücü gjorde opmærksom på data fra Verdens LPG-organisation og sagde: ”BioLPG, der udsender endnu mindre kulstof end LPG, der er kendt som det mest miljøvenlige fossile brændstof, når op til 80% mindre emissionsværdier sammenlignet med LPG. Ifølge LPG Organization (WLPGA) data er kulstofemissionen af ​​LPG 10 CO2e / MJ, mens emissionsværdien af ​​Diesel måles som 100 CO2e / MJ, og kulstofemissionsværdien af ​​benzin måles som 80 CO2e / MJ. ”

“VI KAN SE HYBRIDE KØRETØJER MED BioLPG”

Kadir Örücü understregede, at hybridbiler vil få betydning i overgangen fra fossile brændstoffer til alternativer med lav kulstofemission, ”Hybridkøretøj med LPG har i lang tid tiltrukket sig bilindustriers opmærksomhed. "Med introduktionen af ​​BioLPG kan vi have en reel miljømæssig mulighed, der har mindre kulstofemissioner, kan fornyes og realiserer affaldshåndtering."

“DEN SMARTESTE MULIGHED FOR VORES FREMTID: LPG”

Understreger, at der forventes batteriteknologi til elektriske køretøjer, og at forbrændingsmotorer ikke kan opgives på én gang, sagde Kadir Örücü, ”Det er meget vigtigt for elektriske køretøjer at finde mere miljøvenlige batteriteknologier, der gør det muligt for dem at køre længere afstande. På den anden side er det ikke muligt pludselig at sige 'farvel' til forbrændingsmotorer. Med spredningen af ​​BioLPG, når vi tilføjer affaldshåndtering og billige omkostninger til ligningen, vil LPG være den mest rationelle mulighed. Når vi træffer foranstaltninger for at stoppe virkningerne af global opvarmning, vil LPG og bioLPG fortsat eksistere, indtil køretøjer med forbrændingsmotorer forsvinder. ”

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar