De første underskrifter for Khorasan Ağrı Gürbulak Nakhchivan Iran Railway

De første underskrifter blev underskrevet for Khorasan agri gurbulak nahcivan iranske jernbane
De første underskrifter blev underskrevet for Khorasan agri gurbulak nahcivan iranske jernbane

Efter den osmannisk-russiske krig 93-1877, kendt i historien som krigen i 1878, opholdt Rusland sig i Serhat-regionen i omkring 40 år og byggede forskellige transportlinjer i denne region. En af dem var jernbanelinjen, der startede fra Khorasan og nåede Gürbulak og forblev inaktiv efter russernes tilbagetrækning fra regionen. SERKA tog skridt til at gøre denne linje operationel igen.

Serhat Development Agency vil støtte projektet "Planlægning af motorvejen mellem Gürbulak og Dilucu grænseporte og sætte den gamle jernbane i Horasan-Gürbulak i drift" -projekt, som Ağrıs særlige provinsadministration har ansøgt om inden for rammerne af programmet for gennemførlighedsstøtte. Dilucu-grænseporten, som er Tyrkiets udgang til Nakhchivan, og Gürbulak-grindeporten, der forbinder Ağrı til Iran, vil ikke længere kun påvirke handelen på Silkevejen, men vil også øge den økonomiske effektivitet, som Aras Basin tilbyder. I slutningen af ​​projektet vil alternativer til motorvejsruten mellem vores to grænseporte blive undersøgt med genoplivning af den gamle jernbane mellem Horasan - Gürbulak, logistiklinjerne nord og syd for TRA2-regionen kombineres og dermed bringe en holistisk økonomisk tilgang til vores region og tilbyde investeringsmuligheder for produktion og udenrigshandel.

Generalsekretær for Serhat Development Agency Dr. İbrahim Taşdemir og Ağrı provinsielle specialadministrationssekretær Erhan Tenekeci startede projektet.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar