Hvad er legenden om Shahmaran?

Hvad er legenden om Shahmaran?
Hvad er legenden om Shahmaran?

Den øverste del af hendes krop er en smuk kvinde, og den nederste del af hendes krop er en slangeformet mytologisk væsen, der findes i historierne om den østlige kultur. Han er slangens konge. Ifølge legenden antages det, at han boede omkring Tarsus.

Han har en historie, som vi elskede at høre fra vores ældre som barn. Şahmeran er en skabning med godhed i sin essens. Det lever under jorden med sine slanger. Alle slanger adlyder ham. En ung mand ved navn Cemşab efterlades i bunden af ​​brønden for ikke at dele den honning, de fandt på grund af hans venners grådighed. Cemşab, der er alene her og ikke kan gå op, ser et hul på siden af ​​brønden. Ved at forstørre hullet observerer han den del, hvor lyset lækker fra hullet og ser Shahmaran der. Så graver han så meget som muligt og møder Şahmeran på denne måde. Şahmeran elsker Cemşab meget. Under Cemşabs ophold med Şahmeran giver Şahmeran ham oplysninger om medicinsk videnskab, som intet menneske nogensinde har haft. Cemşab gør sit bedste for at lære disse oplysninger. Ifølge et rygte er Cemşab faktisk den velkendte Lokman Hekim.

Efter lang tid keder Cemşab sig og ønsker at vende hjem. Şahmeran beder ham om ikke at gå; men Cemşab er fast besluttet på at lade ham gå. Mens han rejser, tager Şahmeran ordet fra Cemşab om, at han ikke skal fortælle nogen, at han så ham. Efter at Cemşab vender hjem, fortæller han ikke nogen, at han så Shahmaran. Men tidens hersker bliver syg, og den eneste kur mod hans sygdom er i kroppen af ​​Shahmaran. Vizieren, der har til hensigt at helbrede kongen ved at skære sit kød og give det kongen, søger overalt efter kongen. Han kontrollerer alle landets folk en efter en. Det har sin egen metode i denne henseende. Han trækker alle mennesker ind i tyrkisk bad og ser folk tage et bad fra et hjørne. Selvom Cemşab er fast besluttet på ikke at afsløre placeringen af ​​Shahmaran, inviterer vizieren også Cemşab til badet. Han gemmer sig i et hjørne og ser på Cemsab. Da Cemşabs krop, der klædte sig ud for at bade der, var dækket af skalaer, dukkede vizieren pludselig op. Ved at vide, at kroppen til den person, der ser basilisken, vil være dækket af skalaer, får vizieren Cemşab til at tale med magt. Derefter skal Cemşab modvilligt fortælle Shahmeras sted. På denne måde lykkes vizieren, der lærte placeringen af ​​Shahmaran, at erobre Shahmaran.

Fanget Şahmeran indser, hvor ked af Cemşab er. Han indser, at han ikke gjorde det med vilje. Şahmeran vil dø hjælpeløs, men han vil mødes med Cemşab, før han dør. Når de dræber ham, beder Cemşaba ham om at koge sit kød og få vizieren til at drikke vandet og give kongen kødet. Cemşab gør nøjagtigt hvad Şahmeran siger. Han får vizieren til at drikke sit vand. Vizieren dør på stedet. Han fodrer kødet til linealen, linealen kommer sig efter sin sygdom.

Legenden om Shahmaran er en lektion for folk om at gøre godt og finde ondt, og det er blevet fortalt i generationer.

Ifølge legenden ved Shahmeras slanger stadig ikke, at Shahmera er død. Hvis slangerne finder ud af, at Basilisk er død, vil de plyndre hele byen og hævne sig. Men i legenden er Şahmeran fredelig og velvillig. Det siges, at han tyede til nogle tricks, så hans slanger ikke ville skade mennesker og ikke indse, at han var død.

Günceleme: 14/11/2021 01:01

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar