Ny omstrukturering af offentlige krav accepteret! Hvilke offentlige gæld vil blive struktureret?

en ny omstrukturering af offentlige tilgodehavender er blevet accepteret, som offentlig gæld kan omstruktureres
en ny omstrukturering af offentlige tilgodehavender er blevet accepteret, som offentlig gæld kan omstruktureres

Lovforslaget om omstrukturering af visse krav og ændring af visse love blev vedtaget i Generalforsamlingen for den store nationale forsamling i Tyrkiet og blev lov.

30. april 2021 vil skatter, gebyrer og SGK-præmie gæld og sanktioner blive omstruktureret. De, der har haft fordel af den sidste omstrukturering, men som ikke kunne betale deres gæld til tiden, vil også kunne drage fordel af omstruktureringen.

Med loven gælder de, der ønsker at omstrukturere deres gæld, til de relevante offentlige institutioner indtil 31. august. Struktureret gæld kan betales kontant eller i 18 rater. Betalinger begynder den 30. september 2021.

I henhold til den vedtagne lov vil en del gæld til ministeriet for finans og finans, ministeriet for handel, social sikringsinstitution (SGK), særlige provinsadministrationer, kommuner, investeringsovervågning og koordineringsformandskab (YIKOB) blive omstruktureret med ændringen foretaget i Skatteprocedurelov.

Imidlertid er administrative bøder pålagt af regulerende og tilsynsinstitutioner, administrative bøder, der er pålagt inden for rammerne af bekæmpelse af Kovid-19, og administrative bøder, der opstår som følge af brugen af ​​tobak og tobaksvarer, ikke medregnet.

Gæld for perioderne før denne dato, inklusive 30. april 2021, som vil være omfattet af lovens omstrukturering, er som følger:

- Skatter og relaterede skattebøder, forsinkelse af renter og forsinkelseshøjninger i forbindelse med de selvangivelser, der skal indgives indtil denne dato for skatter, der er omfattet af skatteprocedureloven og baseret på erklæring

- Bortset fra den anden rate af motorkøretøjsafgift påløbet for 2021, påløbne afgifter og relaterede skattebøder, forsinkelsesrenter, forsinkede gebyrer,

- Skattebøder, administrative bøder, som ikke er afhængige af skattegrundlaget, i forhold til de trufne afgørelser

- Primære og sekundære offentlige tilgodehavender, der er overført til opkrævningskontoret til opfølgning inden for anvendelsesområdet for loven om opkrævning af offentlige tilgodehavender af opkrævningsafdelingerne tilknyttet finansministeriet; Opgørelse over råvarer, maskiner, udstyr, inventar og kasserer, som ikke er inkluderet i optegnelserne, selvom de findes i virksomheden, eller ikke er medtaget i optegnelserne, men ikke er i virksomheden, og opgørelsen over tilgodehavender fra partnerne

- Toldskatter, administrative bøder, renter, forsinkelsesrenter, tilgodehavender med forsinket betaling, der er underlagt toldansvar inden for toldlovens og andre beslægtede love og følges af opkrævningskontorerne tilknyttet handelsministeriet, indtil slutningen af de angivne perioder efterfulgt af inkassokontorer tilknyttet SGK. ubetalte tilgodehavender, selvom de er påløbet

- Forsikringspræmie, pensionsfradrag og erhvervsforsikring, arbejdsløshedsforsikringspræmie, socialsikringsstøttepræmie og forsinkelsesbøde og forsinket gebyr relateret til disse, relateret til april 2021 og foregående måneder, der skyldes forsikringsstatus inden for anvendelsesområdet for de relevante artikler lov om socialforsikring og generel sundhedsforsikring modtager,

- Valgfrie forsikringspræmier og samfundsforsikringspræmier relateret til april 2021 og foregående måneder samt forsinkede bøder og forsinkede gebyrer på grund af dem

- Forsikringspræmie beregnet over det manglende håndværksbeløb, der er fundet som et resultat af den indledende evaluering, undersøgelse eller bestemmelse af specielle konstruktioner og arbejder, der er genstand for tilbuddet, samt forsinkelsesbøde og forsinkelsesstigning på grund af disse

- Administrative bøder i forbindelse med de handlinger, der er begået og anvendt i overensstemmelse med de relevante love, og forsinkelsesstraffen og forsinkelsen øges på grund af dem

- Frimærkeafgift, særlig transaktionsskat og bidrag til uddannelse og relaterede tilgodehavender for sent gebyr for april 2021 og foregående måneder, som følges i overensstemmelse med de relevante love

- Primære og supplerende offentlige tilgodehavender fra specielle provinsadministrationer, som følges i henhold til lov nr. 6183, og hvis forfaldsdatoer er inden denne dato, inklusive 30. april 2021, men ikke er betalt fra offentliggørelsesdatoen for forordningen.

D-PPI MÅNEDLIGE ÆNDRINGSGRADER, DER SKAL ANVENDES I BEREGNINGEN

Loven forudser også omstrukturering af gæld til kommuner. I henhold til dette skal skatter og relaterede skattebøder, forsinkelse af renter og tillæg i forbindelse med de selvangivelser, der skal indgives indtil denne dato, i perioderne før den 30. april 2021 inden for skatteprocedurelovens anvendelsesområde; Med hensyn til året 2021 er skatten påløbet inden nævnte dato og de dertil knyttede skattebøder, forsinkelsesrenter og forsinkelsesforhøjelser også inden for lovens anvendelsesområde.

På den anden side er kommunernes gebyrer og tilgodehavender, der forfalder inden 30. april 2021 i henhold til lov om kommunale indtægter, men er ikke betalt fra offentliggørelsesdatoen for denne forordning; Kommuner, der er omfattet af loven om kommuner, modtager gebyrer for ubetalt vand, spildevand og fast affald fra offentliggørelsesdatoen for denne forordning, skønt forfaldsdatoen er den pågældende dato; I henhold til artiklen med titlen "Forpligtelse til at få tilladelse, behandling og bortskaffelse" af storbykommunernes miljølov, tilgodehavender for ubetalt gebyr på fast affald på datoen for vedtagelsen af ​​forslaget, skønt forfaldsdatoen er inden 30. april 2021 og alt relaterede tilbehørstilgodehavender er også inkluderet i struktureringen.

Ifølge loven er den månedlige ændringssats i D-PPI, der skal anvendes i gennemførelsen af ​​forordningen, den månedlige ændringsrate i engrosprisindekset (WPI) bestemt af det tyrkiske statistiske institut for hver måned indtil den 31. december. 2004 og den månedlige ændringsrate i producentprisindekset (PPI) pr. 1. januar 2005. vil udtrykke den månedlige ændringsrate i det indenlandske producentprisindeks (D-PPI) pr. 1. januar 2014 og sats på 1 procent pr. måned pr. 2016. november 0,35.

FINANSIELLE FORDRINGER, DER SKAL UNDGÅS FOR AT INDSAMLE

Nogle tilgodehavender, der er færdigbehandlet ved lov, omstruktureres også. Følgelig fratrækkes følgende gæld fra de tilgodehavender, der følges op af finansministeriet, særlige provinsadministrationer og inkassokontorer tilknyttet kommuner fra datoen for ikrafttrædelsen og offentliggørelsen af ​​forordningen:

- Fra og med offentliggørelsesdatoen for denne forordning i stedet for supplerende tilgodehavender, hvis den ubetalte del af forfaldne skatter, men endnu ikke er udløbet, og de relaterede offentlige tilgodehavender såsom morarenter og morarenter, og den ubetalte tilgodehavende kun består af supplerende tilgodehavender , -Beløbet, der skal beregnes ud fra den månedlige ændringsgrad i PPI; Forudsat at de betales fuldt ud på den tid og den måde, der er specificeret i loven, sekundære offentlige tilgodehavender såsom forsinkelsesrenter og forsinket gebyr på grund af skatter og alle skattebøder og forsinkelsesforøgelser relateret til disse bøder, herunder dem, der er blevet betalt før,

- 50 procent af de skattebøder, der skal betales, men ikke er betalt, eller betalingsperioden er ikke gået endnu og uanset et skattegrundlag, og 50 procent af de skattebøder, der pålægges på grund af deltagelse, og dette beløb beregnes ud fra den månedlige ændringssats i D-PPI indtil offentliggørelsen af ​​denne forordning i stedet for det sene gebyrbeløb; Hvis den ubetalte tilgodehavende kun består af misligholdelsesrenterne, beregnes det beløb, der er baseret på D-PPI månedlige ændringssatser i stedet for morarenterne, de resterende XNUMX procent af bøderne og alle de sene gebyrer, der er relateret til disse sanktioner, forudsat at de er fuldt betalt inden for den tid og måde, der er specificeret i loven,

- Det beløb, der skal beregnes på baggrund af den månedlige ændringssats for D-PPI indtil offentliggørelsen af ​​loven, i stedet for de tilknyttede offentlige tilgodehavender såsom renter, morarenter, forsinket gebyr, der endnu ikke er betalt, eller hvis betalingsperiode er endnu ikke er godkendt, og alle de administrative bøder, der er anført i denne forordning, er relateret til dem,

- I tilfælde af at den ubetalte del af de andre primære offentlige tilgodehavender, som endnu ikke er betalt, eller hvis betalingsperiode endnu ikke er gået, og sekundære offentlige tilgodehavender såsom renter, dragerenter, morarenter og morarenter relateret til disse tilgodehavender , og den ubetalte tilgodehavende består kun af supplerende tilgodehavender. Alle sekundære offentlige tilgodehavender såsom renter, renter, forsinkelsesrenter, forsinket gebyr, forudsat at det beløb, der skal beregnes på baggrund af den månedlige ændringssats for D- PPI indtil offentliggørelsesdatoen for denne regel betales fuldt ud på den tid og måde, der er specificeret i loven, i stedet for sekundære tilgodehavender

- Alle rentetilgodehavender til en sats på to promille beregnet i overensstemmelse med lov om opkrævning af visse offentlige tilgodehavender ved afregningsprocedure, hvis de beløb, der ikke blev betalt før offentliggørelsesdatoen for denne regulering, blev betalt i overensstemmelse med de to første artikler i loven om afviklingsprocedure og opkrævning af visse offentlige tilgodehavender.

STRUKTURERING AF UBETALTE TOLDSKATTER

I henhold til loven skal den ubetalte del af toldafgifterne, som ikke er betalt eller endnu ikke er betalt, og som efterfølges af de indsamlingskontorer, der er tilknyttet handelsministeriet, betales indtil datoen for offentliggørelsen af ​​denne forordning i stedet af sekundære offentlige tilgodehavender såsom renter, morarenter og forsinket gebyr. Beløbet, der skal beregnes på basis af månedlige PPI-ændringssatser, og opkrævning af alle administrative bøder fraviges.

Handelsministeriets administrative bøder, der ikke er betalt eller endnu ikke er udløbet og på grund af toldansvar, og 50 procent af de administrative bøder, der er pålagt på grund af lov om lovovertrædelse, er fuldt ud betalt på den tid og måde, der er angivet i loven. De resterende 50 procent betales ikke.

30 procent af de pålagte administrative bøder afhængigt af toldklareret værdi af varerne og eventuelt hele originalen af ​​told og tilhørende offentlige tilgodehavender såsom renter, forsinkelsesrenter, forsinkelsesforhøjelse beregnes på basis af månedlig D -PPI satser indtil offentliggørelsen af ​​denne forordning. Forudsat at beløbet betales fuldt ud, vil de resterende 70 procent af bøderne og alle sekundære offentlige tilgodehavender såsom renter, morarenter, forsinket gebyr på grund af de oprindelige tilgodehavender ikke være indsamlet.

I henhold til loven skal motorafgiften, der skal betales for hvert køretøj, før reguleringen vedtages, trafikadministrationsbøden i henhold til motorvejstrafikloven, den vejafgift, der kræves opkrævet i overensstemmelse med den afskaffede lov om oprettelse og pligter generaldirektoratet for motorveje og loven om tjenester fra generaldirektoratet for motorveje, og hvis mindst 10 procent af det beløb, der skal beregnes på basis af den månedlige ændringsrate for D-PPI, og koefficientbeløbet betales i stedet for den administrative bøde og renter, morarenter, forsinket gebyr på grund af disse tilgodehavender, vil en videnskabelig undersøgelse være tilladt i løbet af den i loven angivne afbetalingstid.

For at give producenter og importører af tobaksprodukter, makaroner, cigaretplader og alkoholholdige drikkevarer mulighed for at bruge private mærker og skilte, som kræves brugt inden for rammerne af finansministeriets myndighed, privat forbrug af produkterne inkluderet i de relevante tabeller i den særlige lov om forbrugsafgift, som var struktureret med denne lov. skat, moms, der skal betales efter 1. oktober 2020, stempelafgift som følge af angivelsen af ​​disse skatter, og forsinkelsesrenter og forsinket forhøjelse på grund af disse skatter, i stedet for forsinkelsesrenterne og den sene forhøjelse, skal hele beløbet beregnes på basis af D-PPI månedlige ændringssatser indtil offentliggørelsen af ​​forordningen.

Hvis de beløb, der er struktureret inden for forordningens anvendelsesområde, ikke betales inden for den fastsatte tid og måde, ændres forfaldsdatoen ikke.

KOMMUNE OG YIKOB'S MODTAGELSER

I henhold til artiklerne i loven om kommunale indtægter, med titlen "Værker, der er underlagt gebyrer" og "Museumsindgangsgebyrer og andele fra miner til kommuner", opkræves de gebyrer og andele, der skal opkræves, og gebyrer for vand, spildevand og fast affald inden den 30. april 2021, selvom datoen for offentliggørelse af denne forordning. I tilfælde af at de beløb, der er bestemt som et resultat af beregningerne, der skal foretages om de ubetalte, betales, opkræves alle former for sanktioner og forhøjelser i forbindelse med disse tilgodehavender frafaldes.

Metropolitan-kommuner i overensstemmelse med artiklen "Forpligtelse til at få tilladelse, behandling og bortskaffelse" af miljøloven, alle de ubetalte gebyrer for fast affald, der forfalder inden 30. april 2021, og alle former for kontrakter, såsom renter, morarenter, forsinket gebyr, relateret til dem I tilfælde af, at de beløb, der skal beregnes for prisstigningerne, betales, betales ikke bøden, forsinkelsesrenterne og renterne i forbindelse med disse tilgodehavender.

Inden for rammerne af loven om oprettelse og pligter for Generaldirektoratet for Istanbul Vand- og kloakadministration vil hovedstadskommunernes vand- og kloakadministrationer blive opkrævet i tilfælde af betaling af alle originaler for ubetalt vand og spildevand og de fastsatte beløb som et resultat af beregningerne vil renter, forsinkelsesrenter, sene gebyrer ikke være.

På den anden side med reguleringen vil de originale tilgodehavender på YIKOB'er, der ikke er betalt, selvom de forfalder inden 30. april 2021, og som følges op i henhold til lov om opkrævning af offentlige tilgodehavender og relaterede supplerende tilgodehavender være struktureret.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar