Hvad er drivhuseffekten, og hvad er konsekvenserne?

hvad er drivhuseffekten, og hvad er konsekvenserne
hvad er drivhuseffekten, og hvad er konsekvenserne

Vores verden har fungeret med en enorm balance siden dens eksistens. Mens verden opretholder denne balance, spiller mange faktorer faktisk ind. Selvom de fleste mennesker tror, ​​at solens stråler opvarmer jorden direkte, fungerer systemet ikke nøjagtigt på den måde. Mens nogle af strålerne, der kommer fra solen, reflekteres af skyernes og jordens samarbejde, holdes nogle af gasserne i atmosfæren. Med andre ord opvarmes verden takket være denne lysenergi. Ud over direkte solenergi er solformørkelsen også af stor betydning for den fejlfri funktion af økosystemet.

Forstyrrelse af denne balance Det får begreber som global opvarmning, drivhuseffekt og ozonlag til at komme ind i vores liv. Som İşbanks blog diskuterede vi i denne artikel drivhuseffekten og truslerne mod vores verden af ​​drivhuseffekten.

Hvad er drivhuseffekten?

Jorden opvarmes af jordens refleksion af strålerne fra solen snarere end solens stråler. Strålene, der reflekteres fra jorden, holdes af andre gasser i atmosfæren, især kuldioxid, vanddamp, metangas. Tilbageholdelsen af ​​strålerne reflekteret fra solen af ​​gasserne på jorden kaldes drivhuseffekten.

Stigningen i gasser som følge af menneskets indvirkning på naturen medfører problemet med at holde solens stråler mere. Faktorer som stigningen i kuldioxidgas, udtynding og perforering af ozonlaget, der omgiver jorden, forårsager overophedning i luften. Dette forårsager global opvarmning. Global opvarmning og det globale vandproblem er blandt de emner, der har været på dagsordenen ganske ofte i de senere år, og som kræver hasteforanstaltninger.</s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

Global opvarmning er den periodiske opvarmning af atmosfæren ved drivhuseffekten, og det er en naturlig proces. Som et resultat af menneskelige aktiviteter bliver effekten mere og mere på grund af stigningen i input af gasser, især gasser. Ifølge FN's miljørapport, der blev annonceret i Genève den 16.02.2001, i det 21. århundrede, vil den gennemsnitlige lufttemperatur stige mellem 1.4 ° C og 5.3 ° C, havene vil stige med 8-88 cm med smeltningen af ​​gletscherne, og irreversible ændringer i verdens fysiske struktur på lang sigt. På det afrikanske kontinent vil landbrugsudbyttet falde, den gennemsnitlige årlige nedbør vil falde, der vil være vandmangel på det asiatiske kontinent, høje temperaturer, oversvømmelser og jord nedbrydning i de tørre og tropiske regioner, en stigning i landbrugsudbyttet i de nordlige regioner, tropiske orkaner vil stige, på det europæiske kontinent vil de sydlige regioner blive udsat for tørke, halvdelen af ​​de alpine gletschere forsvinder i slutningen af ​​den 21. århundrede og landbrugsudbyttet vil falde, mens landbrugsudbyttet vil stige i Nordeuropa, tørke vil forekomme i Latinamerika, oversvømmelser gentages meget ofte, landbrugsudbyttet vil falde, malaria og kolera øges. vil stige, landbrugsudbyttet vil stige i Nordamerika, især Fl Havniveauet vil stige på Nord- og Atlanterhavskysten, store bølger vil forekomme og oversvømmelser vil blive set, sygdomme som malaria og feber vil stige, dødeligheden vil stige med stigningen i temperatur og fugtighed, gletscherne smelter i polarområder, vil antallet og fordelingen af ​​plante- og dyrearter blive påvirket, og havets niveau vil blive påvirket af smeltningen af ​​gletschere. Da niveauet stiger med 0.5 cm hvert år, forudsiges det, at koralrev vil blive beskadiget i de næste 100 år vil mange små øer og kystbyer nedsænkes i vand, og det afsløres, at verden er på vej til en fremtid fuld af ukendte. For at reducere kuldioxidemissioner, som er den mest effektive gas til global opvarmning, med 5% skal alle lande gennemføre nye industripolitikker, der ikke påvirker naturen.

Konsekvenser af drivhuseffekten

Den største årsag til drivhuseffekten er brugen af ​​fossile brændstoffer. I de senere år er der gennemført intensive bevidsthedsstudier om dette emne, og brugen af ​​bæredygtige energikilder er blevet tilskyndet, men brugen af ​​fossile brændstoffer er betydelig.
Kuldioxidgas, der udsendes fra fabrikskorstene og biludstødninger, ødelæggelsen af ​​skovene og dermed faldet i iltproduktion, deodoranter og anvendte parfume kan vises blandt de vigtigste årsager, der øger drivhusgaseffekten.
Vi kan sige, at resultaterne af drivhuseffekten kan forårsage en slags global opvarmning. Hvis drivhuseffekten fortsætter med at stige, kan vi liste nogle af de farer, der venter på vores verden, som følger:

  • Gletsjere smelter muligvis hurtigere og hurtigere. Dette kan medføre, at kystområder oversvømmes.
  • Jordskred øges især i kystområder.
  • Smeltningen af ​​polerne vil betyde stigningen af ​​havene.
  • Mens der opstår tørke og ørkendannelse, opstår orkaner og oversvømmelser.
  • Balancen mellem årstiderne er forstyrret. Vintermånederne kan være varme. Foråret kommer tidligere, efteråret kommer sent.
  • Migrationskalendere for dyr blandes. Dyr, der ikke kan forudsige vejret, kan have svært ved at beregne deres vandringstider. Dette vil sætte de levende arter i fare for udryddelse.
  • En stigning i temperaturer medfører et fald i vandressourcerne. Vandressourcerne begynder at falde hurtigt og tørre op.
  • Temperaturstigninger kan forårsage store brande.
  • Klimaændringer påvirker direkte menneskers sundhed. Stigninger kan observeres i mange forskellige sygdomme, såsom åndedrætsorganer, hjerte, allergier.

For at forhindre drivhusgasemissioner skal foranstaltninger såsom installation af filtre i skorstene på industrianlæg foretrækkes bæredygtige opvarmningsmetoder i stedet for kulstof med højt kalorieindhold frem for opvarmning af boliger, genanvendelse af affald så meget som muligt i stedet for at være affald og periodisk udstødning emissionsmålinger af køretøjer kan tages.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar