Et nyt varsel om håb i Alzheimers behandling

hvordan man styrker hjerne og hukommelse
hvordan man styrker hjerne og hukommelse

Alzheimers sidestilles med glemsomhed blandt folket. Faktisk kan Alzheimers manifestere sig med symptomer som introversion, irritabilitet og ligegyldighed længe før glemsomhed. Godkendelsen af ​​stoffet, der stopper udviklingen af ​​Alzheimers sygdom, af American Food and Drug Administration (FDA) i 2021 ses som en stråle af håb i behandlingen. Professor fra Memorial Şişli og Ataşehir Hospitals Neurologiske afdeling. Dr. Türker Şahiner gav information om Alzheimers sygdom og nye udviklinger i behandlingen inden "21. september Verdens Alzheimers dag".

Alzheimers er muligvis ikke forhindret, men det kan blive forsinket

Alzheimers sygdom menes at være forårsaget af ophobning af et protein kaldet Amyloid Beta i hjernen. Amyloid Beta er ikke et skadeligt proteinmolekyle. Det er et molekyle, som hjerneceller kaldet neuroner syntetiserer mange gange hver dag, og det anslås at have en rolle i transmissionen af ​​elektriske signaler i hjernen. Af en ukendt årsag akkumuleres dette protein i det intercellulære miljø i stedet for at bryde ned efter at have gjort sit arbejde. Faktisk har eksistensen af ​​en lignende mekanisme vist sig ved Parkinsons og mange andre sygdomme, der ødelægger hjernen. Kun det akkumulerede protein og de regioner, det ødelægger, ændres. I dag kendes de genetiske adresser for de akkumulerede proteiner, og mennesker, der er genetisk disponeret for disse sygdomme, kan identificeres. Efterfølgende akkumulering er imidlertid ret almindelig hos personer født genetisk normale. I dette tilfælde er faktorer som miljø, ernæring og livsstil effektive. Selvom det ikke er muligt at forhindre Alzheimers sygdom, er det muligt at forsinke sygdommen.

  • Kardiovaskulær sundhed, især at holde blodtrykket under kontrol
  • Regulering af blodsukker
  • Forebyggelse af fedme
  • Gør fysiske kropsøvelser regelmæssigt og hver dag
  • Regelmæssig udførelse af kognitive hjerneøvelser
  • Forebyggelse af depression kan forsinke Alzheimers sygdom.

Hvornår skal glemsomhed bekymre dig?

Ikke hver glemsomhed er Alzheimers, og selv den glemsomhed, der ses ved denne sygdom, er meget forskellig fra den glemsomhed, som de fleste mennesker klager over i dag. Alzheimers patienter er ofte uvidende om deres glemsomhed, og de benægter deres glemsomhed. Patienter kan endda bebrejde deres pårørende for at tro, at de ikke er glemsomme. Glemsomheden, som patienterne oplever, fører til et gradvist tab af de færdigheder, som personen har opnået meget godt, og patientens sociale relationer, der næsten får en helt anden personlighed, forringes. Glemsomhed, som næsten alle klager over, er imidlertid en forsvarsmekanisme i hjernen og i lyset af informationsbombardement på grund af meget intens kommunikation lukker hjernen sig til ny informationsoptagelse med knappen "pause". Oplysninger, der ikke er registreret, kan ikke huskes, det vil sige, at de ikke kan glemmes.

Alzheimers kan give symptomer før glemsomhed

Alzheimers trækker personen mod en anden personlighed længe før glemsomhed, og i de tidlige stadier foretrækker patienter ofte at være indadvendte og indsnævre deres egne kredse. Depressionssymptomer dominerer det kliniske billede. Ubeslutsomhed bliver let til vrede. Intoleransen for kritik på grund af tabte færdigheder er slående. At være irritabel gør nogle gange de nærmeste meget trætte. Ofte ledsages depression af ekstrem egoisme og hensynsløshed. Nogle gange bekymrer de sig måske ikke engang om en nær vens død. I denne periode kan de stadig drive deres individuelle virksomheder og bevare deres hygiejne, men kvaliteten af ​​arbejdet forringes.

Tidlig diagnose kan forme behandlingen

I dag er genetiske analyser og måling af amyloid beta -protein og TAU -protein i cerebrospinalvæske meget værdifulde i en tidlig diagnose. I 2012 ændredes diagnosekriterierne i verden, og kemiske analyser blev inkluderet i de tidlige diagnosekriterier. Amyloid PET, som kun er tilgængelig til kommerciel brug i USA i dag, har været i brug i Tyrkiet siden 2020. Hjernens MR -undersøgelser er meget værdifulde ved tidlig diagnose, og undersøgelser er i gang for udbredt brug.

Nye behandlinger kan være et glimt af håb for patienterne

Mange lovende undersøgelser til behandling af Alzheimers fortsætter i den nærmeste fremtid ved hjælp af store ressourcer. Langt de fleste af disse undersøgelser er immunterapier. Det har til formål at rydde de "skraldeproteiner", der blev introduceret til immunsystemet af det menneskelige immunsystem. De lægemidler, der lykkedes med dette arbejde i 2012, blev ikke godkendt til kommerciel brug. Fordi disse lægemidler blev administreret til avancerede patienter, og selvom de proteiner, der naturligt ødelægger hjernen, blev ryddet, blev det kliniske billede af patienterne ikke forbedret. I samme år begyndte unge familiemedlemmer med et stort antal genetisk definerede højrisikopatienter, der pådrog sig sygdommen i en meget ung alder at modtage disse behandlinger frivilligt. I 2021 udstedte US Food and Drug Administration (FDA) salgsgodkendelse for et lægemiddel, der stopper udviklingen af ​​Alzheimers sygdom for første gang i historien. Aducanumab, der bruges som den aktive ingrediens i lægemidlet, kan rydde den amyloid, der er akkumuleret i hjernen. Dette stof, som kan være et vendepunkt med hensyn til hjernens sundhed, er endnu ikke blevet tilbudt til salg i andre lande end USA. Det er dog stadig et fyrtårn for håb for patienter og deres familier.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar