Kazlıçeşme Sirkeci Rail System Line tilføjer værdi til Istanbul

Kazlicesme Sirkeci Rail System Line tilføjer værdi til Istanbul
Kazlicesme Sirkeci Rail System Line tilføjer værdi til Istanbul

Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Bytransport- og rekreationsfokuseret transformationsprojekt; Han understregede, at det er et nyt generations transportprojekt med et 8-stationers jernbanesystem og fodgængerorienteret, og sagde, at projektet, der planlægges afsluttet i første kvartal af 2023, vil tilføre værdi til Istanbul.

Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu deltog i lanceringen af ​​Kazlıçeşme-Sirkeci Urban Transportation and Recreation Focused Transformation Project. Da de bemærkede, at de som transport- og infrastrukturministerium vurderede transport- og kommunikationssystemerne i Tyrkiet som helhed, gjorde Karaismailoğlu opmærksom på, at de gjorde Tyrkiet til en leder i sin region og et effektivt transit- og forbindelsespunkt i verden i alt transportformer under AK -partiets regeringer.

KONSTRUKTION AF 3 TUSIND 500 KM NYE JERNBANE FORTSÆTTER

Karaismailoğlu udtalte, at jernbaneinvesteringer, der har eksisteret i halvandet århundrede i Tyrkiet, blev overladt til langsigtet ligegyldighed og deres egen skæbne efter republikkens første år og fortsatte sin tale som følger:

”Siden 2003 har vi prioriteret jernbaneinvesteringer. Som et første job fornyede vi alle vores eksisterende jernbanenet. Vi forlængede jernbanens længde til 12 kilometer. Vores 803 3 km nye jernbanekonstruktion fortsætter stadig. Siden 500 har vi øget den signalerede jernbanelinjelængde med 2003 procent og den elektrificerede linjelængde med 172 procent. Vores arbejde fortsætter intensivt med at gøre alle vores jernbaner elektrificerede. Mellem 180 og 2003 investerede vi 2020 milliarder lira til jernbaneinvesteringer. Vi er blevet et internationalt transit- og logistikcenter i det midterste bælte af silkebanelinjen, der strækker sig fra Kina til England. Vi styrket vores effektivitet i vores region med vores Baku-Tbilisi-Kars linje. Vi gjorde TCDD til den sjette højhastighedstogoperatør i Europa og den ottende i verden. ”

TRANSPORT- OG INFRASTRUKTURMINISTERI MINISTRIET UDFØRT 312 KM I URBAN RAIL SYSTEM

Karaismailoğlu udtrykte, at de fortsætter deres succes med intercity -jernbaneforvaltning på samme måde i bybanesystemer, og understregede, at 12 kilometer af bybanesystemet, som har en længde på 812 kilometer i 312 provinser, er bygget af Ministeriet for Transport og Infrastruktur . Karaismailoğlu oplyste, at 6,5 millioner dagligt og 2 milliarder 393 millioner passagerer transporteres årligt i jernbanesystemerne, der er bygget og taget i brug af Transportministeriet, og foretog følgende vurderinger:

”Udover Istanbul fortsætter vi konstruktionen af ​​et 14 kilometer lang jernbanesystem på 185 separate linjer i Bursa, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri og Gaziantep. I Istanbul fortsætter vores arbejde med konstruktionen af ​​7 jernbanesystemer intensivt. Disse; Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp- Istanbul Lufthavn Metro, Küçükçekmece Halkalı-Metro fra Başakşehir-Arnavutköy-Istanbul Lufthavn, Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Lufthavn Metro, Bakırköy (IDO) -Bahçelievler-Güngören-Bağcılar (Kirazlı) Metro, Başakşehir-Çam Sakura Hospital-Kayaşehir-Metro og Kayaşehir-Metro Kazılçeşme - Sirkeci Urban Transportation and Recreation -projekt, som vi lancerede. Den samlede længde af disse 7 projekter er 103,3 kilometer. ”

“VI FORTSÆTTER VORES ARBEJDE FOR VORES NATION”

Karaismailoğlu sagde, at når projekterne er afsluttet, vil Istanbuls jernbanesystemlængde stige til 354,3 kilometer.

Transportminister Karaismailoğlu sagde: ”Vi vil fortsat bruge vores energi på at løse problemerne i Istanbul og dets indbyggere. Vi vil ikke tillade tyveri af arbejdskraft af dem, der ikke udfører det arbejde, der påhviler dem og hælder udgravninger på den igangværende metrobygning. Hvad denne mentalitet gør bedst er at modsætte sig! Yavuz Sultan Selim -broen; De sagde "vi vil ikke" til Marmaray, Eurasia Tunnel, Istanbul Lufthavn og Osmangazi Bridge. De modsatte sig også Izmir Highway, Northern Marmara Highway og naturligvis 1915 Çanakkale Bridge. Vi tog ikke højde for disse useriøse og kortsigtede mentaliteter. Vi fortsatte vores vej med statens sind. Som et resultat bragte disse værker hastighed i vores folks dagligdag, bragte besparelser og bragte trøst, «sagde han.

Da han bemærkede, at de fortsat arbejder spændt på at tage de store skridt på dette område med præsident Recep Tayyip Erdoğans vision og støtte, takket være "Jernbanereformen", der blev annonceret sidste år, sagde Karaismailoğlu: "Under vores regeringer er vores jernbaner den vigtigste investering blandt vores investeringer i transport og kommunikation Det blev den anden transportform. Fra i dag er jernbanen den første transportform, hvor der investeres mest. Som ministerium for transport og infrastruktur fortsætter vi med at væve vores lands jernbanenet. Mens vi gør dette, producerer vi alt det maskineri og udstyr, der er nødvendigt for vores jernbaner i vores land med indenlandske og nationale ressourcer.

ANTAL PASSAGERER, DER BRUGER MARMARAY -TILGANGER 600 MILLIONER

Med angivelse af, at de gør en indsats for at prioritere Tyrkiet som et fordelagtigt transitpunkt på jernbanelinjen, der strækker sig fra Beijing til London, sagde Karaismailoğlu, at de har knyttet den "gyldne ring" til denne linje med Marmaray -jernbanekrydsningen til Istanbul. Karaismailoğlu understregede, at de har forbundet to kontinenter under havet med Marmaray, et af de vigtigste projekter i verden, og sagde: ”Antallet af passagerer, der har brugt Marmaray, har nået 600 millioner. Siden den 17. april 2020, da det første godstog passerede, har 108 tog transporteret 990 tusinde tons gods over Marmaray.

ET NYT GENERATIONTRANSPORTPROJEKT

Karaismailoğlu, der gav oplysninger om Kazlıçeşme-Sirkeci Urban Transportation and Recreation Focused Transformation Project, fortsatte sin tale som følger:

“En 8,5 kilometer lang jernbanesystemlinje mellem Kazlıçeşme og Sirkeci, som er inaktiv; Det er et fodgængerorienteret, miljøfølsomt revitaliseringsarbejde. Vores projekt; Det er et meget vigtigt projekt, der vil tilføre værdi til vores Istanbul med sit nye grønne område på 74 tusinde kvadratmeter, 7,5 kilometer cykel og 6,5 kilometer fodgængersti, 10 tusinde 120 kvadratmeter torv og rekreative områder og 6 tusinde kvadratmeter lukket socialt og kulturelt område. Desuden i vores projekt; Der vil være 27 kunststrukturer, 9 fodgænger- og 12 motorvejskrydsninger, 3 fodgængere og 1 motorvejsovergang. Med en kort beskrivelse er vores projekt et fodgængerorienteret nyt generations transportprojekt med et 8-stationers jernbanesystem mellem Kazlıçeşme og Sirkeci. Med dette projekt, som vi har til formål at færdiggøre i første kvartal af 2023 og stille det til rådighed for befolkningen i Istanbul, vil vi også give betydelige økonomiske besparelser. Med projektets afslutning i en 30-årig periode; 425 millioner euro med hensyn til vedligeholdelse og drift af veje, 117 millioner euro på grund af reduktionen af ​​miljøpåvirkninger og 243 millioner euro som tidsbesparelse; I alt vil vi spare over 786 millioner euro ”.

 

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar