Ankara Kahramankazan Road åbnet til brug

ankara herokazan road er åben til brug
ankara herokazan road er åben til brug

Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu påpegede, at med færdiggørelsen af ​​3 km -projektet, der er planlagt som 3 baner, der kører og 28,4 baner ankommer, sammen med krydsarrangementerne, vil trafiktætheden på ruten falde betydeligt og sagde, " Vores projekter og arbejde i Ankara slutter ikke. I næste uge Nallıhan, i næste uge Akyurt, derefter Kızılcahamam. Vores projekter kommer en efter en. Vi afslutter en, vi starter en anden, «sagde han.

Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu deltog i åbningsceremonien for Aydın, Yazıbeyli og Saray Köprülü Junction bygget inden for Ankara-Kahramankazan Road.

Karaismailoğlu gav udtryk for, at Tyrkiet har efterladt de perioder, hvor der foretages investeringer i et hurtigt tempo, og beslutningsprocesser ikke kan afsluttes, “Vores land er blevet en af ​​de vigtigste playmakers, ikke kun i sin region, men også i den globale plan , med sine investeringer, der er vokset på alle områder, gennemførte vigtige projekter, hver især vigtigere end den anden. Med vores projekter støtter vi beskæftigelse, handel og økonomi; Vi bringer job til unge, mad til husholdninger og velstand til vores folk. Vi er stolte over at fortsætte med at tjene vores land og vores nation på den velstående vej, som vores præsident åbnede for os ved at sige 'Vejen er civilisation', "sagde han.

Da han bemærkede, at de har implementeret en ny og effektiv politik, der tager holistisk udvikling i centrum og formes af dynamikken i mobilitet, digitalisering og logistik, sagde Karaismailoğlu, at de gør hvert hjørne af Tyrkiet tilgængeligt med tusinder af kilometer veje, broer og viadukter lavet med køreplanen bestemt hvert år.

VI FORHØJDE SPLITVEJSENS LÆNGDE til 28 km

Transportminister, Karaismailoğlu, der sagde: "Vi har opnået store ting med ledelse af vores præsident efter 2003," bemærkede, at de øgede længden af ​​den delte vej fra 6 tusind 100 kilometer til over 28 tusinde 260 kilometer.

Karaismailoğlu udtalte, at de tilføjede 714 kilometer til motorvejslængden på 809 kilometer og nåede 3 kilometer og fortsatte sin tale som følger:

”Vi krydsede ufremkommelige bjerge med tunneler og dale med broer. Vi øgede vores samlede tunnellængde fra 50 kilometer til 617 kilometer. Vi fortsætter vores meget vigtige projekter, der vil kaste lys over vores lands fremtid og føre vores land ind i fremtiden. På trods af frøene til uenighed, som nogen har plantet for at forvirre vores land og forhindre investeringer; Vi arbejder sammen for vores land, vi producerer sammen, vi udvikler sammen ”

VORES PROJEKT INDEHOLDER 10 BRUER OG 2 PÅ GRADE INTERCHANGE

Karaismailoğlu understregede, at de er stolte over at opnå dette, for at yde den bedste service til dets folk, for at bidrage til udviklingen af ​​Tyrkiet og for at kaste lys over dets fremtid, “De vil ikke være i stand til at holde os fra vores enhed og broderskab eller fra vores servicepolitik! Som det har været i årevis; Vi har båret og vil fortsat bære økonomisk vitalitet, produktion, beskæftigelse, uddannelse, sundhed, social og kulturel udvikling til alle punkter i landet, uanset by eller landsby. ”

Karaismailoğlu understregede, at Ankara modtog den andel, det fortjener fra disse vellykkede investeringer, og sagde, at Ankara-Kahramankazan Road Project var resultatet af denne tankegang. Ved at udtrykke, at Kahramankazan -distriktet vokser dag for dag med industrielle investeringer i de seneste år, sagde Karaismailoğlu:

“Mange industrielle organisationer, især den tyrkiske luftfartsindustri, er placeret her. Især efter etableringen af ​​Ankara Logistics Base; Effektivt at opfylde Ankaras import-, eksport-, transit- og interne logistikbehov har fået endnu større betydning. Af denne grund redesignede vi sektionen på 2 km på Ankara-Kahramankazan-vejen, der er i standarden på 2 × 28,4 bane BSK brolagt opdelt motorvej, som 2 × 3 baner, for at lindre trafikpropper med virkning af daglige rejser, og vi begyndte at arbejde. Der er 10 broer og 2 krydser i klasse i vores projekt, der starter fra Ankara Ring Motorway og slutter ved afkørslen fra Kahramankazan-distriktet. Vi færdiggjorde konstruktionen af ​​det 152 meter lange Saray Köprülü-kryds, som vi åbnede i dag, og Aydın- og Yazıbeyli-krydsene, der hver er 122 meter lange, og den 4,1 kilometer lange 2 × 3-sporstrækning og satte den i drift. Vores projekter og arbejde slutter ikke i Ankara, i næste uge Nallıhan, i næste uge Akyurt, derefter Kızılcahamam. Vores projekter kommer en efter en. Vi afslutter en og starter en anden. Vi letter vores menneskers og vores nations liv og øger livskvaliteten. ”

REJSE VIL VÆRE MERE SIKKER OG KOMFORTABEL

Transportminister Karaismailoğlu gav udtryk for, at det er muligt at udvikle provinsernes industriindkomst med investeringer og arbejde, at de kender de bedste eksempler på dette fra store projekter som den nordlige Marmara -motorvej, Yavuz Sultan Selim -broen, Osmangazi -broen, Istanbul Izmir Highway, Ankara Niğde Smart Highway.

Ved at understrege, at Ankara og de omkringliggende provinser vil udvikle sig yderligere med afslutningen af ​​Kahramankazan -motorvejsinvesteringen, foretog Karaismailoğlu følgende vurderinger:

”Med færdiggørelsen af ​​vores 3 km -projekt, som vi planlagde som 3 kørebaner og 28,4 baner, sammen med krydsarrangementerne, vil trafiktætheden på ruten også falde betydeligt, og rejser vil være sikrere og mere behagelige. Forsinkelserne i transittrafikken, der passerer gennem regionen, risikoen for uheld, der opstår som følge af trafiktætheden ved krydsninger og sving i boligområderne, elimineres også. Sekundære vejforbindelsespunkter vil også være egnede til transit med brokryds. Vigtigst af alt vil Kahramankazan, der er blevet hjertet i industricentre, være lettere at nå med andre industriområder i Ankara. ”

ÅRLIGT I ALT 227 MILLIONER TL GEMME

Transportminister Karaismailoğlu bemærkede, at der vil blive sparet i alt 200 millioner TL årligt, 27 millioner TL fra tid og 227 millioner TL fra fyringsolie, bemærkede, at kulstofemissionen, der er yderst omhyggelig i alle projekter, reduceres med 10 tusinde 754 tons.

Karaismailoğlu sluttede sine ord således:

”Vi fortsætter med at arbejde utrætteligt, utrætteligt, for Ankara, for Tyrkiet, for nationen. Under ledelse af vores præsident Recep Tayyip Erdoğan realiserer vi vores investeringer en efter en med faste skridt. ”

Armin

sohbet

    Vær den første til at kommentere

    Yorumlar