Grøntsags- og frugtaffald, der bliver til organisk gødning

grøntsags- og frugtaffald bliver til organisk gødning
grøntsags- og frugtaffald bliver til organisk gødning

Izmir Metropolitan Municipality, Karşıyaka Takket være den 'kompostproduktionsproces', han etablerede i Yalı Mahallesi, forvandler han markedsaffaldet til organisk gødning. Metropolitan Kommune vil årligt få 65 tons fast og 30 tons flydende organisk gødning fra 10 tons organisk affald fra distriktsmarkedet, hvor det udfører en pilotansøgning. Den opnåede gødning vil blive brugt i parker og haver og vil blive distribueret til landmænd, der beskæftiger sig med landbrugsproduktion.

Izmir Metropolitan Kommune, der har sat sin underskrift under eksemplariske værker for bæredygtigt landbrug og økosystem, har denne gang startet et andet arbejde med at genindføre organisk affald fra markedspladser til naturen. Under koordinering af İZDOĞA A.Ş, et af virksomhederne i Izmir Metropolitan Municipality Karşıyaka Projektet ”Lavemissionszone - skraldfrit livsdistrikt”, der blev gennemført i samarbejde med kommunen og Take Care of Your Waste Foundation, startede i Yalı -distriktet, som blev valgt som et pilotområde.

I projektomfang Karşıyaka Frugt- og grøntsagsaffald indsamles efter kvartermarkedet, der afholdes hver tirsdag og lørdag i Yalı Mahallesi. Affaldet, der indsamles fra markedet, smides i kompostproduktionsbeholderen. Efter at beholderen på 1000 liter er fyldt med andre input, genvindes organisk affald som organisk gødning inden for en måned. Izmir Metropolitan Kommune har til formål at både omdanne organisk affald og gøre jorden mere produktiv takket være kompostprocessen. Gødningen, der frigives efter kompostering, forbedrer ikke kun jordens struktur og egenskaber, men øger også produktiviteten. Organisk gødning øger ikke kun jordens kapacitet til at holde vand, men forhindrer også saltning i tørre årstider.

30 tons fast og 10 tons flydende organisk gødning om året fra en markedsplads

Karşıyaka Saadet Çağlın, viceborgmester i kommunen, understregede, at der udføres en bevidsthedskampagne om økologisk bypraksis, projekter, der reducerer drivhusgasemissioner og beskyttelse af naturressourcer i Yalı Mahallesi, og sagde: “Organisk affald bliver til kompostgødning i markedet her. Markedspladser producerer organisk affald. I slutningen af ​​dagen forblev de produkter, der blev defineret som affald, her. Tidligere blev det sendt til Harmandalı Deponeringsanlæg. Med dette projekt, mens vi reducerer vores affald til deponering, indsamler vi organisk affald og gærer det derefter med enzymadditiver. Vi genbruger 65 tons organisk affald årligt som 30 tons fast stof og 10 tons flydende organisk gødning. Det produkt, vi får, er faktisk vegetabilsk affald, såsom røde tomater, gule majsblade, peberfrugt og salat, der ligner jord. Om cirka en måned er der en naturlig gæringsproces, og den bliver til gødning i slutningen af ​​perioden. Vi vil bruge den organiske gødning, vi producerer både i parker og haver og i bylandbrug. Det organiske indhold af vores jord er meget lavt, vi vil understøtte dette med vores organiske gødning, og vi vil reducere brugen af ​​kemisk gødning.

Armin

sohbet

    Vær den første til at kommentere

    Yorumlar