689,2 milliarder TL -investeringer i motorveje

milliarder TL investering i motorveje
milliarder TL investering i motorveje

Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu understregede, at det samlede antal ekstra pasdokumenter, der blev udvekslet i 2021, oversteg 80 tusind og sagde: ”Vi har styrket Tyrkiets bånd til verden, vi har opnået et logistisk krav. Vi har styrket vores vejtransportnetværk med infrastrukturarbejde, og vi har lagt stor vægt på lovbestemmelser, der vil forhindre uroen i sektoren og levere løsninger. ”

Adil Karaismailoğlu, transport- og infrastrukturminister, der kom sammen med ledelsen for International Transporters Association i Istanbul, sagde: “Vi har gjort vores land til en logistisk supermagt på den internationale arena, såvel som bærende økonomisk vitalitet, produktion, beskæftigelse, uddannelse, sundhed, social og kulturel udvikling til hvert hjørne af landet. Tyrkiet er et europæisk, asiatisk, balkansk, kaukasisk, mellemøstligt, middelhavs- og Sortehavsland på samme tid med sin geografiske placering og historiske kontinuitet. Det har en meget vigtig geostrategisk og geopolitisk placering, der forbinder tre kontinenter. ”

Med angivelse af, at Tyrkiet er en naturlig bro i øst-vest-korridoren mellem Asien og Europa, er det også midt i de nord-sydlige korridorer, der strækker sig fra Kaukasus-landene og Rusland til Afrika, og Karaismailoğlu fortsatte således:

”Med en flyvning på 4 timer er vi i centrum af 1 lande, hvor der bor 650 milliard 38 millioner mennesker, med et bruttonationalprodukt på 7 billioner dollars og en handelsvolumen på 45 billioner 67 milliarder dollars. Kun den årlige handelsmængde mellem Kina og EU er omkring 700 milliarder dollars, og vores land er den vigtigste transitrute for denne enorme mængde. Baseret på vores geostrategiske position er det uundværligt for Tyrkiet at omdefinere vores transport- og kommunikationsstrategier i lyset af globale og regionale forhold og til enhver tid at holde disse strategier opdaterede. ”

VEJTRANSPORT ER VORES ØKONOMIS SKYDENDE MAGT

Baseret på denne kendsgerning i de sidste 19 år har de under ledelse af præsident Recep Tayyip Erdogan arbejdet i overensstemmelse med Tyrkiets fremtidsvision, hvis ansigt er blevet oplyst af investeringer i transport og kommunikation, sagde Karaismailoğlu: ”Vi har foretaget både infrastruktur- og overbygningsinvesteringer og lovbestemmelser i overensstemmelse med æraens og sektorens behov inden for transport og logistik.Vi arbejder på at gøre vores industri mere konkurrencedygtig i verden. Vejtransportsektoren, der har en betydelig andel i udførelsen af ​​import- og eksportaktiviteter, har altid været en drivkraft, der udgør rygraden i vores økonomi. Ud over at være en økonomisk aktivitet i sig selv, rører vejtransport, som direkte påvirker alle andre sektorer, vores 84 millioner mennesker, fra producenten til eksportøren, fra den eneste lastbilejer til flådeejeren, fra dækleverandøren til reservedelen delproducent, restauratøren.

Karaismailoğlu, transportminister, sagde: "Mens vi byggede vores komfortable og sikre veje, der omgiver Tyrkiet, styrkede vi også vores lands bånd til verden og fik et logistisk krav," og understregede, at han havde erklæret dominans over verdens handelsruter.

689,2 BILLION TL INVESTERING PÅ HIGHWAYS

Ved at understrege, at Karaismailoğlu hver dag et skridt tættere på målene for republikkens 100 -års jubilæum, foretog følgende vurderinger:

”Jeg tror oprigtigt, at vores investeringer i motorveje vil danne den vigtigste søjle i vores vej til at blive en af ​​de største økonomier i verden. Vi ved, at løsningen på ethvert problem inden for vejtransport yder betydelige bidrag til vores lands eksport og beskæftigelse. Da vi styrket vores fysiske infrastruktur på vejene, lagde vi også stor vægt på de juridiske infrastrukturarbejder, der vil regulere vejtransportsektoren. I 19 år har vi investeret over 1 billion 119 milliarder lira i vores lands transport- og kommunikationsinfrastruktur, og vi brugte 689,2 milliarder liraer, eller 62 procent, på udviklingen af ​​vores motorveje. Takket være vores investeringer har vi stort set løst infrastruktur- og overbygningsproblemerne i både øst-vest-korridorerne og nord-syd-akserne. ”

VI FORHØJEDE DIVIDED ROAD NETWORK TIL 28 KM

Ved at understrege, at de øgede de eksisterende 2003 tusinde 6 kilometer opdelt vejnet før 101 til 28 tusinde 339 kilometer, bemærkede Karaismailoğlu, at de også øgede motorvejens længde til 3 tusinde 532 kilometer.

Transportminister Karaismailoğlu gav oplysninger om de investeringer, der blev foretaget på motorvejene, “Vi har afsluttet Istanbul-İzmir-motorvejen, herunder Osmangazi-broen, den nordlige Marmara-motorvej, herunder Yavuz Sultan Selim-broen, Ankara-Niğde-motorvejen og Menemen Çandarlı Motorveje .. Ved at fuldføre Ankara-Niğde Highway etablerede vi en uafbrudt motorvejsforbindelse på 230 kilometer fra Edirne til Şanlıurfa. Vores arbejder med anlæg af 1915 kilometer motorvej på motorvejen Aydın-Denizli, Nakkaş-Başakşehir-afsnittet ved North Marmara Highway og Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Highway, herunder Çanakkale Bridge fra 309, fortsætter. Mens vi bygger vores veje for at spare brændstof, skabe alternativer, der forårsager mindre skade på miljøet og etablere økonomisk vitalitet og logistikmobilitet, fortsætter vi også vores bestræbelser på at udvide smarte transportsystemer.

VI OPBEVARER RETSLIGE FORSKRIFTER

Karaismailoğlu sagde: "Vi har styrket vores vejtransportnetværk med infrastrukturarbejde, og vi har lagt stor vægt på lovbestemmelser, der forhindrer kaos i sektoren og leverer løsninger," sagde Karaismailoğlu og implementerede vigtige metoder til at eliminere usystematik, for at lave veje transport effektiv og konkurrencedygtig på den internationale arena, og for at øge kvaliteten i sektoren. erklærede, at de havde.

Karaismailoğlu mindede om, at de straks satte reglerne såsom vejtransportloven og erhvervskvalifikationsforordningen i kraft samtidig med investeringerne i landinfrastruktur, og bemærkede, at de også bringer kvalifikationskrav til dem, der udfører dette job professionelt.

VI HAR RABATERET TIL 60 PROCENTER PÅ TILLADELSESCERTIFIKATgebyrer

Forklarende, at de tilbyder mulighed for at udføre mange transaktioner via e-forvaltning, fortsatte Karaismailoğlu sin tale som følger:

”Dermed har du mulighed for at spare både din tid og kræfter og dine omkostninger. Med vejtransportforordningen, der blev genudgivet i 2018, reducerede vi autorisationscertifikatgebyrerne med næsten 60 procent. Vi har fuldt integreret vores industri i det internationale transportsystem. Efter EU -medlemsprocessen i vores land og udviklingen i verden har vi implementeret nye regler, der bestemmer betingelserne for adgang til vejtransportmarkedet og erhvervet, overholder EU -lovgivningen og er baseret på institutionalisering. Vi har opnået 95 procent overensstemmelse med EU -lovgivningen med hensyn til indhold. Således er vejtransport blevet en af ​​de mest parate sektorer i EU -kandidatprocessen. Som et resultat af vores arbejde; Vores lands nærhed til globale markeder, dets konkurrencemæssige fordel i produktions- og lønomkostninger, dets erfaring med international transport og det faktum, at sektoren er baseret på solide institutionelle fundamenter, har givet vores land betydelige fordele inden for logistik og transport.

MENS LIVET STOPPEDE UNDER PANDEMIC, STOPPEDE TRANSPORT ALDRIG

Karaismailoğlu bemærkede, at transportørerne udfører international transport til næsten 70 lande ad landevejen, og sagde: ”Det er ekstremt vigtigt at bevare dynamikken i sektoren, at alle disse undersøgelser og forskrifter revideres i henhold til de nuværende forhold og i overensstemmelse med behovene hos transportørerne. På grund af Kovid-2020-epidemien, som har påvirket verden siden begyndelsen af ​​19, har vi oplevet en periode med sammentrækning i næsten alle verdensøkonomier. Uden tvivl var området berørt af denne sammentrækning transportsektoren. I denne vanskelige periode støttede vi alle vores transportører med de regler, vi omsatte for som transport- og infrastrukturministeriet. Mens livet stoppede under pandemiprocessen, stoppede transporten aldrig.

ANTALET AF KØRETØJER, DER ER GODKENDT, VAR 16% STIGNING

Med fremhævelse af, at Tyrkiet fortsat øger sin eksport med sin stærke vejsektor, mens containerkrisen opleves over hele verden, udtalte Karaismailoğlu, at selv i disse vanskelige dage er international vejtransport i en voksende tendens. Påpegede, at der er sket en stigning på 16 procent i antallet af køretøjer, der er godkendt til international transport, gav transportminister Karaismailoğlu følgende oplysninger om det udførte arbejde:

”Der er en generel stigning på 20 procent i vores internationale eksporttransport ad landevej. Den gennemsnitlige stigning er 40 procent til vores vigtigste eksportlande som Tyskland, Holland og England. I nogle EU -lande ses en stigning på op til 70 procent. I lyset af denne stigning i vores landtransport oplever vi også en intens periode i internationale forbindelser. Spørgsmål kommunikeres på alle niveauer til deres kolleger i det modsatte land. Antallet af ungarske transitpasdokumenter steg fra 36 tusind til 130 tusind. Med det sidste KUKK -møde, der blev afholdt i september, blev det sikret med protokollen, at ubegrænsede dokumenter vil blive indhentet under forsendelse. Efter år blev der opnået en stigning i antallet af aserbajdsjanske uniformspasdokumenter, og kvoten blev øget fra 35 tusind til 46 tusind. Spørgsmålet om transitomkostninger i Aserbajdsjan følges meget nøje. Når den aserbajdsjanske forsamling vedtager den relevante lovgivning, vil der blive givet betydelige nedsættelser af lønningerne. Usbekistan pass -kvoten blev øget fra 12 tusind til 38 tusinde på kort tid, og antallet af gratis dokumenter blev øget fra 60 tusinde til 10 tusind med en stigning på 16 procent på det sidste KUKK -møde, der blev afholdt i juli. På KUKK -mødet i september blev det besluttet at liberalisere bilateral og transittransport med Kirgisistan, et af de centralasiatiske lande. Under det 12. transport- og kommunikationsråd blev der undertegnet et aftalememorandum mellem de to lande den 7. oktober 2021, og denne proces blev officielt startet. Vi fortsætter med at forhandle om liberalisering i andre centralasiatiske lande. 7 tusind yderligere dokumenter blev modtaget fra Serbien, som er blandt vores vigtigste transitlande, 6 tusind fra Tjekkiet og 4 tusind fra Rumænien. For første gang blev der indhentet 3 yderligere dokumenter fra Grækenland, og endelig, den 28. september, blev der udleveret udokumenteret passage til 2 af vores køretøjer. Det samlede antal ekstra passcertifikater, der blev udvekslet i 2021, oversteg 80 tusind. ”

5 YDERLIGERE DOKUMENTER FRA RUSLAND MODTAGET

Da han bemærkede, at der var vanskeligheder ved transport til lande i Centralasien med lukningen af ​​Turkmenistan -ruten, understregede Karaismailoğlu, at de fortsætter forhandlingerne om åbningen af ​​denne rute. Minde om, at Rusland-Kasakhstan er blevet hovedruten til transport til lande i Centralasien, sagde Karaismailoğlu, at der af denne grund blev indhentet yderligere dokumenter fra begge lande, langt over den normale kvote. Understreget, at der i alt blev opnået 2021 tusind 14 transitpasdokumenter fra Rusland i 500, og 5 tusind transitpasdokumenter, der var gyldige for Ro-Ro-transporter, hvoraf 14 tusind var fra Kasakhstan, oplyste Karaismailoğlu, at ved at indhente 5 tusind 500 bilaterale yderligere dokumenter fra Rusland blev transport lettere.

Understreget, at aldersbegrænsningen, der var gældende indtil den 31. december 2023, blev forlænget som "ikke at have nået 69 år" for at løse problemet med forsyning af chauffører i sektoren, sagde Karaismailoğlu: "I marts 2021 blev dokumenterne tilhørende lande som f.eks. Bulgarien og Georgien, som ikke har problemer med forsendelsesdokumenter, ved at ændre principperne for distribution af pascertifikatet. Til dette formål gav vi transportørerne mulighed for at få et pass direkte fra distributionskontoret uden at skulle ansøge om vores ministerium. Derudover har vi afsluttet 3-dages dokumentforbud for virksomheder, der ikke kan returnere deres obligatoriske returneringsdokumenter 10 gange, forudsat at de foretager returprocessen via e-Government. Vi har flyttet forhåndsansøgninger om chaufførvisum til Bulgarien, Rumænien og Hviderusland til e-forvaltning. Igen, ved at overføre kontrollerne og tilladelserne ved de kaspiske overgange til U-Net i stedet for fysiske dokumenter, forhindrede vi ventetiden, især ved Sarps grænseport.

Da han bemærkede, at de vil deltage i det turkiske råds transportministre, der skal afholdes i Ungarn i morgen, sagde Karaismailoğlu, at forbedring af transportforholdene vil være en af ​​de vigtigste dagsordener.

12. TRANSPORT OG KOMMUNIKATION

Da han mindede om, at de organiserede det 12. transport- og kommunikationsråd med international deltagelse, sluttede Karaismailoğlu sine ord således:

”Vi diskuterede vigtige spørgsmål som f.eks. Forbedring af transport i verden efter Kovid-19, fastlæggelse af nye standarder for fleksibilitet og globale forsyningskæder, udvikling af økonomi og transportkorridorer, der vil give udvikling, og dens indvirkning på lande. Vi identificerede muligheder for fremtiden og diskuterede vores samarbejdsmuligheder. Som et resultat af dette produktive arbejde erklærede vi vores mål for vejtransport og logistik i slutdeklarationen. Det største mål med vores arbejde med landtransport er; at gøre dit arbejde og dit liv lettere. Vi vil være med dig i morgen, som vi var i går og i dag for at øge din konkurrenceevne, løse dine problemer og reagere på dine behov. Siden 2003; Vores serviceangreb vil fortsat stige i transportsektoren, som vi har omdannet til et yderst konkurrencedygtigt område, der opererer på tre kontinenter. ”

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar