Afyon Castle svævebaneabud tilbydes med passagergaranti

Kabelbaneudbud til Afyon Castle vil blive foretaget med passagergaranti
Kabelbaneudbud til Afyon Castle vil blive foretaget med passagergaranti

Der vil blive afholdt et bud på svævebanen, der skal bygges i Afyonkarahisar Slot. Virksomheden, der vinder udbuddet, vil blive garanteret 140 passagerer om året. Desuden vides det ikke, om projektet vil skade den historiske struktur.

På rådsmødet i Afyonkarahisar kommune i oktober blev det besluttet at etablere et passagergaranteret svævebanesystem til Afyonkarahisar Slot. CHP og IYI ​​Partirådsmedlemmer stemte imod projektet, der garanterede 140 passagerer om året og sagde: "Vi er ikke imod svævebanen, vi er imod passagergarantien"; forslaget blev dog accepteret med et flertal af stemmerne.

Ifølge nyheden om Berkay Sağol fra Birgün skal 140 tusind 11 mennesker om måneden og mindst 666 mennesker om dagen bruge svævebanen, som er garanteret for 388 passagerer årligt. Det er stadig uklart, om konstruktionen af ​​en svævebane til slottet, der er 226 meter høj og har 701 trin, vil skade den historiske struktur.

EN KOMMERSIEL FACILITET BLIVER BYGGET I KALE

På forsamlingsmødet blev opførelsen af ​​daglige og kommercielle faciliteter i svævebanestationens område inden for rammerne af "Afyonkarahisar Castle Landscaping Project" også accepteret. Det oplyses, at slottet, der blev brugt til forsvarsformål i hetititiske, romerske, byzantinske og seljukiske perioder, kan blive beskadiget på grund af de kommercielle faciliteter, der skal bygges inden for projektets rammer.

Afyonkarahisar -borgmester Mehmet Zeybek sagde følgende om tovbaneprojektet i forsamlingen: “Cirka 4 virksomheder vil byde på udbuddet. Det er et godt projekt. Vi giver brugsretten i 25 år. Hvis der ikke er en budgiver, gør vi det selv med kommunens midler. ”

På den anden side blev det oplyst på mødet, at gebyret for svævebanetjenesten ville være mellem 20 og 25 TL.

'AFYONL HAR IKKE Penge til at betale til bander'

CHP Afyon Provincial Yalçın Görgöz sagde: ”Som CHP siger vi, at svævebanen skal bygges til fremme af Afyon, men at der ikke bør være passagergaranti. Det siges, at der vil blive garanteret 140 passagerer årligt. Jeg spørger kommunens embedsmænd: Hvordan fastslog du den 140 passagergaranti om året? Hvem har du rådført dig med? Hvis disse mål ikke opfylder, hvordan vil du forklare dette tab for offentligheden? ”

Görgöz, der ønsker, at de rådsmedlemmer, der godkendte projektet, betaler hele tabet, hvis projektet er beskadiget, sagde: ”Giv op med denne passagergaranterede svævebane. Du opsætter svævebanen, men fjerner passagergaranteret sætning. "Afyons folk har ingen penge til at betale dine bander," sagde han.

ZAFER AIRPORT SCANDAL ER OVER

CHP -provinsformand Görgöz mindede også offentligheden om skaden forårsaget af passagergarantien for Zafer lufthavn. Den pågældende lufthavn blev taget i brug i 2012 med Build-Operate-Transfer-modellen for at betjene provinserne Kütahya, Afyon og Uşak. Antallet af passagerer, der blev garanteret til IC İçtaş İnşaat -virksomheden, der byggede lufthavnen, kunne aldrig opfyldes. For eksempel brugte 8 passagerer lufthavnen i de første 5 måneder af dette år; det garanterede antal passagerer er dog 725 tusinde 878. Derfor vil staten betale 488 millioner 4 tusinde euro til virksomheden.

Den 1 million passagergaranti, som virksomheden gav sidste år, holdt heller ikke, og kun 16 passagerer benyttede lufthavnen. Der blev ydet en garantibetaling på 645 millioner 6 tusinde euro til IC İçtaş İnşaat.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar