Datoen for anden fase af udbuddet af Kartepe -svævebaneprojektet er blevet bestemt

Datoen for anden etape af Kartepe svævebaneprojektets udbud er fastlagt
Datoen for anden etape af Kartepe svævebaneprojektets udbud er fastlagt

Den første fase af udbuddet til Kartepe svævebanelinjeprojekt, som vil blive foretaget af Metropolitan Kommune inden for rammerne af Industriens Samarbejdsprogram (SIP) i Ministeriet for Industri og Teknologi, blev afholdt den 9. august. Det blev lært, at i projektet, hvor 3 virksomheder indsendte filer, sendte en af ​​de virksomheder, der indsendte filer, et takkebrev, mens de to andre afgav bud.

FEJERTILBUD BLIVER MEDDELET

Datoen for anden etape af udbuddet af bygge- og installationsarbejde på svævebanelinjen er blevet bestemt. I udbuddet, der skal afholdes i Metropolitan Municipality Support Services Department den 5. november 2021 kl. 10.00:10, åbnes budene på de virksomheder, der har indsendt filerne. I specifikationen af ​​det tilbud, der skal forhandles, “Kabeltogssystemet vil bestå af et enkelt reb, aftagelig terminal og kabiner til 0 personer. Kahytterne flyttes af slæbetovet. Systemet vil have kapacitet til at transportere 6 mennesker/time i udgangsretningen og 1.500 mennesker/time i landingsretningen med en hastighed, der kan justeres i området 1.500-XNUMX meter i sekundet.

Den anden udbudsdato er fastlagt for Kartepe svævebaneprojekt, hvoraf det første udbud blev afholdt den 9. august, og 3 virksomheder indsendte filer. Mens jeg lærte, at selskabernes budfiler åbnes i udbuddet, som vil blive afholdt på forhandlingsbasis, blev mange detaljer inkluderet i den særlige specifikation.

“TRÆKLIPNING VIL GØRE AF ADMINISTRATIONSSAMMEN”

Mange betingelser blev stillet til entreprenøren i den særlige specifikation. ”Under de mest ugunstige designforhold, når systemet er i drift og kahytene er lastet, skal der være mindst 3 meter lodret afstand mellem kabinegulvets laveste punkt og andre lignende forhindringer, herunder vegetation eller sne. Forudsat at administrationen får de nødvendige tilladelser, vil træet fælde træet af administrationen sammen med entreprenøren. For at systemerne skal installeres på linjen, “Systemerne, der skal installeres til tovbanelinjen, vil være pålidelige, effektive og brugervenlige. 06 timer om dagen mellem 00: 23/59: 18 i normal driftstid, svarende til 1 time ude af drift om måneden, min. Det vil give en 99.95% arbejdsydelse ”.

HVAD SKAL DU GØRE I NØDVÆRD?

I specifikationen, der også viser de handlinger, der skal træffes i tilfælde af fare, står der, at "I tilfælde af en mekanisk eller elektronisk fejl i tovbanesystemet, permanent svigt i elmotoren eller strømafbrydelse, passagererne i kahytterne vil blive transporteret til den nærmeste station i overensstemmelse med de relevante forskrifter og specifikationer adskilt fra hovedkøresystemet. Reservedele til nødkørsel vil være tilgængelige. Nødmotoren vil have et hydraulisk drev uafhængigt af hoveddrevet og et separat bremsesystem, der tilhører dette system.

5 TL DAGLIG FORSINKELSE STRAF

I specifikationen, hvor det er angivet, at der vil blive påført 5 tusind TL pr. Dag i tilfælde af en defekt, står det, at “Entreprenøren skal afhjælpe fejlen senest inden for 15 kalenderdage, medmindre andet er angivet i den relevante tekniske specifikationer. Hvis entreprenøren ikke opfylder sine forpligtelser ved udgangen af ​​den angivne periode, vil der fra slutningen af ​​denne periode blive betalt 5 tusind TL pr. Dag til administrationen som en forsinkelsesstraf for hver forsinkelsesdag, og denne periode vil være tilføjes til garantiperioden.

MÅL ÅBNE I 2023

Svævebanelinjen, der vil blive bygget sammen med ministeriet for at være Tyrkiets første indenlandske og nationale svævebanelinje og vil køre mellem Derbent og Kuzuyayla, vil være 4 tusind 695 meter. I svævebaneprojektet, der vil omfatte 2 stationer, vil 10 kabiner til 73 personer betjene. Højdeafstanden på svævebanelinjen med en kapacitet på 1500 mennesker i timen vil være 1090 meter. Derfor vil startniveauet være 331 meter og ankomstniveauet være 1421 meter. Afstanden mellem de to stationer overskrides på 14 minutter. Svævebanelinjen er planlagt færdiggjort og taget i brug i 2023.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar