Skal forventningsfulde mødre have Covid -vaccinen?

Skal blivende mødre få covid-vaccinen?
Skal blivende mødre få covid-vaccinen?

Vordende mødre er blandt de grupper, der er mest berørt af Covid-19-epidemien, som har påvirket verden. Vordende mødre, der har svækket immunitet på grund af graviditet, kan passere coronavirus mere alvorligt. Af denne grund bør der træffes ekstra forholdsregler for at beskytte mod Covid-19, især under graviditet. Covid -vacciner er også blandt de emner, forventningsfulde mødre er mest nysgerrige efter. Eksperter oplyser, at den vordende mor kan få Covid -vacciner efter anbefaling fra sin læge. Fra afdeling for obstetrik og gynækologi på Memorial Kayseri Hospital, Op. Dr. Burak Tanır gav oplysninger om risikoen for Covid-19 og vacciner under graviditeten.

Forøg dine forholdsregler i efteråret og vinteren

Stigningen i Covid-19-tilfælde i vores land og i verden tiltrækker opmærksomhed. Fødselslæger og gynækologer blev spurgt: ”Hvilken behandling skal anvendes? Hvilken medicin skal tages? Hvilke bør ikke drikkes? Hvor meget er barnet påvirket af virussen? ” sådanne spørgsmål opstår. Graviditet er en fysiologisk proces, hvor immunsystemet svækkes. På grund af denne svækkelse af immunsystemet, især i vintermånederne, overvinder gravide kvinder sæsonbetingede influenzainfektioner mere alvorligt end den generelle befolkning. Med andre ord, selv i den periode, hvor Covid-19 endnu ikke var kendt, led gravide, der havde influenza, især i vintermånederne, af sygdommen. Af denne grund er gravide kvinder i risikogruppen med hensyn til Covid-19-infektion.

Pas på Delta -varianten!

En mor, der er smittet med Covid-19 under graviditeten, føler symptomerne meget mere alvorlige end en kvinde, der ikke er gravid. Sammen med graviditeten forværrer yderligere sygdomme som astma, diabetes, forhøjet blodtryk og KOL billedet. I undersøgelserne er det blevet afsløret, at hyppigheden af ​​for tidlig fødsel, udviklingsforsinkelse, graviditetsforgiftning og endda moderens død er steget hos en gravid, der havde en alvorlig Covid-19-infektion. Det observeres, at disse satser er steget for nylig på grund af det faktum, at delta-varianten, der er ansvarlig for cirka 19% af Covid-90 i vores land, både er meget smitsom og har et alvorligt sygdomsbillede. På den anden side er der ingen data i de undersøgelser, der er foretaget til dato, om, at Covid-19-infektion i tidlig graviditet øger risikoen for abort.

Du kan også få foretaget de nødvendige tests under graviditeten.

Indtil for nylig har forskning vist, at virussen ikke passerer fra moderen til barnet under graviditeten. For at kunne sige, at virussen overføres til barnet i moderens livmoder, er det nødvendigt at udføre forskning med bredere deltagelse. Kliniske symptomer på sygdommen forårsaget af virussen hos gravide er feber, hoste, ondt i halsen, svaghed, muskler og ledsmerter. PCR -testen udført med en vatpind taget fra halsen og næsen på den formodede patient er afgørende for at stille diagnosen. Brystradiografi og computertomografi er effektive til at bestemme sværhedsgraden af ​​sygdommen og den type behandling, der skal gives til patienter med Covid-19-infektion. Strålingsdosis udsendt af disse to billeddannelsesmetoder er under det niveau, der kan skade barnet. Af denne grund behøver gravide ikke at være bange for brystradiografi og tomografi taget ved at beskytte maveregionen med blyplader.

85% af de gravide overlever sygdommen mildt

85% af de gravide overvinder mildt Covid-infektion ved at hvile derhjemme og tage immunforstærkende vitamin- og mineraltilskud. I denne periode bør gravide, der har en rutinemæssig kontroltid, tale med deres læger telefonisk og give oplysninger om processen. Gravide kvinder med moderate og svære symptomer bør indlægges og holdes under observation og modtage iltstøtte. Ifølge drægtighedsugen skal babyernes hjerteslag overvåges, og hvis den er under den 34. drægtighedsuge, bør der anvendes steroidbehandling for at sikre babyens lungeudvikling.

Skal vordende mødre have Covid -vaccinen?

Covid-19-guiden, som er udarbejdet af den videnskabelige komité i vores land og i øjeblikket bruges, er fortsat opdateret. Da der stadig er meget få undersøgelser af vaccines sikkerhed i verden, er der ikke nok data i afsnittet i vejledningen om gravide. Der er dog også gravide blandt de 100.000 tal, som der for nylig er blevet lavet mRNA -vacciner til, især af USA og Israel. I de foreløbige oplysninger om undersøgelserne blev det konkluderet, at vaccinen ikke havde nogen negative virkninger på barnet i moderens livmoder, at det ikke udgjorde en risiko for abort i den tidlige periode eller for tidlig fødsel i de senere uger, og at der ikke opstod graviditetskomplikationer såsom væksthæmning. Det forventes også, at vejledningen om graviditet og amning, som planlægges udarbejdet af sundhedsministeriet i den nærmeste fremtid og vil blive udarbejdet parallelt med disse undersøgelser, vil blive opdateret.

Det er sikkert at administrere ikke-levende vacciner til gravide.

Ifølge data fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) og Verdenssundhedsorganisationen i USA anbefales Covid -vaccine til alle gravide, da gravide med Covid -19 -infektion har en højere risiko for at komme på intensivbehandling. Både Sinovac- og Biontech-vacciner anvendt i vores land er i gruppen af ​​ikke-levende vacciner, og ikke-levende vacciner kan sikkert administreres til gravide. Det er mere egnet til at blive vaccineret efter de første 3 måneder.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar