Samarbejdsproduktionstid begynder med hybridarbejde

Tiden med kollaborativ produktion begynder med hybridarbejde
Tiden med kollaborativ produktion begynder med hybridarbejde

Med stigningen i digitale applikationer og maskiner, der nu fungerer som en naturlig forlængelse af mennesker, får hybrid forståelse i produktionen stadig større betydning. Systemer, der arbejder i samarbejde med mennesker og ikke erstatter menneskelig arbejdsstyrke, skaber en helt ny bølge af stigning i produktionen, mens virksomheder formår at hæve deres effektivitetsniveau til et højere niveau. Schunk, verdens førende inden for robotiseret automatiseringsudstyr, fastspændingssystemer til CNC -maskinemner og værktøjsholdere, giver industrien stor merværdi med sine samarbejdssystemer, der kombinerer digitale og konventionelle metoder. Schunk sætter globale standarder med sine intelligente systemer og digitale tjenester ved at integrere sin produktionsmetode med nye generations hybridløsninger med de teknologier, den har underskrevet.

Applikationer, der digitaliserer processer og løsninger, der letter arbejdet hos interessenter, der udgør branchens kædes vigtigste led, er drivkraften i industrialderen. Dominansen af ​​digitale og robotteknologier i den hybride arbejdsorden baseret på samarbejde og delt deling bliver til et grundlæggende argument for virksomheder for at øge deres konkurrenceevne og gøre dem bæredygtige. På dette tidspunkt giver teknologipioneren Schunk, der tilbyder de mest omfattende løsninger til robotapplikationer med sine fleksible, smarte og følsomme produkter, sine kunder frihed til produktion og service i mobilitetens æra.

Kvaliteten og effektiviteten af ​​den menneskelige arbejdsstyrke vil stige

Påpegede, at den hybride forståelse baseret på samarbejde er et effektivt system, der kan reagere på Industry 4.0, sagde Schunk Turkey og Mellemøstens landechef Emre Sönmez: “Systemer, der er integreret i eksisterende forhold og øger kvaliteten af ​​den menneskelige arbejdsstyrke, er afgørende i øger effektiviteten ved at minimere fejlprocenten i alle processer. sker. Det giver omkostnings- og tidsfordel ved at forhindre mulige afbrydelser i produktionslinjen. Samtidig øger det fleksibiliteten i processen med at levere produkter og tjenester og hæver standarderne for produkt- / servicekvalitet takket være deres gentagelighed. Som Schunk tror vi, at hybridmetoden vil være en applikation, der vil guide den tyrkiske og verdensindustrien og vil skille sig ud i fremtidens forretningsmodel, og vi bygger vores systemer derefter. I dag udfører vi mange af vores tjenester gennem digitale applikationer, og vi øger menneskeligt og teknologisk samarbejde med de robotiske og autonome løsninger, vi producerer.

Digitale applikationer spiller ind for at udvikle produkter

Understreger, at de hurtigt digitaliserer deres produkter og tjenester i overensstemmelse med verden ved at følge den globale teknologiske udvikling meget tæt, sagde Emre Sönmez; ”Med pandemien, der efterlod en varig indvirkning på den industrielle struktur, fremskyndede vi vores investeringer i digitalisering og hybridarbejde. I denne sammenhæng lancerede vi CoLab (Colaborative Gripper Application Center) applikationen, så vores brugere kan udvikle produktapplikationer og udføre produkttest. Med denne applikation kan vores kunder teste deres automatiseringsløsninger i et realistisk miljø. Derudover tilbyder vi med vores ingeniørsupport vores kunder muligheden for at udvikle den mest passende løsning. Derudover etablerede vi det tekniske center, hvor producenter kan overvåge og få information om bearbejdningsprocesser ved bearbejdning ved at oprette forbindelse til applikationscentret med et kamerasystem. Vi informerer konstant vores kunder om innovationer ved at gennemføre regelmæssige uddannelser gennem denne applikation. ”

Et digitalt bibliotek med mere end 4 applikationsbilleder

Sönmez sagde, at branchens interessenter tilbyder arkiver med rigt indhold for at opnå makrovækst; “Schunk's Digital Application Center har mere end 4 applikationsbilleder af forskellige produkter og maskiner. Vi viser vores kunder lignende applikationer i forskellige lande gennem Digital Application Center, et levende og konstant opdateret system. På denne måde sikrer vi, at vores kunder er opmærksomme på andre applikationer. Vores medarbejdere udgør et af de vigtigste led i interessentkæden. I denne sammenhæng blev offline uddannelsesmoduler i Schunk-produktgrupper oprettet for vores medarbejdere med E-Academy i Tyskland. Vores medarbejdere kan deltage i disse uddannelser og få certifikater, når de vil. Som Schunk Turkey, der har udviklet fjernarbejdsmodeller med virkningen af ​​pandemien, fokuserer vi på online træning og møder, "sluttede han.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar