Trabzon lufthavn, som blev repareret sidste år, blev igen lukket for nødvedligeholdelse

Trabzon lufthavn, som blev repareret sidste år, blev igen lukket for nødhjælp.
Trabzon lufthavn, som blev repareret sidste år, blev igen lukket for nødhjælp.

Trabzon Lufthavn, der gennemgik en 58-dages reparation af 200 millioner liras med et skjult udbud, der blev holdt på revnerne på landingsbanen sidste år, blev lukket igen for nødvedligeholdelse. prof. Dr. Osman Bektaş sagde: ”I årevis har Sortehavets bølger gjort bunden af ​​lufthavnen sådan. Hvis jeg havde en hætte på ryggen i stedet for en kappe, ville jeg måske have holdt mit ord, og dette punkt ville ikke være nået. ”

Ifølge nyheden om Yusuf Demir fra SÖZCU; ”Trabzon lufthavn, en af ​​de travleste lufthavne i Tyrkiet, hvor 30 tusinde fly lander og starter om året, var lukket for flyvninger i dag. Alle fly er blevet aflyst. Flyvningerne blev omdirigeret til Ordu-Giresun lufthavn.

Årsagen til lukningen blev forklaret som "belysning og nogle mangler", men eksperter er skeptiske over for det. Det er ikke ualmindeligt, at en international lufthavn aflyser alle flyvninger og lukker helt ned af en sådan grund.

Ifølge eksperter er årsagen til lukningen kollaps og revner i landingsbanen. Revner og sammenbrud, der har været i gang i mange år, er begyndt at følge et mere alvorligt billede i et par år.

58 MILLION LIRA HEMMELIGE TILBUD TIL KENDT KONTRAKTOR 

Et hemmeligt udbud blev afholdt sidste år om spredning af revner og kollaps. Reparationstilbuddet på 58 millioner lira blev tildelt MAKYOL, en af ​​de mest populære entreprenører i AKP -regeringen, med en særlig invitation. Reparationen i lufthavnen tog præcis 200 dage.

Reparation udført, men revnerne fortsætter

Da alle sagde, at især befolkningen i Trabzon var lettet, viste det sig, at problemet ikke var løst. Fordi der fortsat dannes revner efter hinanden på banen. Alle flyvninger blev stoppet på grund af revner dannet den 20. august, og landingsbanen blev lukket. Banen blev genåbnet efter midlertidige foranstaltninger. Da det samme problem gentog sig i de sidste dage, var Transportministeriet nødt til at beslutte at lukke landingsbanen helt i en dag.

PROF. DR. BEKTAŞ: BØLGER I DET SORT HAV BØR KONTINUERLIGT GULD

Geologisk ingeniør Prof., der fungerede som lektor ved Karadeniz Technical University i 45 år. Dr. Osman Bektaş følger nøje med alle detaljerne. prof. Dr. Bektaş siger: "Hvis jeg havde en hætte på hovedet i stedet for en kappe, havde jeg holdt mit ord, og dette punkt ville ikke være nået."

prof. Dr. Osman Bektaş's bestemmelser og evalueringer er som følger: 

 • Området, hvor landingsbanen er placeret, har faktisk en stærk basaltisk struktur, men den er ikke i et ensartet lag. I form af højderyg, højderyg. Grubeområderne er fyldt med rød blød jord blandet med ler, og dette falder sammen med tiden.
 • Sortehavet stiger dog 3 millimeter om året, og voldsomme bølger skærer konstant de nederste dele af lufthavnen, især om vinteren. Materialerne, der hænger ovenpå, glider også nedad under tyngdekraften, så der er slid og erosion mod landingsbanen. I årevis har bølgerne konstant gjort bunden af ​​lufthavnen sådan.
 • Problemet i den geologiske struktur kan endda ses med det blotte øje fra miljøet. Jordens adfærd er allerede tydeligt synlig i det fri på skråningen lige ved siden af ​​landingsbanen. Gulvet flyder. Derfor er det ikke muligt, at dette ikke sker under sporet.
 • På hotellet lige ved siden af ​​lufthavnen blev der anbragt sporer for at forhindre kysterosion, men her blev der ikke taget nogen forholdsregler. Støttemure er tegnet, men utilstrækkelige.
 • Området, hvor lufthavnen er placeret, er ret aktiv med hensyn til geologi. Et underlag lavet af rødt ler. Det er velegnet til siddende og gulvglidende.
 • Vi udtrykte disse forbehold, og derefter forsøgte de at træffe nogle foranstaltninger, men de var utilstrækkelige.
 • De udnyttede pandemien og fik en udgift på 58 millioner lira. Det, de gjorde, er en palliativ løsning. Deformationsstrukturer med korrugering (kollaps i form af folder) er blevet fjernet. De skrabede asfalten og betonen på landingsbanen og hældte ny asfalt og beton ud. Men der er en grund, der er velegnet til at sidde og falde sammen i bunden. Når dette gulv ikke er forstærket, uanset hvad du gør oven på. Faktisk blev disse hændelser gentaget 3-4 gange.
 • I år blev den samme bølgestruktur dannet igen. Fly er blevet aflyst. De samme begivenheder vil blive gentaget i fremtiden.
 • Endelig blev landingsbanen igen lukket i dag. Den forklaring, der er givet, kaldes belysning og nogle mangler. Det er ikke til at tro.
 • Det er aldrig forklaret, hvad problemet er, eller hvad man skal gøre. Menneskeliv er på spil her. Hundredvis af mennesker bruger det hver dag. Der udføres skjult arbejde hver dag i Tyrkiet. Men vi som forskere har pligt til at advare samfundet.
 • Først og fremmest bør der foretages en geofysisk undersøgelse. Derfor bør der foretages jordforstærkning.

“POLITIK GÅR VIDERE FOR SCIENCE”

 • Da lufthavnen blev bygget i 1957, blev sådan jordundersøgelse mv. der er en landingsbane, der er blevet forberedt ved at hælde beton på den uden meget konstruktion. På det tidspunkt opfyldte det dette behov, og der var ikke noget problem. Men med tiden steg tætheden, flyene voksede, jorden begyndte at lægge sig, da flyene tog fart og landede i årenes løb.
 • Jeg har sagt det i tre år. men videnskaben halter bagefter politik. Der er hemmeligholdelse i det udførte arbejde, hvorfor skulle der være hemmeligholdelse? Jeg afslører mit liv, jeg kommer til at komme på et fly herfra til Istanbul, hvordan skal jeg gå. Er der virkelig et problem? Har jeg et problem, når flyet starter og lander? Kan de garantere, at der ikke bliver problemer i morgen?
Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar