Virkningen af ​​luftforurening på dødsfald i covid-19

luftforureningseffekt på covid -dødsfald
luftforureningseffekt på covid -dødsfald

Med vejrets afkøling begyndte der at brænde ovne og varmeapparater i hele landet, og frakker begyndte at tage deres plads på bøjlen. Luftforurening, der ledsagede kulden, kom også frem igen. En nylig akademisk undersøgelse foretaget i Istanbul gjorde opmærksom på effekten af ​​luftforurening på COVID-19 dødsfald.

Selvom antallet af Covid-19-tilfælde er faldet med stigende vaccinationsrater, påvirker pandemien fortsat verden. Ifølge den nuværende coronavirus -tabel i Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er der indtil nu blevet opdaget mere end 235 millioner tilfælde, mens næsten 5 millioner mennesker er døde på grund af pandemien. Online PR Service B2Press analyserede data om luftforurening forårsaget af vinterkulden, som i stigende grad mærkes inden for rammerne af pandemien. B2Press, der beskæftiger sig med en nylig akademisk forskning om dette emne, meddelte, at dødsfald under Covid-19-pandemien i Istanbul er relateret til luftforurening samt alder, socioøkonomisk status og antal husstande. Forskningen med titlen "Effekten af ​​luftforurening og socioøkonomisk niveau på dødsfald på grund af Covid-19 i Istanbul" offentliggjort i Journal of Environmental Science and Pollution Research, viste, at forurenet luft fører til en yderligere stigning i risikoen for dødsfald som følge af COVID -19.

Luftforurening forårsager 7 millioner for tidlige dødsfald

Ifølge Greenpeace Air Pollution Perception Survey, som er analyseret af Online PR Service B2Press, der leverer distributionstjenester til pressemeddelelser, mener 10 ud af 4 mennesker, at luftforurening er det største miljøproblem i vores land, mens Tyrkiet ligger på 46. pladsen i verdensrangering af luftforurening. Ifølge rapporten fra Health and Environment Association (HEAL), mens Tyrkiet producerer 56% af sin elektricitet fra fossile brændstoffer og 37% fra kul, siger eksperter, at den intense luftforurening, der skyldes kulbaseret elproduktion, udgør en stor risiko for folkesundheden . Faktisk, ifølge data annonceret af Verdenssundhedsorganisationen, betragtes luftforurening som den største miljømæssige trussel mod menneskers sundhed på global skala og forårsager for tidlig død af 7 millioner mennesker i verden hvert år. Blandt virkningerne af luftforurening på menneskers sundhed samt lungesygdomme som astma, bronkitis, luftveje; Kræft; herunder hjerte -kar -sygdomme.

Luftforurening er ikke kun risikabelt for over 65'erne

Eksperter siger, at udsættelse for luftforurening skader luftvejene, hvilket reducerer modstanden mod virus- og bakterieinfektioner. Mens luftforurening forstyrrer kroppens naturlige forsvar mod vira, hvilket øger sandsynligheden for at få sygdomme, er den effektiv til transport af vira. Pulmonolog Dr. B2Press gennemgået. Nilüfer Aykaç og folkesundhedsekspert Prof. Dr. Ifølge den akademiske forskning af Nilay Etiler øger eksponering for luftforurenende stoffer antallet af bekræftede Covid-65-tilfælde ikke kun for den sårbare gruppe over 19, men for alle aldersgrupper.

10 ud af 9 mennesker indånder lugten af ​​kul

Kulbrug er ret almindeligt i mange provinser i Tyrkiet, herunder storbyer. Ifølge HEAL -rapporten gennemgået af Online PR Service B2Press er regionen mest berørt af kul bassinet mellem Zonguldak, Çanakkale, Milas og Muğla, også kaldet "kulbæltet". Sammen med de fleste større byer er hele Middelhavet og Sortehavskysten stærkt påvirket af kul. Deltagerne i Greenpeace -undersøgelsen bekræfter også dette billede. Ifølge Air Pollution Perception Survey siger 10 ud af 9 mennesker, at de ikke kan få frisk luft eller lugte lugten af ​​kul, når de åbner vinduet.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar