YKS Godt nyt fra MEB til kandidater fra specialundervisningsskoler!

gode nyheder for kandidaterne fra specialundervisningsskoler fra meb
gode nyheder for kandidaterne fra specialundervisningsskoler fra meb

Ministeriet for National Uddannelse har udvidet anvendelsesområdet for forordningen, der giver studerende med let intellektuel funktionsnedsættelse eller let autismespektrumforstyrrelse mulighed for at tage eksamen på videregående uddannelser (YKS) for dem, der er uddannet fra specialundervisningsskoler og derved øger adgangen til universitetet for både tidligere kandidater og specialuddannede erhvervsuddannelsescenter kandidater. banede vejen.

Med forordningen om specialundervisningstjenester offentliggjort i 2018 blev navnet på specialundervisningscentre for erhvervsuddannelse ændret til specialundervisningsskole.

I de senere år har ministeriet for national uddannelse, som har gennemført en betydelig transformation ved at gennemføre mange projekter inden for erhvervsuddannelser, offentliggjort forordningen om ændring af forordningen om specialundervisning, som giver kandidater til specialundervisning på erhvervsskoler adgang til universitetseksamen, i juli 2021.

Ministeriet for National Uddannelse udvidede anvendelsesområdet for denne forordning og åbnede døren til universitetet for dem, der har et specialundervisningsskoleeksamen før juli 2021, og dem, der har et specialundervisningsbevis for erhvervsuddannelsescenter. Kandidater fra disse skoler vil nu kunne ansøge om YKS.

Minister for national uddannelse, Mahmut Özer, erklærede, at de fortsætter deres bestræbelser på at lette handicappedes liv, og at de ønsker at yde positive bidrag til handicappedes fulde deltagelse i det sociale liv.

Med angivelse af, at 186 elever med let intellektuel funktionsnedsættelse eller mild autismespektrumforstyrrelse fik uddannelse i 13.673 professionelle erhvervsskoler, sagde Özer:

”Kandidaterne på disse skoler havde ikke mulighed for at komme på en videregående uddannelse, og de kunne ikke fortsætte de videregående uddannelser. I juli foretog vi en forbedring, og fra 2021 tillod vi dem, der har et specialundervisningsskoleeksamen, at komme ind på universitetet. Vi har taget et nyt skridt i denne henseende og givet mulighed for at komme ind på universitetet for dem, der har et "specialundervisningscenter for erhvervsuddannelsescenter" og et "specialundervisningsskoleeksamen" før offentliggørelsen af ​​reguleringsændringen. "

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar