Maskineksport opnåede 9 milliarder dollars på 17 måneder

Maskineksport nåede milliarder af dollars om måneden.
Maskineksport nåede milliarder af dollars om måneden.
Tilmeld  


Ifølge erklæringen fra Machinery Exporters 'Association (MAİB) nåede Tyrkiets samlede eksport af maskiner, inklusive frizoner, op på 17 milliarder dollars ved udgangen af ​​årets tredje kvartal. I en erklæring om, at maskineksport endnu en gang overskred tærsklen på 2 milliarder dollars i september, sagde Maskineksportørforeningsformand Kutlu Karavelioğlu: “Vi øgede vores maskineeksportgennemsnit, som var omkring 1,5 milliarder dollars om måneden i de sidste to år, til 2 mia. dollars i år. Med fortsættelsen af ​​dette momentum forventer vi, at vi vil generere en ekstra indkomst på cirka 5 milliarder dollars ved årets udgang og lukke året med 23 milliarder dollars eksport. Pandemien har været en faktor, der styrker vores hånd på det udenlandske marked, vi ønsker at gøre denne stigning permanent som en del af grønne og digitale transformationer.

Fra årets første 9 måneder nåede maskinindustriens samlede eksport, der øgede sin eksport med 30,2 procent i forhold til samme periode året før, 17 milliarder dollars, inklusive frizonerne. Da tallene var fri for den pandemiske effekt, var stigningen i maskineksport 2019 procent i forhold til 18,8. Mens sektorens eksport til Tyskland og USA oversteg 9 milliarder dollars ved udgangen af ​​3 måneder, nåede stigningen i eksporten på andre hovedmarkeder som Storbritannien, Italien og Frankrig i gennemsnit 40 procent.

En acceleration i maskineksporten ved at reagere hurtigt på regionale krav kazanKutlu Karavelioğlu, formand for Machinery Exporters' Association, udtalte, at de vokser, og stigningen vil fortsætte uden at bremse i første halvdel af 2022.

”Verdenshandelen med varer er steget med 12 procent på værdibasis og 23 procent på mængdebasis i de sidste 14 måneder. Dette viser, at prisstigningen havde en betydelig andel af den oplevede stigning. Den stigende producentinflation, især i EU og USA, stigningen i råvarepriserne, især kobber og stål, og de høje omkostninger inden for logistik har stor indflydelse på priserne. Begyndelsen af ​​den lagerførte arbejdstid i råvarer og komponenter skaber også et yderligere arbejdskapitalbehov. Dette behov er blevet til en omkostningsfaktor, der ikke kan negligeres i SMV-baserede sektorer såsom maskinfremstilling, men vi kan sige, at foranstaltninger til forsyningssikkerhed, nemlig at forkorte kæderne og gøre dem alternative, og de problemer, der understøtter denne diversificering i logistiksektoren, få os til at skille os ud især i kommercielle forbindelser med EU. ”

"Vi står på tærsklen til en verden, der bliver dyrere og dyrere"

Karavelioğlu påpegede, at de udnyttede godt denne periode, hvor regionale forbindelser skilte sig ud med hensyn til forsyningssikkerhed, “Vi øgede vores eksportgennemsnit for maskiner, som var omkring 1,5 milliarder dollars om måneden i de sidste to år, til 2 mia. dollars i år. Med fortsættelsen af ​​dette momentum forventer vi, at vi vil generere en ekstra indkomst på cirka 5 milliarder dollars ved årets udgang og lukke året med 23 milliarder dollars eksport. Pandemien har været en faktor, der styrker vores hånd på det udenlandske marked, vi ønsker at gøre denne stigning permanent som en del af grønne og digitale transformationer.

Karavelioğlu påpegede, at verden hurtigt går ind i en ny livsproces, og en meget dyrere og udfordrende periode er begyndt for alle, sagde:

”Hvis de samfund, der er på randen af ​​en verden, hvor vi vil leve dyrere og dyrere, hvis omkostningerne ved at begrænse COXNUMX -udledningen var dækket i tide, og problemerne ikke var blevet akkumuleret forsinket, ville vi ikke være under en stor byrde at vi ikke ved, hvor meget vi kan klare i dag. Bæredygtighed er et koncept, der gør alle led i produktionskæden dyr og følgelig øger produktpriserne betydeligt. Det faktum, at brugen af ​​nogle stoffer vil være begrænset, og forsyningsmangel i alternativer afspejles hurtigt i omkostningerne. Vi ser allerede virkningerne af ændringerne i energiressourcer, nemlig konvertering fra fossile brændstoffer til vedvarende ressourcer. Omkostningerne ved nye investeringer, der skal foretages for at kontrollere klimakrisen, er en dyr faktor i sig selv. Vi bør være opmærksom på den hast, som bestræbelserne på at følge med denne transformation bringer til alle samfund, og vi bør godt vide, at maskiner vil spille den ledende rolle i denne proces. ”

"Vi har ingen forbehold over for grøn og digital transformation, men ..."

Karavelioğlu påpegede, at dem, der forberedte sig på grøn og digital transformation i branchen, ikke lavede ballade og sagde:

”Antallet af mennesker, der opfylder kravene til neutralisering af kulstofaftrykket og ved, at disse dage vil komme, er højere, end man tror i Tyrkiet. De, der er forberedt, ser frem til implementeringen af ​​certificerings- og handelssystemer, der viser deres fremskridt og sætter sig foran deres konkurrenter. Som en sektor, der følger udviklingen i EU -lovgivningen fra begyndelsen, gør vi fortsat opmærksom på disse diskussioner med vores Carbon Footprint -kampagne, som vi startede i 2018 med en proaktiv holdning. Vores digitale guide, som vi udviklede til det digitale ben i Twin Transformation, har været tilgængelig i mere end tre måneder. Vi har netop ringet op til vores Ur-Ge-projekt, som vi udarbejdede om praksis med grøn transformation. Vi ser det som en vigtig fordel, at Tyrkiet har øget sine vedvarende energiressourcer til over 50 procent; Selvom vi ikke har nogen forbehold over for at overholde EU's COXNUMX -neutrale kontinentmål, mener vi, at det er vigtigt at give os den støtte, der vil blive givet til vores konkurrenter i deres egne lande. ”

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar