Eastern Anatolia Observatory klar til at blive det største i Europa

Nedtælling til Europas største observatorium
Nedtælling til Europas største observatorium
Tilmeld  


Spejlet, der skal installeres i Eastern Anatolia Observatory (DAG), et af de vigtigste projekter udført af Tyrkiet inden for astronomi, blev bragt til Tyrkiet. Med sit teleskop med en spejldiameter på 4 meter bliver Eastern Anatolia Observatory det største astronomi-observatorium i Europa. Når DAG-projektet er afsluttet, vil det få billeder af højere kvalitet fra Hubble-rumteleskopet. Med sit udstyr og teknologi bliver det 'Tyrkiets mest følsomme øre i verden'.

Etableret i en højde af 3170 meter, vil Eastern Anatolia Observatory tage titlen som det tredje observatorium etableret i verdens højeste højde. Da der ikke er noget andet teleskop af denne størrelse på dens placering, vil DAG udfylde længdegradsmellemrummet på den nordlige halvkugle med denne funktion.

VI venter utålmodigt på det første lys

Den tyrkiske rumfartsorganisation (TUA) præsident, Serdar Hüseyin Yıldırım, sagde i sit indlæg på sociale medier: "Spejlet med en diameter på 4 m på vores DAG-teleskop ankom til Erzurum efter polerings- og belægningsprocesser. Hvis vejrforholdene tillader det, vil den blive transporteret til sin endelige placering i 3170m højde i dag. Vi glæder os til den dag, det får det første lys!” afgivet udtalelser.

4 METER I DIAMETER

Atatürk University Astrophysics Research and Application Center (ATASAM) Direktør og DAG-projektkoordinator Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak oplyste også, at de transporterede det 4 meter lange spejl, der skulle installeres i DAG, med præcision, og bemærkede, at spejlet blev bragt af et fragtfly, der lettede fra Rusland efter nogle tests.

TYRKISKE INGENIØRER I AKTION

Alle optiske designs af Eastern Anatolia Observatory-teleskopet blev lavet af ingeniører i Tyrkiet. Adaptiv optik er også inkluderet i teleskopets optiske teknologi. På den måde kan der foretages observationer, som om der ikke er atmosfære i DAG. DAG vil fokusere på infrarøde bølgelængder samt synligt lys. Dermed får Tyrkiet chancen for at observere infrarød for første gang.

DEN STØRSTE SPEJLBEHANDLINGSENHED

Den største spejlbelægningsenhed i Europa vil blive sat op til overmaling inden for DAG. Når spejlbelægningen slides af, vil spejlet blive fjernet og kun ført gennem en speciel kanal for at nå dette spejlbelægningssystem. Der er intet andet som dette design i verden.

DAG's videnskabelige mål omfatter stjernedannelse, undersøgelser af små kroppe i solsystemet, galakseundersøgelser, kosmologiske undersøgelser og planetariske undersøgelser.

Vær den første til at kommentere

Yorumlar