$64 milliarder Satoshi Nakamoto-forsøg fortsætter

Bitcoin sag
Bitcoin sag
Tilmeld  


I den amerikanske stat Florida er der en sag, der har stået på i nogen tid, og som ved første øjekast virker ret almindelig og kedelig. Parterne i retssagen er en afdød mands familie og dennes tidligere samlever, hvis formål er at afgøre, hvem der skal eje formuen i det interessentskab, der opløses på grund af dødsfald. Men denne tilsyneladende verdslige sag kunne afsløre et af vor tids største mysterier. Aktiverne i retssagen er en 64 million bitcoin-konto med en nutidsværdi på omkring 1 milliarder dollars. Ejeren af ​​kontoen er ingen ringere end skaberen af ​​Bitcoin, kendt under pseudonymet Satoshi Nakamoto.

Familien, der anlagde retssagen, hævder, at den afdøde og hans tidligere partner gik sammen for at skabe Bitcoin, så halvdelen af ​​Satoshi Nakamoto-karakteren er deres afdøde far. Som følge heraf gør familien krav på halvdelen af ​​Nakamotos aktiver.

For Bitcoin-entusiaster er der kun ét bevis, der definitivt vil vise identiteten af ​​Satoshi Nakamoto: den private nøgle, der styrer kontoen, hvor Nakamoto har opbevaret 1 million Bitcoins. Personen, der hævder at være Satoshi Nakamoto, skal være i stand til at overføre endda 1 Bitcoin fra denne konto for at bevise denne påstand.

Craig Wright og David Kleiman
Craig Wright og David Kleiman

Hvem ejer 1 million Bitcoin-konti?

Vi taler om en enorm rigdom på 64.000 USD x 1 Million Bitcoins med dagens værdi. En formue på cirka 64 milliarder amerikanske dollars! Mysteriet om Satoshi Nakamoto er et af de mest nysgerrige emner om Bitcoin. Nakamoto eksisterede første gang den 31. oktober 2008.

Identiteten af ​​Satoshi Nakamoto er et af de største mysterier i finansverdenen i dag. Er Nakamoto en enkelt person eller en gruppe på flere? Og endnu vigtigere, hvorfor rørte denne eller denne person ikke en krone af denne milliard-dollars rigdom? Svarene på disse spørgsmål danner både grundlaget for Florida-retssagen og baggrunden for Bitcoin-debatten.

Det har altid været undret over, hvem der udviklede Bitcoin, som er blevet en af ​​de mest værdifulde valutaer i verden på kun 13 år, og af hvilken grund. Der har været mange spekulationer om dette. En ganske almindelig sag i USA ser ud til at afsløre en af ​​vor tids største hemmeligheder.

En 9-siders tekst, sendt til en gruppe kryptografer af en person, der brugte det navn på det tidspunkt, detaljerede et "elektronisk kontantsystem", hvor folk kunne udveksle værdi uden behov for en bank eller anden person. Inden for et par måneder gik Bitcoin-netværket live, og Nakamoto havde akkumuleret 1 million Bitcoins i det første år.

Ifølge Kleimans familie søgte Wright hjælp fra sin partner i begyndelsen af ​​2008 til at skabe det system, der i sidste ende vil blive beskrevet i den 9-siders tekst. Duoen tegnede først den teoretiske ramme, og derefter bragte de Bitcoin til live.

Hvem er Satoshi Nakamoto-pseudonym?

I dag er Bitcoin blevet et marked for billioner af dollars værd. Mens nogle regeringer tager skridt til at regulere markederne for denne kryptovaluta, annoncerer nogle lande, at de accepterer Bitcoin som deres officielle valuta. Nogle siger, at teknologien bag Bitcoin betyder at omskrive reglerne for det globale finansielle system. Der er dog stadig intet svar på spørgsmålene om, hvem der har skabt Bitcoin og hvorfor.

Når dette er tilfældet, bliver spørgsmålet om, hvem der skal forvalte en af ​​verdens største personlige formuer, et stort problem. Derfor venter meget svære dage for juryen i Florida-sagen.

Ifølge Wall Street Journal er sagsøgeren familie til afdøde David Kleiman, og sagsøgte er den 51-årige australske softwareudvikler Craig Wright, der bor i London.

Wright er et navn, der ikke er kendt for dem, der følger Bitcoin tæt. Det er svært at sige, at denne påstand fra Wright, som har givet udtryk for, at han er skaberen af ​​Bitcoin ved enhver lejlighed siden 2016, er accepteret af Bitcoin-fællesskabet.

Kleimans familie argumenterer derimod for, at de to partnere arbejder sammen om skabelsen og minedriften af ​​Bitcoin, så en halv million Bitcoin bør overlades til dem.

"Vi mener, at beviserne viser, at oprettelsen og udvindingen af ​​1 million Bitcoins var resultatet af et partnerskab," sagde Vel Freedman, en advokat for Kleiman-familien, til Wall Street Journal. Familien forbereder sig på at fremlægge beviser, der tyder på, at Kleiman og Wright har arbejdet sammen siden starten af ​​Bitcoin.

Tibor Nagy, en advokat, der følger sagen, sagde også til avisen: "Sagens essens er to venner, der er i partnerskab, og en af ​​disse venner tager alt for sig selv, efter at den anden dør."

Forsvaret oplyser, at der er beviser, der viser, at Wright på egen hånd skabte Bitcoin, og at Kleiman ikke havde nogen rolle i processen. "Vi mener, at retten vil afgøre, at der ikke er nogen tegn på eller registrering af noget partnerskab," sagde Wrights advokat, Andres Rivero, i en erklæring.

Sådan fungerer kryptoteknologi

Bitcoin kombinerer kryptografi, kryptografi, distribueret databehandling og spilteori. Takket være Bitcoin kan to personer med en internetforbindelse overalt i verden udføre finansielle transaktioner på få minutter uden en mellemmand.

Hver af disse transaktioner, som tæller mere end 650 millioner, opbevares i en offentlig hovedbog kaldet "blokkæden".

Der er to sæt linjer til at kontrollere bevægelsen af ​​den digitale valuta. Den ene er en offentlig nøgle, og den anden er en privat nøgle. Det er muligt at tænke på den åbne nøgle som en slags IBAN-nummer, som alle kan sende penge til. Den private nøgle er derimod kun ejet af den person, der kontrollerer den konto, altså ejeren af ​​Bitcoin.

Nakamoto forsvandt!

I de tidlige dage af Bitcoin var der ingen, der brød sig om Nakamotos identitet. På det tidspunkt havde Bitcoin ingen håndgribelig værdi, og dets tilhængere var knap en håndfuld. Nakamoto fortsatte udviklingen af ​​Bitcoin i omkring to år. På det tidspunkt efterlod han kommentarer på forskellige opslagstavler og skrev til udviklerne.

Han brugte to e-mailadresser og havde en registreret hjemmeside. Men i december 2010 forsvandt Nakamoto pludselig, hvilket afsluttede al korrespondance.

Antallet af mennesker i verden med ekspertiseniveauet, der kan skabe Bitcoin, er ret begrænset. I de senere år er der blevet fremsat påstande om mange af disse mennesker om, at de kan være Nakamoto. Mens alle de pågældende personer benægtede påstandene, dukkede der ingen endelige beviser for Bitcoins oprettelsesproces op.

På den anden side registrerede Kleiman i 2011 et firma kaldet W&K Info Defence Research i Florida, USA. Kleimans familie hævder, at virksomheden var et partnerskab, men Wright hævdede senere 100 procent af virksomheden. Forsvaret oplyser, at der ikke er tale om et partnerskab.

Kleiman døde den 26. december 2013.

Et år senere skrev magasinet Newsweek, at en person ved navn Dorian Nakamoto, som havde samme efternavn som Satoshi, var skaberen af ​​Bitcoin. Dorian Nakamoto afviste påstanden. En bekræftelsesmeddelelse med én sætning blev også lagt på en opslagstavle af en konto, som vides at blive brugt af Satoshi Nakamoto. Denne besked, "Jeg er ikke Dorian Nakomoto," var den sidste kendte offentlige korrespondance fra Satoshi Nakamoto.

Dorian Nakamoto mønt
Dorian Nakamoto mønt

I maj 2016 erklærede Kleiman Wright sig selv som skaberen af ​​Bitcoin. Efter at have mødt mange af Bitcoins tidlige investorer, gav Wright eksklusive interviews til tre medier, fyldte en hjemmeside med artikler om kryptografi og Bitcoin, som han selv skrev.

Tre dage senere trak Wright sin påstand om, at han var skaberen af ​​Bitcoin, tilbage i lyset af kritik. I det øjeblik, han fjernede alle artiklerne på sin hjemmeside, offentliggjorde Wright i stedet en undskyldning i fire afsnit. Beskeden lød: "Jeg er knust. Jeg har ikke modet. Det kan jeg ikke,” sagde han. Han fornyede dog senere sin insisteren på, at han var skaberen af ​​Bitcoin.

Det er også meget tvivlsomt, om Wright eller Kleiman havde den nødvendige viden til at skabe Bitcoin. Arthur Van Pelt, en af ​​Bitcoin-investorerne, der kritiserede Wright mest hårdt, udtalte, at "Wright bedragede og bedragede folk og spillede tillidsspillet" og sagde: "Der er ingen ægte, uafhængige og pålidelige beviser af nogen art."

Men Kleimans beregningsmæssige ekspertise siges også at være omfattende. Emin Gün Sirer, grundlægger af Ava Labs, sagde, at Kleiman muligvis har skabt Bitcoin, men der er ikke nok information til at være sikker. "Dette er et åbent spørgsmål," sagde Sirer.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar