Galataport Istanbul er vært for årets sidste krydstogtskib

Galataport Istanbul er vært for årets sidste krydstogtskib
Galataport Istanbul er vært for årets sidste krydstogtskib
Tilmeld  


Galataport Istanbul, som forvandler byens historiske havn til en krydstogthavn i verdensklasse og et kvarter med kultur, kunst, shopping og gastronomi, er vært for krydstogtskibet Viking Venus med en kapacitet på 930 passagerer. Ankommer til Istanbul om eftermiddagen den 23. november, vil skibet forlade Istanbul den 26. november.

Galataport Istanbul, som er blevet omdrejningspunktet for Istanbul siden åbningen, byder årets sidste skib velkommen. Galataport Istanbul har været vært for i alt 1 krydstogtsskibe og cirka 8 passagerer, inklusive besætningen, sammen med Venus Viking, pr. 7000. oktober, hvor sejladserne begyndte. Viking Venus-skibet, med en samlet kapacitet på 930 passagerer, lægger til ved Galataport Istanbul i dag og bliver i havnen i 3 dage. Viking Venus, der afgår fra Kusadasi, forlader havnen den 26. november for at gå til Piræus Havn, Grækenland.

Galataport Istanbul, der kom til live som en fortsættelse af Karaköy, yder et væsentligt bidrag til Karaköy og Beyoğlu i mikromålet og til landets turisme, promovering og økonomi i makromålet.

1,5 millioner krydstogtpassagerer forventes årligt

Det forventes, at 1,5 millioner krydstogtpassagerer, inklusive besætningen, vil ankomme til Galataport Istanbul årligt. Ifølge data fra turistministeriet bruger en turist, der kommer til Tyrkiet, i gennemsnit 62 dollars. Det anslås, at den gennemsnitlige udgift for krydstogtpassagerer, der ankommer til Galataport Istanbul, vil være mellem 400-600 euro. Ifølge 2018-rapporten fra CLIA (International Cruise Lines Association) bruger en hop-on-hop-off-passager 376 dollars i den største havneby, og en daglig passager bruger 101 dollars. Disse undersøgelser afslører, at de besøgende, der kommer til landet med krydstogt, giver en tilstrømning af udenlandsk valuta, der er meget højere end turisternes gennemsnitlige udgifter i hvert land, hvor skibene stopper.

Galataport Istanbul Port Operations Vicegeneraldirektør Figen Ayan er også den første

Han udtalte, at efter de møder, han holdt med MedCruise Union, som han blev valgt til som den tyrkiske præsident, forventede de, at krydstogtskibe ville ankomme til Istanbul intensivt. Figen Ayan sagde følgende om de positive resultater af bestræbelserne på at sætte Istanbul på ruten for krydstogtskibe med MedCruise Union, som repræsenterer Middelhavsbassinet, som er det næststørste marked i verden, og besøget af Viking Venus: " Som Galataport Istanbul er vi glade for at være vært for krydstogtskibe. Da Viking Venus er det sidste krydstogtskib i år, tror vi også, at det kan sejle på yderligere rejser, som ikke er i vores planer. Vi planlægger at nå passagerskibstrafikken i vores havn, som vi har ventet på i årevis, på kort tid. Dokken, som vi opfylder alle internationale og nationale regler, adskilt af et særligt dækningssystem, der er unikt i verden, og vores underjordiske terminal, som implementeres for første gang i verden, er allerede under linsen af ​​krydstogtselskaber. Vi har modtaget næsten 2022 skibsreservationer for 250. Vi vil fortsat bidrage til krydstogtsturismen med vores krydstogtskibe, som vi forventer at være vært for næste år."

Kystlinjen forbliver åben for offentligheden, når skibet lægger til.

Galataport Istanbul forvandlede byens historiske havn til en krydstogthavn i verdensklasse og bragte innovationer såsom en underjordisk terminal, et særligt lugesystem og et midlertidigt bundet område til industrien. Mens havnen er vært for krydstogtskibet, adskiller et særligt dækningssystem bestående af 176 luger det bundne område og sikkerhedsområdet (ISPS) af den del, hvor skibet lægger til, hvilket skaber et midlertidigt bundet område. Takket være denne innovation forbliver Karaköys unikke kystlinje åben, bortset fra den del, hvor skibet lægger til og er adskilt af luger. Alle former for terminal-, bagage- og paskontrolprocedurer for passagerer udføres i verdens første underjordiske terminal.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar