TCDD afgav en udtalelse vedrørende nyhederne vedrørende kommandocenteret

TCDD afgav en erklæring om nyhederne 'Døren til kommandocenteret er blevet låst'
TCDD afgav en erklæring om nyhederne 'Døren til kommandocenteret er blevet låst'
Tilmeld  


Generaldirektoratet for Republikken Tyrkiets statsjernbane (TCDD) rapporterede, at kommandocentret ikke har et signalsystem, der styrer højhastighedstogtrafikken (YHT), der "påvirker togenes navigationssikkerhed".

Generaldirektoratet afgav en erklæring vedrørende nyhederne i en avis med overskriften "TCDD lukkede systemet ned: døren til kommandocentralen til 123 millioner var låst".

I udtalelsen fra TCDD afspejler informationen i nyhederne med titlen "TCDD lukkede systemet: Døren til 123 millioner kommandocenter var låst" ikke sandheden og indeholder partiske og ukorrekte oplysninger skrevet fra munden på den relevante virksomhed uden nogensinde at mødes med TCDD.

Servicen modtaget med den kontrakt, der er indgået med det pågældende selskab, er ikke et signalsystem, der "påvirker sikkerheden ved navigation af tog", som det står i nyhederne, men et kontrolcenter-interface og planlægningssoftware.

Interfacesoftwaren købt hos førnævnte virksomhed blev delvist idriftsat efter den foreløbige accept i 2018, men kontrakten blev opsagt, fordi den ikke i den forløbne tid fjernede de mangler, der var specificeret inden for rammerne af de midlertidige acceptmangler.

Signalsystemet, der bruges i YHT-linjerne, er ERTMS-systemet (European Rail Traffic Management System), der bruges i højhastighedstoglinjerne i Europa med SIL-4 -Safety Integrity Level- (Highest security level) sikkerhedsniveau etableret af de tyske Siemens og spanske Thales-selskaber. Højhastighedstoglinjer har været drevet på denne måde siden 2009.

I planlægningssoftwaren inden for kontraktens omfang er ændringer på ruten i henhold til specifikationen kun relateret til beregningen af, hvor længe krydstogtstiderne vil være i planlægningen. Dette spørgsmål handler ikke om drift, men om planlægning.

Igen er adgangskoderne i de samme nyheder bruger- og vedligeholdelsesadgangskoder, der bruges til at logge ind på systemet.

Sagen er blevet bragt til retsvæsenet, og vi følger den juridiske proces vedrørende virksomheden, der ikke overholder vilkårene i kontrakten, for at beskytte vores stats og vores institutions rettigheder.

Alle former for juridiske rettigheder vedrørende nyheder, der har til formål at vildlede vores folk ved at påvirke den igangværende juridiske proces mod TCDD, er forbeholdt.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar