TÜRSABs nye turismeprojekt Gastronomi-tog afgår

TÜRSABs nye turismeprojekt Gastronomi-tog afgår
TÜRSABs nye turismeprojekt Gastronomi-tog afgår
Tilmeld  


Sammenslutningen af ​​tyrkiske rejsebureauer (TÜRSAB) relancerer Gastronomy Train Project for at udvide den hastigt udviklende gastronomiturisme i Tyrkiet såvel som i verden. Mens det blev erfaret, at der var forhandlinger med TCDD, blev det erfaret, at toget havde til formål at køre på ruter som Adana, Zonguldak og Kars i første omgang. Tog vil være i pakkerejser 1-2 gange om ugen. I næste fase af projektet udvides Gastronomitoget til alle regioner med jernbane.

Diğdem Kaçmaz, næstformand for TÜRSAB Gastronomy Tourism Specialization Committee, forklarede detaljerne i Gastronomy Train-undersøgelsen til en gruppe journalister. Kaçmaz mindede om, at det første gastronomitog afgik fra Adana i 2019, og sagde: "Selvom dette projekt blev lanceret i 2019, kunne det ikke udvikle sig særlig hurtigt bagefter. Covid-19 forhold forhindrede dette. Nu har vi det på dagsordenen igen. Derudover vil vi forsøge at fortsætte vores bestræbelser på at købe lokale produkter, der også vil bidrage til regionen ved at gøre lange stop. Projektet, som vi planlægger at omdanne til et charter i fremtiden, skrider hurtigt frem. Vi vil have andre ruter senere," sagde han.

Gastronomi-ture vil give flere indtægter til regionerne

Kaçmaz sagde, at de vil gøre gastronomiturismen mere udbredt med det arbejde, der skal udføres: Vi har også brug for guider, der har viden om gastronomi. I øjeblikket får vi støtte fra vores kok i restauranten, som vi går ind i med vores guide eller fra dem, der er eksperter i retterne i den pågældende region. På denne måde får vi brug for gastronomiguider, når vi skal i gang med et stort projekt. For at gastronomiske ture kan give flere indtægter til regionen, bør opholdsdagene øges. I øjeblikket arbejder vi også med oplevelsesturisme.”

De første ruter for Gastoronimi-toget er Adana Kars og Zonguldak.

Mens det blev erfaret, at der var forhandlinger med Republikken Tyrkiets statsjernbaner om en undersøgelse, der vil gøre det muligt for Gastronomy Train at rejse på charterflyvninger, det vil sige ved at leje et tog, blev det bemærket, at toget var beregnet til at være på ruter såsom Adana, Zonguldak og Kars i første omgang. Togtjenester vil blive organiseret som pakkerejser 1-2 gange om ugen. I næste fase af projektet udvides Gastronomitoget til alle regioner med jernbane.

Forfremmelsesmulighed fra gården til producenten

Kaçmaz sagde, at de vil gøre gastronomiturismen mere udbredt med det arbejde, der skal udføres: Vi har også brug for guider, der har viden om gastronomi. I øjeblikket får vi støtte fra vores kok i restauranten, som vi går ind i med vores guide eller fra dem, der er eksperter i retterne i den pågældende region. For at gastronomiske ture kan generere indtægt, bør opholdsdagene også øges. I øjeblikket arbejder vi også med 'Oplevelsesturisme'. For eksempel forsøger vi at lave en pakkerejse for et par dage, hvor vi oplever olivenhøsten fra marken til producenten i den region, vi kalder 'Oliveruten', startende fra Çanakkale og omfatter Balıkesir, Ayvalık, Gömeç og Akhisar. Med tiden vil vi udvide denne indsats til alle regioner," sagde han.

Vær den første til at kommentere

Yorumlar