20. Nationale Uddannelsesråd startede

20. Nationale Uddannelsesråd startede
20. Nationale Uddannelsesråd startede
Tilmeld  


Det 20. Nationale Uddannelsesråd mødtes i Ankara med alle dets interessenter. Åbningsceremonien for rådet blev afholdt i præsidentkomplekset med deltagelse af præsident Recep Tayyip Erdoğan. Det 20. Nationale Uddannelsesråd mødtes i Ankara for at åbne nye horisonter og tage imod anbefalinger til det tyrkiske nationale uddannelsessystem, afhængigt af udviklingen i verden og i Tyrkiet.

Åbningsceremonien for det 7. National Education Council, som blev afholdt efter en 20-årig pause, blev afholdt i præsidentkomplekset med deltagelse af præsident Recep Tayyip Erdoğan.

Minister for national uddannelse, Mahmut Özer, udtrykte sin taknemmelighed over for præsident Recep Tayyip Erdoğan for at deltage i åbningen ved at tage det 20. Nationale Uddannelsesråd under hans auspicier, at udviklingen i verden gjorde det nødvendigt at evaluere uddannelsessystemernes nuværende forhold.

Minister Özer udtrykte, at de besluttede at afholde det tyvende nationale uddannelsesråd for at vejlede uddannelsespolitikker:

”Et uddannelsessystem er succesfuldt, funktionelt og demokratisk i det omfang, det opfylder sociale behov og krav. Hvis samfundets krav ignoreres eller endnu værre undertrykkes, kan vi kun tale om et undertrykkende uddannelsessystem. Desværre har vores land ofte stået over for disse undertrykkende uddannelsesbestemmelser i fortiden. Grundlaget for mange af de problemer, vi forsøger at overvinde i vores uddannelsessystem i dag, ligger i den undertrykkende uddannelsespolitik, der ligger langt fra fortidens sociale krav. Især i slutningen af ​​1990'erne var vi vidne til de hårdeste og mest undertrykkende pædagogiske indgreb i republikkens historie. Disse politikker, som er langt fra målet om udvikling af individer og samfund, og som forsøger at forme samfundet ved at udelukke vores nationale og åndelige værdier, har fået vores uddannelsessystem til at stå stille i stedet for at flytte det fremad, og har skabt kroniske problemer .

Özer bemærkede, at den største kamp på uddannelsesområdet i 20 år har været at få Tyrkiet fremad ved at overvinde disse kroniske problemer.

Med henvisning til uddannelsesloven kendt som 4+4+4 sagde Özer:

”Takket være undervisningsloven kendt som 2012+4+4, som blev vedtaget i 4, blev imam hatip gymnasier genåbnet i takt med den sociale efterspørgsel, der blev indført valgfrie religiøse undervisningskurser, og flere af vores børn fik mulighed for at udbytte af uddannelse, hvis undervisningspligtige periode øges fra 8 til 12 år. Mens udskolingsprocenten i ungdomsuddannelserne i denne sammenhæng var 2000 procent i 44, er den nået op på 88 procent i dag. Sammenfattende er vores uddannelsessystem blevet mere demokratisk og mere rummeligt. Ved denne lejlighed vil jeg gerne endnu en gang udtrykke min taknemmelighed til vores præsident, som har en ledende rolle i at gøre uddannelsessystemet i Tyrkiet mere demokratisk og afspejler vores nations følsomhed over for uddannelsespolitikker på trods af alt presset fra tutelage-centrene."

Øzer sagde, at uddannelse er blevet universel takket være de politikker, de har vedtaget vedrørende spredningen af ​​uddannelse i hele samfundet i Tyrkiet, og fortsatte sine ord som følger:

"Den reelle spredning af uddannelse til alle dele af offentligheden i Tyrkiet har hovedsageligt fundet sted i de sidste 20 år. De investeringer, der blev foretaget med massificeringen i uddannelse, var ikke kun koncentreret i én region i Tyrkiet, men blev realiseret på en måde, der dækkede alle regioner. Det er især værd at understrege, at det segment, der har størst gavn af massificeringsfasen i uddannelse, er det relativt dårligere stillede segment af samfundet med hensyn til socioøkonomisk status. Hvis jeg derudover skal understrege følgende pointe, er der ikke sket et fald i uddannelseskvaliteten, som hævdet, med massificeringen. Vigtige internationale uddannelsesforskninger som PISA og TIMSS viser, at vores uddannelsessystems succes konstant øges. På det punkt, vi nåede i dag, har vores børn og unge i hvert hjørne af vores land haft mulighed for at få adgang til alle uddannelsesniveauer, fra førskole til videregående uddannelse. Mens skolegangen på de videregående uddannelser var omkring 2000 procent i 14, er den nået op på 44 procent i dag.”

Øzer understregede, at hovedtemaet for det 20. Nationale Uddannelsesråd var "Lige muligheder i uddannelse", sagde Özer:

"Vores pligt er at sikre, at alle vores børn kan drage fordel af uddannelsesmuligheder lige og retfærdigt, så de kan realisere deres eget potentiale og blive et produktivt individ. Vi skal sikre lige muligheder i uddannelse så stærkt, at vores børns sociale, økonomiske og kulturelle forskelle uden for skolen; ikke direkte former deres uddannelsesproces og fremtid. Vi skal sikre lige muligheder i uddannelse så stærkt, at deres familiers socioøkonomiske baggrund ikke forårsager uretfærdighed i uddannelsesprocessen for vores børn. Mens vi bevægede os mod dette mål, ønskede vi at inkludere Tyrkiets fælles sind og fælles horisont i vores beslutningsproces. Til dette formål har vi fastlagt hovedtemaet for det 20. Nationale Uddannelsesråd til at være "Lige muligheder i uddannelse".

Erklærer, at deres mål er at øge kvaliteten af ​​uddannelse og at sikre, at alle børn har adgang til kvalitetsuddannelse, efter betydelige forbedringer i uddannelse og enorme infrastrukturinvesteringer, sagde Özer:

”Det er blevet endnu mere kritisk for os at få vores interessenters meninger om et emne, som hele verden har diskuteret og taget vigtige skridt på, såsom lige muligheder i uddannelse, især under denne epidemiske proces, vi oplever. Der er et stort kapløb mellem lande i det globale konkurrencemiljø. Lande konkurrerer ikke kun økonomisk, de er også i konstant konkurrence med hensyn til uddannelsessystemerne. Næsten alle lande gør en stor indsats for at forbedre uddannelsessystemet og afsætter enorme budgetter. Hovedårsagen til dette er, at investering i uddannelse er den vigtigste investering i fremtiden i landets udvikling i alle aspekter. Forskning viser, at erhvervsfaglige og tekniske uddannelser har en strategisk betydning både i forhold til at levere de kompetencer, som arbejdsmarkedet har brug for, og for at nedbringe ungdomsarbejdsløsheden. I denne sammenhæng er det vores prioritet at forbedre den faglige og tekniske uddannelse yderligere, som er blevet udtømt af uretfærdigheden af ​​koefficientansøgningen, som trådte i kraft i 1999 og har været i kraft i mere end 10 år, og at gøre uddannelsen , produktion og beskæftigelse cyklus stærkere. I denne sammenhæng ser vi erhvervsuddannelse og teknisk uddannelse som et strategisk spørgsmål for Tyrkiets fremtid og ønsker, at det skal drøftes udførligt i rådet.”

Øzer understregede, at den vigtigste faktor i forskningen, der vil øge kvaliteten af ​​uddannelsen, er lærere, sagde, at den tredje dagsorden, de ønskede at blive diskuteret og udviklet i rådet, var "Professionel udvikling af lærere", og bemærkede, at enhver investering lavet i lærere ville direkte påvirke uddannelsessystemets succes.

Minister Özer udtrykte sin store glæde over, at loven om lærerfaget, som præsident Erdoğan gav den gode nyhed den 24. november, lærernes dag, vil blive præsenteret for parlamentet, og ønskede, at rådet ville bringe fordele for hele uddannelsessamfundet og vores Land.

Rådsmødet, der varer til den 3. december, afholdes efter åbningsceremonien på rådsmødets første dag. På rådets sidste dag, som fortsætter med specialkommissionens arbejde på andendagen, vil specialkommissionens rapporter blive præsenteret for generalforsamlingen, og der vil blive stemt om anbefalingerne.

Vær den første til at kommentere

Yorumlar