Forslag til brændstoføkonomi i køretøjer

Forslag til brændstoføkonomi i køretøjer
Forslag til brændstoføkonomi i køretøjer
Tilmeld  


Køretøjer har to vigtige udgiftsposter. Disse kan opdeles i købs- og brændstofgebyrer. Købsgebyrer; kan variere afhængigt af forskellige faktorer såsom mærke, model, motortype eller udstyr. Brændstofprisen kan sænkes ved at reducere køretøjets brændstofforbrug. Af denne grund har vi samlet nogle små tricks, du kan gøre for at spare brændstof i køretøjer. Hvordan kontrollerer man brændstofforbruget i et køretøj? Hvad skal man gøre for brændstoføkonomi i køretøjet? Påvirker overbelastning køretøjets brændstofforbrug?

Men lad os først tale om, hvor brændstofforbrugsværdien kan kontrolleres.

Hvordan kontrolleres brændstofforbruget?

Selvom det varierer alt efter mærke og model, er der i dag et område, hvor brændstofforbrugsværdien er placeret på instrumentpanelet på alle køretøjer. Her kan du se, hvor meget brændstof der forbruges pr. 100 kilometer.

Hvis du undrer dig over, hvor meget brændstof køretøjet bruger pr. kilometer, skal værdien her divideres med 100. For eksempel, hvis køretøjet bruger 100 liter brændstof pr. 7 kilometer, betyder det, at det bruger 0,07 liter brændstof pr. kilometer. Ved at gange dette tal med 1 liters brændstofafgift kan du se, hvor meget TL køretøjet har brugt pr. kilometer.

Hvis vi accepterer køretøjet som benzin og tager literprisen på benzin som 8 TL, bliver brændstofforbrugsværdien pr. kilometer 0,56 TL. Med andre ord bruger køretøjet 56 cents brændstof pr. kilometer.

Brændstofforbruget kan stige på grund af mange faktorer, såsom for høj belastning, trafik eller brug af uegnede dæk til årstiden. Så hvad er de faktorer, der øger brændstofforbruget?

Hvad skal man gøre for brændstoføkonomi i køretøjet?

Den vigtigste faktor, der påvirker brændstofforbruget, er den måde, køretøjet bruges på. Brændstofforbruget stiger markant, hvis hastigheden hurtigt øges eller sænkes under kørslen. Bortset fra dette er de faktorer, der påvirker køretøjets brændstofforbrug, listet som følger:

  • trafik
  • Uegnede dæk
  • overbelastning
  • Forsømme
  • vinduesåbning
  • Forskellige køretilstande

Det er selvfølgelig almindelige problemer. Bortset fra disse kan brændstofforbruget stige på grund af sjældne problemer såsom funktionsfejl, der kan opstå i køretøjets understel. Så hvad skal der gøres for at spare brændstof?

Åbn ikke Windows

Mærker designer køretøjer, så de bliver mindre påvirket af vindmodstand. Køretøjerne påvirkes således minimalt af vindens modstandseffekt, mens de er i bevægelse. Når vinduerne åbnes, stiger vindfriktionsværdien, og køretøjet bruger mere brændstof end normalt.

Af denne grund anbefales det ikke at åbne vinduerne for at reducere brændstofforbruget. Hvis der er et problem på grund af temperatur, kan klimaanlæg betjenes.

Undgå høj hastighed

Med den nye generation af hastighedsmålingsteknologier foretages øjeblikkelig hastighedsmåling ikke mange steder. I stedet for at se på gennemsnitshastighedsværdien. På sådanne veje og motorveje kan du nogle gange accelerere pludseligt. Acceleration får pludselig motoren til at bruge meget mere brændstof end normalt. I nogle tilfælde kan brændstofforbruget stige op til det dobbelte af den ideelle værdi. Af denne grund bør pludselig acceleration undgås, medmindre det er nødvendigt af hensyn til trafiksikkerheden.

Tjek trafiktider

Køretøjer bruger mest brændstof, når de stopper og letter. Af denne grund stiger brændstofforbruget markant i trafiktimerne i storbyer som Istanbul eller Izmir. Hvis det er muligt, rådes chauffører til ikke at rejse i myldretiden.

Hybridbiler og meget brændstofeffektive køretøjer såsom Kia Niro nyder dog godt af særlige teknologier såsom regenerativ bremsning. Med disse teknologier oplades batteriet i den elektriske motor, når køretøjet sænker farten.

Derudover gør hybridbilmodeller som Kia Niro brug af elmotoren ved lave hastigheder og bruger ikke så meget benzin som muligt. Med andre ord skaber tung trafik ikke et stort problem for hybridbiler sammenlignet med diesel- eller benzinbiler. Kort sagt kan vi sige, at hybriden er en brændstoføkonomisk motortype.

Vær opmærksom på dæk

"Hvordan sparer man brændstof?" Dæk er et andet vigtigt spørgsmål, som bør overvejes af dem, der leder efter svaret på spørgsmålet. Fordi brugen af ​​egnede dæk tager en vigtig plads i brændstofbesparende tricks. Typer af dæk fremstillet til en bestemt sæson, såsom vinter eller sommer, øger brændstofforbruget på forskellige årstider.

For eksempel holder vinterdæk lavet af blød dej meget mere på jorden, fordi lufttemperaturen er høj om sommeren. Af denne grund kan køretøjet forbruge meget mere brændstof end normalt. Ud over brændstofbesparelser kan brug af dæk, der ikke er egnet til sæsonbestemte forhold, også bringe trafiksikkerheden i fare.

Et andet problem, at dæk påvirker brændstofforbruget, er trykket. Hvis dæktrykket ikke er ideelt, stiger brændstofforbruget markant. Chauffører, der ikke kender den ideelle dæktrykværdi for køretøjet, bør tjekke instruktionsbogen eller indersiden af ​​førerdøren.

Endelig skal bilister, der skal købe nye dæk, også lære om de punkter, der skal tages i betragtning ved køb af køretøjsdæk, såsom dækstørrelse, dæktype og dæksymboler for ikke at få problemer med brændstofforbruget.

Forsøm ikke vedligeholdelse

Mærker offentliggør bestemte vedligeholdelsesperioder for hvert køretøj. Disse perioder er underlagt en kilometer- eller årsgrænse. For eksempel finder periodisk vedligeholdelse af Kia Sportage sted inden for 15 tusinde kilometer eller 1 år. Med andre ord, selvom du ikke overstiger 15 tusinde kilometer på 1 år, skal du have periodisk vedligeholdelse.

Ved periodisk vedligeholdelse udskiftes køretøjets filtre, og væskerne kontrolleres. Det ideelle niveau af filtre og væsker reducerer brændstofforbruget betydeligt. Derudover udføres der også rutinetjek af køretøjet under periodisk vedligeholdelse. Hvis der er en usædvanlig situation i køretøjet, informeres du om emnet. Hvis du godkender ændrings- eller reparationstilbuddet, vil dit køretøj blive repareret.

Kort sagt, periodisk vedligeholdelse sikrer, at dit køretøj fungerer på en ideel måde. Både køretøjet oplever således ingen problemer, og problemer såsom øget brændstofforbrug på grund af funktionsfejl er ikke stødt på.

Påvirker overbelastning brændstofforbruget?

Hver belastning, der tilføres køretøjet, får motoren til at arbejde hårdere for at bevæge sig. Derfor kan brændstofforbruget stige. For ikke at øge brændstofforbruget anbefales det, at der ikke er ekstra last i bagagerummet, og at køretøjets bagage ikke skal bæres uden for rejsen.

Hvad er indstillingerne, der påvirker brændstoføkonomien?

"Hvad skal der gøres for at spare brændstof?" Et andet spørgsmål, der er lige så vigtigt som vedligeholdelse og dækkontrol i spørgsmålet, er mods. Selvom det varierer alt efter mærkerne, kan de tilstande, der normalt købes med navne som Eco og Sport, forårsage alvorlige forskelle i brændstofforbruget.

Generelt observeres højere brændstofforbrug i tilstanden kaldet Sport og lavere brændstofforbrug i tilstanden Eco.

Hvilket omdrejningstal er ideelt til brændstoføkonomi?

Til sidst, "Hvor mange cyklusser kræves der for at spare brændstof?" Vi er nødt til at afklare spørgsmålet. Mange bilmyndigheder siger, at omdrejningstallet på 2500 til 3000 for benzinmotorer og 2000 til 5000 for dieselmotorer er ideelt med hensyn til brændstofforbrug. Med andre ord kan du justere omdrejningsområdet efter dit køretøjs type og spare brændstof.

Vær den første til at kommentere

Yorumlar