Hvis barnet ikke får mad af kærlighed og tillid, vokser det op i traumer

Hvis barnet ikke får mad af kærlighed og tillid, vokser det op i traumer
Hvis barnet ikke får mad af kærlighed og tillid, vokser det op i traumer
Tilmeld  


Üsküdar Universitets stiftende rektor, psykiater Prof. Dr. Nevzat Tarhan påpegede, at hjerneudviklingen hos babyer og børn, der er blevet udsat for vold af deres familier, er negativt påvirket. Nyheden om vold mod børn fra mange byer i de seneste dage har vakt offentlig forargelse. Især nyhederne om babyer og børn, der er blevet udsat for vold af deres forældre, fik reaktioner fra alle samfundslag. Med angivelse af, at der er 5 typer af vold i hjemmet, nemlig fysisk vold, fysisk misbrug, seksuelt misbrug, følelsesmæssigt misbrug og følelsesmæssig omsorgssvigt, siger Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde, at to vigtige fødevarer i barnets åndelige udvikling er kærlighed og tillid. Tarhan bemærkede, at det barn, der ikke kan modtage kærlighed og tillid, vil vokse op i traumer, tilføjede Tarhan, at behandling er vigtigere end straf i kampen mod vold i hjemmet. Tarhan gjorde også opmærksom på effekten af ​​gruppestress på vold.

Der er 5 typer af vold i hjemmet

Med angivelse af, at typen af ​​vold, herunder vold mod børn, er omtalt som "vold i hjemmet" i litteraturen, siger Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde: "Vold i hjemmet kan være mod kvinder såvel som ubeskyttede og sårbare børn og børn i den tidlige barndom. Vi psykiatriske fagfolk ser på Childhood Trauma Scale i alle tilfælde. Her nævnes fem former for vold: fysisk vold, fysisk misbrug, seksuelt misbrug, følelsesmæssigt misbrug og følelsesmæssig omsorgssvigt.” sagde.

Barnet efterlades uden kærlighed i følelsesmæssig omsorgssvigt

Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde: "Det er fysisk mishandling at låse barnet inde på værelset, for at skræmme ham, at jeg vil brænde dig. Ved følelsesmæssigt misbrug er der ingen fysisk vold, men barnet bliver frataget mange følelser og udsultet. For eksempel kan de blive følelsesmæssigt truet ved at sige, at jeg ikke elsker dig. Eller hun kan blive følelsesmæssigt misbrugt af truslen om, at hendes mor kan komme til skade. Følelsesmæssig omsorgssvigt er en af ​​de mest almindelige former for vold. I dette efterlades barnet uden kærlighed.” han sagde.

Kærlighed og tillid er to vigtige psykologiske fødevarer

Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde: "Hvis du ikke giver nok mad, drikke og den mad, han har brug for, mens du opdrager barnet, bliver han ikke syg og udvikler sig, og pludselig vil døden indtræffe. På samme måde skal det ikke glemmes, at barnet har både psykologisk mad og mad samt fysisk mad. Der er to psykologisk vigtigste fødevarer: den ene er kærlighed, den anden er tillid. Hvis barnet ikke får næring fra kærlighed og tillid, ikke kan føle sig trygt og er i et kærlighedsløst miljø, vokser barnet op i traumer.” advaret.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde: "Traumerne oplevet i denne periode forstyrrer barnets hjernenetværk. Det barn har en indlæringsvanskelighed i fremtiden. I fremtiden opstår der forskellige udviklingsforstyrrelser hos barnet, og der opstår mental retardering. Der opstår problemer med nogle verbale, følelsesmæssige og sociale færdigheder." han sagde.

Hvis barnet ikke føler sig trygt, kan det føre til autisme og skizofreni

Understreger, at chokoplevelserne i 0-6-årsperioden er, at barnet føler sig uelsket og utryg, siger Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Selv et kærlighedsløst og usikkert barn beskrives i litteraturen som følger: Barnet græder hele tiden. Denne tilstand kaldes moderens deprivationssyndrom. Når nogen nærmer sig ham, stopper han op og kigger. Hvis det ikke er hendes mor, begynder hun at græde igen. Dette anses nogle gange for at være frækt. Barnet føler sig faktisk forladt i skoven, når der ikke er en sikker tilknytning. Hos svært stimulerede børn føler barnet sig i et utrygt miljø. Frygt, ikke tillid, bliver den dominerende følelse hos barnet. Fordi hun ikke føler sig tryg i sit liv, lukker hun sig ind, og hvis denne situation varer i lang tid, hvis den er kontinuerlig og kontinuerlig, fører det til barndomsautisme og barndomsskizofreni.” advaret.

En voldelig forælder ser deres barn som en slave...

Med angivelse af, at børn, der udsættes for intens og konstant vold, tages under statsbeskyttelse, siger Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde: "Det er sundere, hvis disse børn vokser op uden en mor og far. De bliver taget fra deres familier ved en domstolsafgørelse og givet til statsbeskyttelse. Moderen kan ikke moder og beskytte disse børn. Faderen er voldelig. I sådan et tilfælde er det helt naturligt og rigtigt, at staten tager barnet ved at sige, at man ikke kan være forælder. Der er behov for seriøs lovregulering i denne henseende i Tyrkiet. Alle skal lære, at børn også har rettigheder. En mor eller far, der udviser vold mod barnet, ser barnet som en slave. Eller han ser barnet som et lem som en arm og et ben.”

Ved at evaluere stigningen i denne type vold i samfundet i de seneste dage, har Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde: "I sådanne tilfælde kan gruppestress ofte nævnes. Der er nyheder om, at en person, der aldrig har brugt vold før, begår vold. Ofte sker sådanne hændelser af vrede. Disse mennesker har en alvorlig vredeskontrolforstyrrelse og impulskontrolforstyrrelse. Han kan ikke kontrollere sin vrede og fortryder det senere. Sådanne tilstande kræver behandling. Barnet tages fra dem. Tvangsbehandling og rehabilitering bør gives til forældrene ved en domstolsafgørelse." han sagde.

Forældre, der bruger vold, bør have en prøvetid

At bemærke, at i vores land kunne infrastrukturen til at udføre obligatorisk rehabilitering for sådanne situationer ikke etableres, sagde Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde: "Domstolene træffer beslutninger om dette spørgsmål, men de er hjælpeløse. Den største pointe og den vigtigste mangel, som Tyrkiet mangler i øjeblikket, er prøvetidspraksis i kampen mod vold i hjemmet. Den, der udøver vold mod barnet, skal ikke have lov til at tage barnet, før han eller hun får tvangsbehandling og undervisning på rehabiliteringscentre og anmeldes, at personen kan blive mor og far igen. Kriminalforsorgen, som anvendes ved stofmisbrug, bør også anvendes her. Hvis vi ikke gør dette, kan børn blive til kriminalitetsmaskiner i fremtiden. Børn, der er ofre for vold, bliver ofte voldsudøvere i fremtiden.” advaret.

Udbredt vold forbundet med gruppestress

Bemærker, at forekomsten af ​​vold i samfundet er relateret til gruppestress, siger Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Hvornår øges volden i en kultur? Det stiger, hvis der er gruppestress. Hvis der er stress i familien, hvis der er vold i familien, hvis der er stress i arbejdsmiljøet. Argumenter og voldsforbrydelser øges, når der er gruppestress. Hvis vi betragter hele Tyrkiet, hvis der er gruppestress i landet, kan det have en oversvømmende effekt i den seneste tids vold. Det er nødvendigt at analysere det godt. Er der en stigning i social stress? Der er øjne. Vi ser, at disse hændelser stiger statistisk. I et sådant tilfælde er det nødvendigt at implementere praksis, der vil skabe tillid til samfundet og reducere frygt.” han sagde.

Den tilgang, der forklarer alt økonomisk, ville være forkert...

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Hvad øger borgernes loyalitet? Den første er at elske sit hjemland, den anden er at føle sig sikker i sin fremtid, og den tredje er at blive fodret. En tilgang, der forklarer alt økonomisk, ville være forkert."

Der er behov for politikker, der giver tillid til samfundet...

Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde: "Den yngre generation er den globale generation og den generation, der går med globale sandheder. Fædrelandets og nationens idealisme, som vi omtaler som nationalkarakteren for senere generationer, er sekundær i den nuværende generation. Vi kan ikke overbevise denne unge generation med patriotismeidealisme. Vi skal give dem grunde til at elske deres hjemland og fremtiden. For at disse politikker skal ændre sig igen, er der brug for politikker, der giver tillid til samfundet." sagde.

prof. Dr. Nevzat Tarhan udtalte, at den vigtigste løsning end straf i kampen mod vold i hjemmet er behandling, "Mor og far bør have en behandlingsbeslutning, som er vigtigere end straf. Hvis der gives samtykke, skal der gives behandling.” sagde.

Moderskab og faderskab skal læres

Han bemærkede, at de seneste begivenheder i familien afslører, at der er en krise i denne institution, siger Prof. Dr. Nevzat Tarhan sagde:

»Hvis sådanne begivenheder kommer ud af familien, betyder det, at der er en krise i familien. Det betyder, at der er en brand. Vores ministerium for familie- og socialpolitikker kan ikke finde en løsning på denne brand. Barnets vækst i trygge rammer er altafgørende. Barnets største behov er at være i trygge rammer og have et familiemiljø, der elsker og værdsætter det. Hvis du ikke kan skabe et miljø, der vil give sikker tilknytning i et familiemiljø, er disse mennesker ikke gode forældre. Hvis barnet kommer bange hjem eller stikker af hjemmefra, er man ikke en god forælder. Forældreskab bør undervises. Du får kørekort, men ingen kørekort til at være forældre. Sådanne mennesker, hvis de går gennem ægteskabsmodenhedsprocessen, producerer andre løsninger, selvom de er uddannede. Maslow har et ordsprog: 'En mand, hvis eneste værktøj er en hammer, ser ethvert problem som et søm.'

Vær den første til at kommentere

Yorumlar