Tyrkiet fra Antalya Lufthavn Udbud Kazan8.5 milliarder euro

Tyrkiet fra Antalya Lufthavn Udbud Kazan8.5 milliarder euro
Tyrkiet fra Antalya Lufthavn Udbud Kazan8.5 milliarder euro
Tilmeld  


Adil Karaismailoğlu, minister for transport og infrastruktur, udtalte, at det højeste bud i Antalya Lufthavns udbud blev givet af TAV Airports AŞ-Fraport AG-forretningspartnerskabet, og at Tyrkiet blev tildelt udbuddet. kazanMed angivelse af, at prisen er 8.5 milliarder euro, understregede han, at 2.1 milliarder euro af denne pris vil blive betalt forud. Karaismailoğlu understregede, at forretningspartnerskabet TAV Airports AŞ-Fraport AG har forpligtet sig til at investere 765 millioner euro, sagde: "Udbuddet er en indikation af tilliden til vores lands økonomi."

Minister for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu afgav en erklæring om udbuddet af Antalya Lufthavn. Udbud er et vigtigt spørgsmål for Tyrkiet. kazanKaraismailoğlu, som erklærede, at han er ejer af projektet, oplyste, at 8 virksomheder købte filer i udbuddet om opførelse af yderligere investeringer til kapacitetsforøgelse af Antalya Lufthavn og tildeling af indenlandske/internationale terminaler, almenluftfart, CIP-terminaler og deres Tillæg ved Leje, og at 3 af dem fik godkendt deres Stedsdokumenter.

Karaismailoğlu bemærkede, at to virksomheder afgav bud på udbuddet, og oplyste, at auktionen startede, efter at kuverterne fra Vnukovo-INTEKAR Yapı og TAV-Fraport AG er blevet åbnet. Transportminister Karaismailoğlu påpegede, at det højeste bud på 12 mia. 7 procent af den 250-årige lejepris betales forud. Denne omkostning sammen med moms svarer til 8 milliarder 555 millioner euro. Udbuddet dækker perioden fra januar 25 til december 25, hvor den eksisterende aftale udløber.

BETJENINGSTID 25 ÅR

Karaismailoğlu oplyste, at TAV Airports AŞ-Fraport AG joint venture afgav et investeringstilsagn på 765 millioner 252 tusind 109 Euro og fortsatte som følger:

"Projektet udvider de indenlandske og 2. internationale terminaler, opførelsen af ​​den 3. internationale terminal og almenluftfartsterminalen, VIP-terminalen og State Guesthouse, investeringer for at øge forpladskapaciteten, opførelsen af ​​en ny teknisk blok, tårn og sender station, brændstoflager og distributionsanlæg. omfatter investeringer såsom byggeri. Byggeperioden for faciliteterne vil være 36 måneder, og driftsperioden vil være 25 år.”

INVESTERINGSBEHOV DØDES HURTIG MED BOT-PROJEKTER

Karaismailoğlu gav udtryk for, at de virksomhedspartnere, der deltager i udbuddet, er udenlandske investorer, og understregede, at deltagelse af tyrkiske, franske og tyske partnerskaber og tyrkisk-russiske partnerskabsvirksomheder i udbuddet er en indikator for deres tillid og interesse for økonomien.

Transportminister Karaismailoğlu udtrykte, at investeringsbehovet opfyldes hurtigere med Build-Operate-Transfer-modellen, sagde: "Vores land genererer også indtægter. Tyrkiet skal køre beslutsomt og dynamisk. "Dette er et maraton, det skal gøre støt fremskridt mod de forreste rækker ved at bruge de bedste energikilder," sagde han.

INFRASTRUKTURRENOVERINGSPROJEKTER ER VITALT I FREMTIDENS TYRKIET

Karaismailoğlu udtalte, at turismeaktiviteten vil fortsætte med at stige og sagde: "Det er afgørende at udvikle projekter for at forny infrastrukturen i lufthavnene i turismecentrene i fremtidens Tyrkiet. Antalya, som har en stor andel i at gøre vores land til et globalt brand inden for turisme, fastholder kun denne påstand, hvis det henvender sig til projekter baseret på en turismeorienteret udviklingstilgang. Med denne forståelse er nye projekter og investeringer for at udvikle Antalya Lufthavn med et innovativt og visionært perspektiv vigtige for os."

Vær den første til at kommentere

Yorumlar