Svigsyndrom kan vende op og ned på dit liv

Svigsyndrom kan vende op og ned på dit liv
Svigsyndrom kan vende op og ned på dit liv
Tilmeld  


Üsküdar University NP Feneryolu Medical Center Psykiater Dr. Dilek Sarıkaya evaluerede Capgras syndrom, dets symptomer og behandling.

Capgras syndrom er også kendt som impostor syndrom eller Capgras vrangforestilling. En person med Capgras syndrom kan for eksempel beskylde sin ægtefælle for at være en svigagtig person, der forsøger at efterligne sin ægte ægtefælle. Med angivelse af, at sygdommen generelt ses hos kvinder, og aldersspændet strækker sig fra voksen alder til alderdom, understreger eksperter, at skizofreni ofte følger med den. Eksperter slår fast, at Capgras Syndrom kan udgøre en fare for kommunikationsproblemer og personens nære omgivelser, at det skal behandles.

Üsküdar University NP Feneryolu Medical Center Psykiater Dr. Dilek Sarıkaya evaluerede Capgras syndrom, dets symptomer og behandling.

Beskrives som vedvarende vrangforestillinger

Psykiater Dr. Dilek Sarıkaya sagde: "Dette syndrom blev først beskrevet i 1923 af Capgras og Reboul-Lachaux. Det blev accepteret, at dette syndrom, som man mente var meget sjældent på det tidspunkt, det først blev beskrevet, senere kan optræde hyppigere end forventet. sagde.

Opmærksomhed! Findes normalt hos kvinder

Speciallæge Dr. Dilek Sarıkaya sagde, at i Capgras syndrom, som også er kendt som bedragersyndrom eller Capgras vrangforestilling, tror en person, at "en pårørende har ændret sit ansigt med en løgnagtig bedrager, der ønsker at erstatte ham". Dr. Sarikaya fortsatte:

”Man kan for eksempel beskylde sin ægtefælle for at være en bedragerisk person, der forsøger at efterligne sin rigtige ægtefælle. Det kan ikke bare være en person, der er anklaget for bedrageri, men også et dyr, en genstand eller et helt hus. Det er også almindeligt at tro, at andre har erstattet deres forældre. Disse vrangforestillinger fører til kommunikationsproblemer. Frygt som skepsis, at føle sig i fare og konstant at være på vagt kan nogle gange udgøre en fare for patienten og hans/hendes nærmeste omgivelser. Sygdommen ses mest hos kvinder, og aldersspændet strækker sig fra voksen alder til alderdom.”

Ses ofte med skizofreni

Sarıkaya sagde, at Capgras syndrom er forårsaget af et problem i hjernens ansigtsgenkendelsessystem, "Det ses ofte sammen med psykotiske lidelser som skizofreni. Nogle gange kan det vise sig som de første menstruationssymptomer på skizofreni. I de fleste tilfælde er psykosen af ​​paranoid type. Det er kendt, at Capgras syndrom også kan ses ved mani og psykotisk depression. Det kan også opstå på grund af organiske årsager såsom hjernetumorer, demens, hjerneblødninger og cerebrale vaskulære okklusioner med en hastighed på 25 til 50 procent. Capgras syndrom kan påvirke mellem 16 og 28 procent af mennesker med demens med Lewy-kroppe og omkring 15 procent af mennesker med Alzheimers." brugte udtrykkene.

Det skal behandles

Psykiater Dr. Dilek Sarıkaya sagde: "Disse mennesker skal gennemgå en detaljeret neuropsykiatrisk evaluering og afgøre, om der er en underliggende organisk årsag. Brug af antipsykotiske eller antidemensmedicin i behandlingen, og endda inddragelse af stemningsstabilisatorer i behandlingen, hvis stemningssymptomer er til stede, kan overvejes. sagde.

Vær den første til at kommentere

Yorumlar