Hvor meget bliver den nye mindsteløn? Hvad er lønmodtagernes minimumsløn?

Hvor meget bliver den nye mindsteløn? Hvad er lønmodtagernes minimumsløn?
Hvor meget bliver den nye mindsteløn? Hvad er lønmodtagernes minimumsløn?
Tilmeld  


Præsident Erdoğan talte om minimumslønnen, der forventes af millioner af ansatte, og sagde: "Vores arbejde med mindstelønnen fortsætter. Det vil blive annonceret hurtigst muligt. Vi vil hæve mindstelønnen meget højere, end det hidtil er opnået,” sagde han. I går blev det første møde afholdt om mindstelønnen 2022, og så blev de første tal offentliggjort. Så hvornår afholdes 2022. og 2. møde for mindstelønnen 3?

Vedat Bilgin, minister for arbejde og social sikring, signalerede, at der ville blive foretaget en seriøs forhøjelse og udtalte, at de ikke ville presse mindstelønnen mod inflationen. Mindstelønnen, der anvendes i dag, er 3.577 brutto og 2.825 netto netto. Udgiften til arbejdsgiveren er 4.203 lira.

Det første møde for 2022 mindsteløn blev afholdt i går, og de første tal blev offentliggjort. Derefter blev den anden og tredje mødedato annonceret for at bestemme minimumslønnen 2022-tallet.

Det andet mindstelønsmøde afholdes tirsdag den 7. december kl. 14.00 i TÜRK-İŞ og det tredje møde torsdag den 9. december kl. 10.00:XNUMX i TİSK.

Vedat Bilgin, minister for arbejde og social sikring, delte undersøgelsen lavet med arbejdere og arbejdsgivere ved minimumslønfastsættelseskommissionen.

"Hvor meget skal mindstelønnen være?"

På mødet i går offentliggjorde arbejds- og socialminister Vedat Bilgin resultaterne af den offentlige meningsmåling om stigningen. "Hvor meget skal mindstelønnen være?" til arbejdere og arbejdsgivere. I den spurgte undersøgelse foreslog parterne forskellige tal for mindstelønnen.

Arbejdsgivere tilsammen for 3.501-3.750 Liras

De fleste arbejdsgivere, der deltog i undersøgelsen, ønskede, at mindstelønnen skulle være mellem 3 tusind 501 og 3 tusind 750 lire. Andelen af ​​dem, der ønskede dette tal, var 39,9 procent. 19,3 procent af arbejdsgiverne oplyste, at det skulle være mellem 3 tusinde 251-3 tusinde 500 lire, og 13,7 procent af dem angav, at det skulle være mellem 3 tusinde 751-4 tusinde lire.

 Arbejdere har høje minimumslønsforventninger

Medarbejderne forventer en højere mindsteløn end arbejdsgiverne. Mens 37,3 procent af de ansatte, der deltog i undersøgelsen, ønskede, at mindstelønnen skulle være mellem 3 tusind 750 og 4 tusind lire, angav 13 procent, at den skulle være mellem 4 tusind og 4 tusind 500 lire.

Det gennemsnitlige tal i undersøgelsen delt af minister Bilgin var 3 tusind 924 lire.

Minimumslønerklæring fra formanden

Præsident Erdoğan sagde i en erklæring om den mindsteløn, der forventes af millioner af ansatte, "Vi vil beskytte vores arbejdere mod inflation." Med hensyn til de 3600 yderligere indikatorer sagde Erdoğan: "Vi er fast besluttet på dette spørgsmål. Med denne beslutsomhed vil vores pensionister have et meget fredeligt miljø." brugte udtrykkene.

Erdoğan sagde, at de har forhandlet med de relevante ministre og partiledelsen om mindstelønnen, "Minimumslønnen har været et vigtigt emne for vores land siden 2002. kazanioner blev opnået. Mens nettomindstelønnen for en enlig og barnløs arbejdstager var 2002 TL ved udgangen af ​​184, hævede vi dette beløb til 2021 TL i 2. Mindstelønnen er steget nominelt 825 gange siden 2002. Den reale minimumsløn var 15,3 procent. Stigningen i den reelle værdi af mindstelønnen er en indikator for vores arbejderes stigende købekraft. I betragtning af den købekraft, som minimumslønnen giver til arbejderen ifølge internationale data, rykkede vores land, som var nummer 131 i 2002 i indekset, der inkluderer europæiske lande og USA, op til 14. pladsen i 2021. Vi vil fortsætte med at øge vores arbejderes købekraft," sagde han.

For at forklare, hvad der er blevet gjort for pensionister indtil videre, sagde Erdogan: "Pensionister var blandt vores prioriteter, og det vil være det samme i fremtiden."

Vær den første til at kommentere

Yorumlar