Basketball Basics for begyndere

Tyrkisk basketballforbund

Basketball er den mest fulgte sport efter fodbold. Millioner af mennesker rundt om i verden ser ikke kun basketballkampe, men øger også deres begejstring ved at placere væddemål. Derudover drømmer mange børn og unge om at blive basketballspiller, da basketball er den mest populære og mest indbringende sport. Du kan finde detaljerede oplysninger om basketball i denne artikel.

Hvordan spilles basketball?

Basketball er en sport, der spilles af to hold på fem hver. Det spilles i form af at kaste bolde i kurvene, der består af en 3.05 cm diameter cirkel i en højde af 45 meter fra jorden i et rektangulært felt. Da puljen er høj, spilles dette spil normalt af høje mennesker.

Der er fem spillere på banen fra begge hold. De har også syv spillere som indskiftere. Antallet af dommere er også tre. En af dommerne bliver overdommer. Spillet begynder med en hoppebold fra XNUMX. dommeren. Holdet, der fanger bolden, går til angreb. Det andet hold forsøger ikke at score ved at forsvare deres bøjle.

Hvad er reglerne for basketball?

1- Spillet spilles i fire perioder. Varigheden af ​​hver periode er 10 minutter. I anden periode er pausetiden 15 minutter og hvileperioden mellem de øvrige perioder er 1 minut. Hvert hold har ret til én time-out i de første tre perioder og to time-outs i den fjerde periode.

2- Når spillet er stoppet, stoppes også uret.

3- Spilleren, der modtager 5 fejl, forlader banen.

4- Hvis et af holdene begår 4 fejl i en periode, kalder det andet hold et to-skuds frikast for hver efterfølgende fejl.

5- Uanset hvilket hold der har bolden, skal det kaste bolden i modstanderens kurv inden for 24 sekunder. Han skal forlade sin egen bane inden for 8 sekunder. Hvis han ikke kan få bolden ind i kurven eller ud af sin egen bane inden for denne tid, går bolden til modstanderen.

6- Der er linjer, der former feltet i spillet. En af disse linjer er 3 tallinjen. Tal, der kastes uden for linjen, beregnes som 3, tal, der kastes indenfor, beregnes som 2. Hver bold, der kastes fra fejl, tilføjes som et point.

7- Det hold, der scorer flest point på 40 minutter, erklæres som vinder. De får 2 point, 1 point gives til det tabende hold. Hvis uafgjort ikke brydes inden for tidsfristen, gives der yderligere 5 minutter.

Hvordan organiseres basketballkampe?

Det er det tyrkiske basketballforbund, der organiserer og administrerer basketballligaer og -kampe i Tyrkiet. I vort land;

•  Mænds Superliga (BSL)
  •  Kvinders Superliga (KBSL)
  •  Tyrkisk Basketball Liga (TBL)
  •  tyrkiske kvinders basketballliga)
  •  Tyrkisk Basketball 2. Liga (TB2L)
  •  Basketball Development League (BGL)
  •  Mænds Basketball Regional League (EBBL)
  •  Kvinders Basketball Regional League (KBBL) spilles.

Hvert hold spiller i deres egen liga i to-trins ligastil. I slutningen af ​​ligaen matches de otte bedste hold i form af 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 i form af eliminering.

Basketballkampes scoreberegning

Der er 16 hold i basketball superligaen. Disse hold møder hinanden i en to-trins ligastil. Holdet der slår deres modstander får 2 point. Det tabende hold tildeles 1 point. Der er ingen lodtrækninger i basketballkampe. Der gives yderligere 5 minutter, indtil et hold scorer flere point.

Når ugens kampe er overstået stilling i basketballligaen bliver udregnet. Holdene er rangeret som dem med flest sejre og det højeste gennemsnit i point.