Cem Bölükbaşı opnåede den bedste Formel 2-præstation i Monaco

Cem Bolukbasi underskrev den bedste formelpræstation i Monaco

Den nationale racerkører Cem Bölükbaşı konkurrerede i den femte del af Formel 2-verdensmesterskabet i Monaco. Bölükbaşı viste den bedste præstation i sin Formel 12-karriere ved at blive nummer 11 i sprintløbet og 2. plads i hovedløbet.

Tyrkiets første Formel 2-racerkører, Cem Bölükbaşı, vakte opmærksomhed med sine succesfulde løb på racerverdenens legendariske gadebane, Monaco, i den femte del af 2022 FIA Formel 2 World Championship.

Bölükbaşı startede sprintløbet afholdt lørdag den 28. maj på Monte Carlo-banen på en 18. plads og sluttede på en 12. plads. Den nationale racerkører startede hovedløbet den 29. maj fra 20. række, og med succesfulde afleveringer gik han op på en 9. plads, afsluttede løbet på en 11. plads og nærmede sig det første race point. Bölükbaşı var steget til 10. pladsen under løbet.

"Jeg fik en af ​​mine drømme til at gå i opfyldelse"

Cem Bölükbaşı sagde: "Jeg fik en af ​​mine drømme til at gå i opfyldelse ved at tage på den legendariske Monaco-bane. Monte Carlo er en bane, der ikke har mange krydsningsmuligheder, men selvom vi startede bagfra både lørdag og søndag, kom vi i front med vellykkede overgange i starten. Jeg var meget tæt på at score mit første point i hovedløbet. Dette er mit 2. løb i Formel 3. Selvom jeg missede 2 løb på grund af skader og uheld, vænner jeg mig mere og mere til min bil hver dag. Vi vender tilbage fra Monaco med en god succes, vi har stadig flere løb foran os. "Jeg prøver at gøre det bedre i hvert nyt løb," sagde han.

Med støtte fra sine hovedsponsorer All Accor, Borusan Otomotiv og kryptopengebørsen ICRYPEX samt Rixos, Kuzu Group, Zorlu Energy, Turkey Tourism Promotion and Development Agency (TGA), Gentaş, Mesa, Repeat, CK Architecture, Turistam og TEM Agency. Ministeriet for Ungdom og Sport i Republikken Tyrkiet og det tyrkiske bilsportsforbund (TOSFED) støtter også den nationale atlet, der deltager i FIAs Formel 2-mesterskab.

Den sjette del af Formel 2 finder sted i Baku i weekenden den 10.-12. juni. Alle løb i Cem Bölükbaşı i Formel 2-sæsonen kan følges live på kanalerne S Sport, Sport 2 og S Sport +.

FIA Formel 2 Championship løbsplan

Fra den 18.-20. marts på Bahrain International Circuit vil F2 2022-mesterskabet køre i 14 uger, henholdsvis Jeddah, Imola, Barcelona, ​​​​Monte-Carlo, Baku, Silverstone, Spielberg, Le Castellet, Budapest, Spa-Francorchamps, Zandvoort , Monza og Yas. Det fortsætter med de løb, der vil finde sted på lystbådehavnens baner. Mesterskabet, der har samme kalender som Formel 1, afsluttes med finalen på Yas Marina-banen den 18.-20. november 2022.