Hvilke forholdsregler skal tages mod skovbrande

Hvilke forholdsregler skal tages mod skovbrande
Hvilke forholdsregler skal tages mod skovbrande

Üsküdar University Vocational School of Health Services Miljøsundhed – Nød- og katastrofehåndteringsafdelingens leder, Tuğçe Yılmaz Karan, evaluerede skovbrande og de forholdsregler, der skulle tages.

Skovbrande har mange årsager.

Med henvisning til årsagerne til skovbrande sagde Karan: "Det starter med, at forbrændingsreaktionen af ​​de urteagtige eller tynde brændbare materialer i skovbunden, som kaldes ilt, temperatur og brændstof i luften, samles med en vis hastighed. Med de seneste års klimakrise øger meteorologiske og klimatiske forhold som stigende temperaturer, øget tørke og hedebølger desværre hyppigheden af ​​skovbrande og antallet af udsatte områder. han sagde.

Skovbrande giver miljøproblemer

Tuğçe Yılmaz Karan påpegede, at skovbrande ikke kun har en dødelig effekt på naturligt liv og vilde dyr, men også forårsager ødelæggelse af levesteder og migration, og sagde:

”Skovbrande skader ikke kun skovområder, men påvirker også produktionen af ​​skovprodukter, men påvirker også den økologiske balance ved at forårsage katastrofer som erosion, massetab, forringelse af vandressourcer, luftforurening, ørkendannelse, oversvømmelser, jordskred og laviner. Mens skovbrande forårsager spredning af giftige gasser og dampe i atmosfæren ved at påvirke luftkvaliteten negativt, påvirkes globale klimasystemer på grund af stigningen i kulstofemissioner som følge af denne spredning. Bebyggelsen nær og omkring skovområderne er også ramt af branden, som får folk til at miste deres hjem og påvirke deres fysiske og psykiske helbred.

Udover at de skovnære bebyggelser er ramt af skovbrande, er et andet vigtigt område de risikable steder som industrivirksomheder og kraftværker (termiske, nukleare mv.) beliggende nær skoven. På sådanne steder, der indeholder brændbare og eksplosive materialer, kan der ud over påvirkninger af brand forekomme eksplosioner og spredning af kemikalier til miljøet. De skader, der vil opstå på mennesker og miljø som følge af eksplosionen, samt sundhedseffekterne af hvert kemisk eller radioaktivt stof, vil få skaderne forårsaget af branden til at stige eksponentielt.

Der bør gennemføres bevidstgørelsesundersøgelser om skovbrande i regioner, der er sammenflettet med skoven, og der bør trænes i, hvad der kan gøres før, under og efter branden. Derudover skal forskellige faciliteter såsom veje, energitransmissionsledninger, lossepladser, turismeanlæg, miner i skoven inspiceres inden branden, og personalet i disse områder skal trænes.

Derudover skal nye tilladelser, der skal gives fra skove, også vurderes for brandrisiko, og højrisikoanlæg bør ikke tillades til skove eller endda deres nærområder. Der bør skabes et træløst stødpudeområde mellem skoven og boliger og faciliteter i de tilladte anlæg og eksisterende bebyggelsesområder, og den vegetation eller eksplosive/brandbare materialer, der vil øge brandintensiteten i deres haver, bør fjernes.

Det er meget vigtigt for borgerne at optræde ansvarligt i forbindelse med skovbrande. Der bør gennemføres bevidstgørelsesaktiviteter om metoder og brandslukningsmidler, der bruges til at slukke branden, og borgerne bør også deltage i disse oplysningsaktiviteter. Det er meget vigtigt at kunne foretage den første reaktion under en brand. Nogle gange kan det tage tid for brandfolkene at nå det område, hvor branden brød ud. Af den grund er det meget vigtigt for borgerne at kunne foretage den første indsats på branden, indtil ildslukkerne ankommer. For at kunne foretage den første indsats og forhindre spredning af branden, skal alle handlinger, der skal foretages, udføres korrekt. For at være i stand til at tage disse rigtige skridt, bør der udføres bevidstgørelsesundersøgelser, og deltagelse i disse bevidstgørelsesaktiviteter bør sikres. han sagde.

Det er vigtigt at give korrekte oplysninger til svarholdene.

Han bemærkede, at det i den første fase af branden er et af de første skridt, som borgerne skal tage at ringe til indsatsholdene og give information, sagde Karan:

”Det er meget vigtigt at ringe 112 for at oplyse de nøjagtige koordinater for det sted, hvor hændelsen fandt sted, og den nødvendige information meget tydeligt og korrekt, så indsatsholdet kan nå frem uden forsinkelse. Efter dette første trin skal de tilgængelige ressourcer bruges til at slukke branden, hvis det er muligt, indtil besætningerne ankommer. Mens de gør dette, bør borgerne ikke bringe sig selv og andre i fare. Enhver, der har været udsat, kan opleve problemer som brændende øjne, løbende næse, hoste, slim, hvæsende vejrtrækning og åndedrætsbesvær. For at forebygge eller minimere disse er det meget vigtigt at gribe ind med lukket mund og næse. Derudover er der frivillige, der arbejder i bekæmpelsen af ​​skovbrande, og der er en forordning, der hedder Forordningen om frivillige, der arbejder i bekæmpelse af skovbrande. Alle artikler relateret til denne struktur, som er baseret på frivillighed, er tydeligt skrevet i forordningen. Det er meget vigtigt for vores borgere at blive informeret om og deltage i denne struktur, som er baseret på frivillighed.”

Hvad skal man gøre i tilfælde af brand

Üsküdar University Vocational School of Health Services Environmental Health - Emergency and Disaster Management Department Leder Tuğçe Yılmaz Karan berørte også, hvad man skal gøre i tilfælde af en brand og afsluttede sine ord som følger:

"Ild er en af ​​de begivenheder, man kan støde på når som helst. Selv i de sikreste områder kan der i nogle tilfælde opstå brande. Derfor er det nødvendigt altid at være forsigtig med brand. Når det kommer til brand, skal der først og fremmest være roligt, og andre mennesker i miljøet skal forhindres i at gå i panik. I mellemtiden kan det have meget alvorlige konsekvenser at skabe panik og skræmme folk. Det er nødvendigt at forsøge at stoppe brandens fremskridt ved at gribe ind med ildslukkere. Når man står over for en brand, er det også meget vigtigt at nå det område, hvor branden skrider frem, og våde disse punkter.

Det våde sted har brandhæmmende egenskaber og forhindrer brandens udvikling. Retningen, som ilden vil bevæge sig i, kan generelt beregnes som vindretningen for åbne områder. Brandrør, som giver tidlig indgriben i brande, har altid stor betydning. Mens store brande slukkes af brandvæsenet, er det, hvis der er en veludstyret ildslukker til rådighed, muligt at slippe af med større skader ved at udføre slukningsarbejde uden at miste tid ved små brande.

Den første reaktion på branden bør udføres af skovarbejdere. Dog kan der gribes ind af borgere, der har fået træning, indtil holdene kommer, og frivillige, der arbejder i bekæmpelsen af ​​skovbrande. Bagefter bør skovarbejdere og brandmænd og frivillige, der arbejder i bekæmpelsen af ​​skovbrande, gribe ind i branden.”

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar