24 timers Le Mans-løb mod Goodyear-dæk

Le Mans Half Hours Scene at kæmpe med Goodyear-dæk

I sit andet år som den eneste dækpartner i LMP24-kategorien i Le Mans 2 timer har Goodyear demonstreret meget stærk ydeevne, holdbarhed og stabilitet.

2 køretøjer i LMP27-klassen startede løbet med Goodyear-dæk. Således konkurrerede yderligere to køretøjer med Goodyear-dæk sammenlignet med sidste år, det første år, hvor mærket var den eneste dækpartner til FIA World Endurance Championship og European Le Mans Series. Et ubarmhjertigt team forsynede holdene med drifts- og konfigurationsstøtte samt dæk.

Dette løb var mærkets største Le Mans-projekt siden Goodyears tilbagevenden til organisationen i 2020. 2022 skrev også historie som det år, hvor Goodyear servicerede flest køretøjer efter 31, hvor 1979 køretøjer konkurrerede med Goodyear-dæk.

Mere end 2 dæk blev brugt i trænings-, kvalifikations- og løbsfasen i LMP2.500-kategorien. Under løbet forblev hvert sæt dæk i brug i 600 km eller 44 omgange. Det svarer til fire tankninger, hvilket giver holdene betydelig tid i pitlane.

Løbsresultat: JOTA bil nummer 2 vandt LMP38 klassen

I LMP2-kategorien blev løbet vundet af bil nummer 38, hvor Roberto Gonzalez, Antonio Felix Da Costa og William Stevens konkurrerede. Trioen startede løbet på tredjepladsen og tog føringen i begyndelsen af ​​kampen og afsluttede løbet foran.

Team Prema Orrlen tog 2. pladsen i førersædet med Robert Kubica, Louis Deletraz og Lorenzo Colombo, efterfulgt af den anden JOTA-bil nummer 28.

Nummer 22 United Autosport-bilen og to WRT-biler, som var de tre favoritter før løbet, stødte sammen i det første sving og faldt baglæns.

Mens de senere dele af løbet forløb forholdsvis roligt, lykkedes det 27 af de 26 biler, der startede løbet, at krydse målstregen.

Goodyears Le Mans-arbejde fortsætter i stigende grad

Goodyear Endurance Program Manager Mike McGregor sagde: "Vores præstation på banen på Le Mans demonstrerer det serviceniveau, vi leverer til holdene. Mere end 40 ingeniører og tekniske medarbejdere i vores team arbejdede non-stop for at sikre, at dækkene blev leveret til tiden. Vi var meget tilfredse med ydeevnen og pålideligheden af ​​de seneste ensartede glatte dæk. Selvom vejret var yderst velegnet til racerløb under hele konkurrencen, udskiftede vi de mellem- og våde dæk, der blev brugt i tidligere år, med et enkelt vådt dæk, hvilket gjorde vores operationer betydeligt mere flydende. Som et resultat var vi i stand til at reducere antallet af dæk, vi skulle fremstille og transportere med 30 % sammenlignet med sidste år.”

Goodyear EMEA Motorsport Director Ben Crawley sagde: "Goodyear er stolt over at gå ind i sit andet år som eneste leverandør af LMP2-klassen. Denne organisation er et af sæsonens hårdeste løb. At levere et enkelt allround-slick-dæk har ikke kun tekniske, men også arbejdsstyrke udfordringer. Vi er nødt til at udpege eksperter i felten til at støtte hvert hold i LMP2-kategorien. Goodyear fortsætter med at udvide sine aktiviteter inden for udholdenhedsløb. Årets løb var Goodyears største i 43 år. I det andet år, hvor alle LMP2-klassens biler konkurrerede med Goodyear-dæk, vil jeg gerne takke holdene for deres samarbejde og den fantastiske succes med 27 køretøjer ud af 26, der krydser målstregen."