Samsun Amasya og Amasya Havza regionale togtjenester genstartet

Samsun Amasya og Amasya Havza regionale togtjenester genstartet
Samsun Amasya og Amasya Havza regionale togtjenester genstartet

Samsun-Amasya og Amasya-Havza regionaltog, som var suspenderet i et stykke tid på grund af vejforbedringer, begyndte at køre igen med en ceremoni.

Til ceremonien afholdt på Amasya Train Station den 21. juni; Amasya-guvernør Mustafa Masatlı, Amasya-borgmester Mehmet Sarı, TCDD Transportation General Manager Hasan Pezük, TCDD Vice General Manager İsmail Çağlar, jernbanefolk og borgere deltog.

I sin tale ved ceremonien afholdt på Amasya Train Station sagde Amasya-guvernør Mustafa Masatlı, at de er glade for at genoptage regionale togforbindelser mellem Amasya-Samsun og Amasya-Havza efter en pause på omkring 7 år.

"Starten af ​​togtjenester vil bidrage til økonomien og turismen i regionen"

Amasyas borgmester Mehmet Sarı påpegede, at jernbanen indtager en vigtig plads i deres kultur og sagde: "Jeg vil gerne takke alle, der har bidraget på vegne af befolkningen i Amasya for investeringen i Amasya. Jeg tror, ​​at starten på togtjenester vil bidrage til økonomien og turismen i regionen. Jeg ønsker, at det bringer held og lykke til Amasya." han sagde.

I sin tale ved ceremonien sagde TCDD Transport General Manager Hasan Pezük: "På årsdagen for Amasya-cirkulæret den 22. juni 1919, da hjemlandets integritet og nationens uafhængighed højlydt blev annonceret til hele verden, mindes Gazi Mustafa Kemal Atatürk og alle vores martyrer og helte med barmhjertighed, taknemmelighed og taknemmelighed. Velsigne deres sjæle. ' han begyndte.

"Med højhastighedstog betjenes 33 procent af landets befolkning direkte, og 47 procent af befolkningen betjenes af bus og konventionelle tog."

Pezuk understregede, at der er foretaget store investeringer i jernbanesektoren med de prioriterede jernbanepolitikker, der har været gennemført i 20 år, og at det sigter mod at bringe transportsystemerne, herunder jernbanens hovedrygrad, til en integrerende struktur og sagde:

"Vores jernbanetransport skrider frem dag for dag med de projekter, der er gennemført i overensstemmelse med målene for konstruktion af højhastigheds- og højhastighedsjernbanelinjer, fornyelse og modernisering af det eksisterende system, åbning af jernbanetogdriften til private sektor og udviklingen af ​​den indenlandske og nationale jernbaneindustri.

TCDD Tasimacilik, det førende mærke inden for jernbanetogstyring, driver tog i i alt 1213 kilometers jernbanenetværk, hvoraf 219 kilometer er højhastighedstog, 11 kilometer er hurtig og 590 tusind 13.022 kilometer er konventionel.

Med højhastighedstogene, der kører på linjerne Ankara-Istanbul, Ankara-Konya-Karaman, Ankara-Eskişehir og Karaman-Konya-Istanbul, betjenes 33 procent af landets befolkning direkte, mens 47 procent af befolkningen er forbundet med busser og konventionelle tog.

"Vi sigter mod at øge antallet af vores passagerer, som var 164 millioner før pandemien, til over 2022 millioner i 190."

TCDD Tasimacilik betjener i gennemsnit 25 tusinde passagerer om dagen med højhastighedstog og transporterer 45 tusinde passagerer om dagen på hoved- og regionaltog, 35 tusinde passagerer om dagen på Başkentray og et gennemsnit på 505 tusinde passagerer om dagen på Marmaray.

Vi sigter mod at øge antallet af vores passagerer, som var 164 millioner før pandemien, til over 2022 millioner i 190.”

Pezük påpegede, at de lægger særlig vægt på regionaltog, og udtalte, at det økonomiske, sociale og kulturelle liv i regionale byer, som betjener 37 byer fra vest til øst af vores land, er genoplivet.

Pezük sagde, at de regionale tog, som i gennemsnit betjener 33 tusinde borgere om dagen, transporterer 2022 millioner passagerer i de første 6 måneder af 5.3, at passagerer, der dagligt skal pendle mellem nær- og mellemdistancebyer for deres behov, såsom forretninger , uddannelse og besøg sparer både tid og penge ved at bruge regionaltog.Han udtalte, at han også oplevede den tillid, komfort og bekvemmelighed, som togene giver.

TCDD Transportation General Manager Hasan Pezük, som også berørte godstransport, sagde, at jernbanerne støttede kontinuiteten i handelen ved at stå ved producenterne, industrifolk og eksportører i den periode, hvor grænserne var lukkede, især i pandemiperioden, og vejen transport og dermed gik handelen i stå.

"I 2021 slog vi alle tiders rekorder i både indenlandsk og international transport"

Pezuk fortsatte sin tale som følger:

"Som et resultat blev alle tiders rekorder slået i både indenlandsk og international transport i 2021. Med 2021 millioner tons i 33,2 var det den bedste transport nogensinde, en stigning på 11 procent i forhold til året før. Vores internationale forsendelser beløb sig til 4,3 millioner tons og steg med 24 procent. Der var en stigning på 80 procent i vores BTK-linjefragttransporter, en stigning på 23 procent i vores Europa-rettede godstransporter og en stigning på 7 procent i vores Iran-rettede godstransporter. Med Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinje og Marmaray leveres uafbrudt jernbanetransport mellem europæiske og asiatiske lande, hvilket øger effektiviteten af ​​vores land i den globale handel. I dag kører vores godstog fra Kina til Tyrkiet på Baku-Tbilisi-Kars-jernbanen og den midterste korridor kaldet Iron Silk Road på 12 dage og passerer gennem Marmaray Bosporus-tubepassagen for at nå Europa på 18 dage og til Rusland på 8 dage. Der arbejdes på at reducere Reduktion af transportomkostninger, som har en betydelig andel i produktionsomkostningerne, og sikring af, at vores industrifolk leverer deres produkter til markederne økonomisk og hurtigt, øger således konkurrenceevnen, samtidig med at de yder et væsentligt bidrag til udviklingen af ​​landet.

“ 431 km linje fuldstændig fornyet”

Pezük gav oplysninger om Samsun-Sivas-jernbanen og udtalte, at med rehabiliteringsprojektet for Samsun-Kalın-jernbanen, som blev påbegyndt at blive bygget i 1924 og sat i drift i 1931 og var næsten uberørt indtil 2015, infrastrukturen og overbygningen af den 431 kilometer lange linje blev fornyet og åbnet for godstransport den 1. november 2020. mindet om.

Det bemærkes, at linjen, hvis linjekapacitet og kapacitet er blevet øget med en investering på 350 millioner euro, har en meget stærk funktion ved forbindelsespunktet til Sortehavet, da det er en linje, der går både mod øst- og sydaksen, Pezuk sagde: "Med 200 godstog om dagen, 91 tusinde tons gods. Samsun-Sivas jernbanelinje, som er en af ​​de vigtigste fragtkorridorer i vores organisation, er en af ​​de vigtigste ruter for vores lands eksport og import med dens forbindelse til Samsun Port. sagde.

"Det forventes at betjene 200 tusinde passagerer årligt"

Faktisk udtalte Pezuk, at de er meget tilfredse med, at regionaltogene starter deres tjenester igen fra i dag, og sluttede sin tale som følger:

"Genoptagelsen af ​​passagertransport på Samsun-Amasya-linjen blev en smule forsinket på grund af pandemien og endda de igangværende tekniske undersøgelser. Vi er glade for at genstarte den regionale togdrift mellem Samsun-Amasya med en længde på 133 kilometer og Amasya-Havza med en længde på 47 kilometer, som er blevet moderniseret mellem Sivas og Samsun, på en mere behagelig måde end tidligere.

Disse regionale tog, som forventes at betjene 200 passagerer om året, vil køre 2 ture mellem Samsun-Amasya-Samsun morgen og aften og i alt 6 ture mellem Amasya-Havza-Amasya.

Vi sigter efter at levere en komfortabel, økonomisk og komfortabel transportservice til vores passagerer med vores dieseltogsæt med 4 vogne og en kapacitet på 262 personer i begge linjer. Held og lykke."

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar