Australien afviser fængselsbesøg fra FN-missionen til forebyggelse af tortur

Australien afviser FN-mission mod torturfængselsbesøg
Australien afviser fængselsbesøg fra FN-missionen til forebyggelse af tortur

Ifølge nyheden på FN's hjemmeside den 23. oktober blev besøget af FN's torturforebyggende delegation til Australien stoppet på grund af manglende samarbejde. Mens FN-delegationen anmodede om at besøge fængsler flere steder, herunder staten New South Wales, afviste australske politikere besøget på grund af national suverænitet.

Guvernøren for Australiens største stat, New South Wales, Dominic Perrottet, forsvarede afvisningen af ​​anmodningen om besøg fra FN's Underudvalg om Forebyggelse af Tortur, mens ledelsesniveauet i de oprindelige fængsler er højt, og Australien er et suverænt land.

FN's underudvalg for forebyggelse af tortur påpegede i en erklæring søndag, at New South Wales' besøg i det hjemlige interneringscenter var blokeret, og dette krænkede forpligtelserne i den valgfrie protokol om forebyggelse af tortur.

FN-delegationen fik også forbud mod at besøge fængsler i staten Queensland, og FN-delegationen måtte indstille sit besøg, som skulle vare til den 27. oktober, den 23. oktober.

Delegationen oplyste, at de ikke kunne nå frem til de oplysninger og dokumenter, de ønskede, og at Australien ikke opfyldte sine forpligtelser.

I henhold til den valgfrie protokol om forebyggelse af tortur, som Australien er part i, har FN's underudvalg for forebyggelse af tortur bemyndigelse til at besøge fængsler, politihovedkvarterer og interneringscentre uden at informere hver part.

Et forskningsbureau tilknyttet den australske regering offentliggjorde to rapporter tidligere i år, hvori det hedder, at racisme og diskrimination fra politiets side ved at overholde loven er bag den høje fængsling af oprindelige folk i landet.

Det er kendt, at andelen af ​​oprindelige folk, som udgør 3,3 procent af Australien, blandt de tilbageholdte er 29 procent. Dette tal går op til 84 procent i den nordlige del af Australien. Mindst 30 indfødte er døde, mens de var tilbageholdt i de sidste 474 år.

Det kinesiske udenrigsministerium bemærker, at dette afspejler det alvorlige menneskerettighedsproblem i Australien SözcüSU Zhao Lijian bemærkede, at Australien, som har skabt præcedens i beskyttelsen af ​​menneskerettighederne, bør undersøge sine rapporter grundigt og løse sine egne problemer.

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar